Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké jídlo na oslavu narozenin?

Od: juelen odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,cca v listopadu budu slavit u nás doma v domku své 30 narozeniny. Zveme tchýni, tchána,babču maminu s jejím přítelem moji tetu se strejdou a segru s přítelem cca tedy i se mnou s manželkou 11 lidí. Poraďte co udělat? Něco originálního alw rychlého aby nemusel jeden furt stát u plotny...jednohubky,dort nějaké sneky z listového těsta obložené talíře a pod jsou mi jasné , rád bych však udělal nějaké jídlo. Rád bych krkovici tu umím na grilu fakt dobrou,ale neni to trapný někde pod pergolou kdyby konec listopadu pršelo tam trápit krkovici? Sice by to bylo rychlé a asi dobré,ale přijde mi to trapný... dík moc za jakékoliv nápady... manželka chtěla delat pstruhy na masle s limetama a bylinama ale to jsem zamítnul samý kosticky ruce umatlany všude kostičky a pod...

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar babajaga

Kamarád mi poslal soubor receptů Řízky úplně jinak. Je tam asi 10 nápadů, jedno jídlo lepší, než druhé, i s fotkami. Jistě byste si vybral. Ale já to neumím vložit. *bzum* Pokud někdo ví, jak na to, vložím ráda.

Jdeme na oslavu v sobotu. Na velkém rožni se budou otáčet kuřátka, budou se dělat na speciálních kamnech veliké bramboráky. Tam se tomu říká "strouhance". Kdoví, jaké bude počasí. To sezení venku už určitě pomalu končí.

Pokud se bude pít /a to určitě/, nepodávejte bramborový salát, jiné majonézové saláty a pomazánky, nehodí se ani svíčková /je v ní smetana/. Ve spojení a alkoholem je z toho nevolnost jako hrom, což by zkazilo oslavu. Jaga.


Řízky úplně jinak.doc442.37 kB

A v jakém formátu Vám to poslal? Pod vložením obrázků je vkládání souborů.

Eliso, zkusím to napsat vnitřní poštou. Dík.

kami123

Už jsem to kdysi v mejlu taky dostal.

Je to soubor normálních receptů, které se právděpodobně předáváním zkomolili.

řízky úplně jinak je jen název prvního jídla, u nás známěho jako zatloukané řízky.

Tím nechci říct, že jsou ty recepty špatné. Kdo nezná a rád se inspiruje cizími recepty, ať zkusí.

Já tenkrát čekal různé recepty na řízky.

Osobně nemám rád, když se stejným receptům přiřazují stále nová a nová jména.

 

liska5
hodnocení

1x

Upekla bych třeba tři různé rolády, aby měly krásný mozaikový průřez a k nim bramborovou kaši. To pak se jen krájí a event přihřeje nebo jí zastudena. Nebo bych udělala kotel svíčkový / ale z kořen. zeleniny, s citronem a s bob. listem. Určitě ne z Halali ap./, krásně prošpikované maso na plátky, domácí knedlík, brusinky, šlehačku. Ale jestli je to venku a sportovně, tak se dá i segedínský guláš.

 

liska5
hodnocení

1x

Měli jsme na srazu pro asi 20 lidí dva tácy s malými řízečky - krůtí, vepřové a květákové. Ty zmizely první. Jeden zabíjačkový tác s tlačenkou a kolečky klobásek. Vše bohatě nazdobené zeleninou čerstvou i kyselou a olivami.

juelen
hodnocení

Ale jo, díky za tip, todle zní

 

hodnocení

0x
avatar elisa24

Domácí hamburgery, nebo nějaké lehčí maso na grilování - dobře naložená kuřecí prsa. K tomu různé dipy... Nebo mít krkovici jako plán na dobré počasí a na špatné počasí nějaký záložní plán, třeba


prezidentské řízky (rychlovka v troubě).

 

juelen
hodnocení

Posezeni bude vzhledem ke.konci listopadu na 99% doma...s tou svickovou se mi nechce babrat...ale děkuji za nazor...burgery byly bohuzel pro stejné slozeni lidí pri minulem posezení u nás...tak asi ty kuřecí peo ženy a ty krkovice pro chlapy plus nějaké dipy a cerstve bagetky...

 

hodnocení

0x

Mě třeba chutná toto. Dá se udělat dopředu a pak jen nakrájet.

Naložený bůček v /...

Krkovice a kuřecí je dobrej nápad. Ale udělala bych jak přírodní v nějaké marinádě, tak smažený jako řízek. Několik příloh ať si každej vezme co mu chutná. Nebo žebra, jak uzený tak obyč. To má úspěch taky kdekoli.

 

witch*
hodnocení

0x
V našem řeznictví mají uzená kolena bez kosti. Je pravda, že vždycky, když se něco konalo, tak pod pergolou a dělali jsme je na ohni. Ale z trpuby taky nebudou špatný. Navíc kamarádky vždycky odjížděly domů každá s 3 kusy a vždy, když mají přijet, tak pro ně ta kolena předobjednávám, aby měly domů.
Ke grilovanému (pečenému) koleni je to snadné. Čerstvý, kvalitní a chutný bochník, křen, okurka, cibule, horčice.. co hrdlo ráčí.

 

kami123
hodnocení

0x

Lepší je mít na oslavu navařené dopředu.

Guláš to jistí vždy. Nebo ptáčky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]