Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí účetní SW?

Od: fdjk odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

stačí mít účetní software pokud budu mít s.r.o., nebo budu muset mít externí účetní? V účetnictví vůbec neorientuji.
Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Když se v účetnictví vůbec neorientuje, nechte si první rok dělat účetnictví firmou. Ani zázračný počítač vám nenapoví co si můžete dát do nákladů a co je přes čáru, co a jak a hlavně kdy je výhodnější koupit. Napřed musíte mít účto v hlavě a pak řešte zbytek.

hodnocení

5x

Drzel bych se sveho byznysu a ucetnictvi bych sveril ucetnimu, pripadne danovemu poradci. Co usetrite za ucetniho, to prodelate na svych chybach, pripadnych pokutach od ruznych uradu. A tech povinnosti pro sro je dost. Kazdy at dela cemu rozumi.

hodnocení

0x

Je více možností:

a) budete mít své účetní SW a zaměstnáte účetní

b) budete mít své účetní SW a zaměstnáte externí účetní (na živnost)

c) nebudete mít své účetní SW a zadáte vedení účetnictví externí účetní, která tento účetní SW vlastní

d) nebudete mít své účetní SW a zadáte vedení účetnictví externí účetní firmě

Ono hlavně záleží, kolik budete mít faktur, jaký obrat a další věcí, souvisejících s účetnictvím. A zaměstnanci? Pak i mzdy...a věci, související s personálem... Pokud v s.r.o. bude padesát a více zaměstnanců, uživí se i mzdová účetní...ale vše je o obsahu...nevíme, co budete dělat, jak mnoho nakupovat, kolik zaměstnanců...atd

hodnocení

0x

Tohle jsem taky řešil.

Řikal jsem si na co účetní, účetní program mám, tak to zvládnu.

He po několika měsících jsem byl v háji, překročený limit (stal jsem se plátcem DPH) no hafo věcí jsem nestíhal a bordel ve všem.

Tak jsem si pořídil účetní na dálku, jednou za měsíc jí pošlu export vydaných faktur, během měsíce průběžně posílám přijaté faktury.

A mám klid.

Je jen na Vás zda chcete podnikat a po večerech dělat daně nebo večer pracovat na zlepšení podniku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]