Dobrý den,cca v listopadu budu slavit u nás doma v domku své 30 narozeniny. Zveme tchýni, tchána,babču maminu s jejím přítelem moji tetu se strejdou a segru s přítelem cca tedy i se mnou s manželkou 11 lidí. Poraďte co udělat? Něco originálního alw rychlého aby nemusel jeden furt stát u plotny...jednohubky,dort nějaké sneky z listového těsta obložené talíře a pod jsou mi jasné , rád bych však udělal nějaké jídlo. Rád bych krkovici tu umím na grilu fakt dobrou,ale neni to trapný někde pod pergolou kdyby konec listopadu pršelo tam trápit krkovici? Sice by to bylo rychlé a asi dobré,ale přijde mi to trapný... dík moc za jakékoliv nápady... manželka chtěla delat pstruhy na masle s limetama a bylinama ale to jsem zamítnul samý kosticky ruce umatlany všude kostičky a pod...
Kamarád mi poslal soubor receptů Řízky úplně jinak. Je tam asi 10 nápadů, jedno jídlo lepší, než druhé, i s fotkami. Jistě byste si vybral. Ale já to neumím vložit. Pokud někdo ví, jak na to, vložím ráda.
Jdeme na oslavu v sobotu. Na velkém rožni se budou otáčet kuřátka, budou se dělat na speciálních kamnech veliké bramboráky. Tam se tomu říká "strouhance". Kdoví, jaké bude počasí. To sezení venku už určitě pomalu končí.
Pokud se bude pít /a to určitě/, nepodávejte bramborový salát, jiné majonézové saláty a pomazánky, nehodí se ani svíčková /je v ní smetana/. Ve spojení a alkoholem je z toho nevolnost jako hrom, což by zkazilo oslavu. Jaga.
Upekla bych třeba tři různé rolády, aby měly krásný mozaikový průřez a k nim bramborovou kaši. To pak se jen krájí a event přihřeje nebo jí zastudena. Nebo bych udělala kotel svíčkový / ale z kořen. zeleniny, s citronem a s bob. listem. Určitě ne z Halali ap./, krásně prošpikované maso na plátky, domácí knedlík, brusinky, šlehačku. Ale jestli je to venku a sportovně, tak se dá i segedínský guláš.
Měli jsme na srazu pro asi 20 lidí dva tácy s malými řízečky - krůtí, vepřové a květákové. Ty zmizely první. Jeden zabíjačkový tác s tlačenkou a kolečky klobásek. Vše bohatě nazdobené zeleninou čerstvou i kyselou a olivami.
Domácí hamburgery, nebo nějaké lehčí maso na grilování - dobře naložená kuřecí prsa. K tomu různé dipy... Nebo mít krkovici jako plán na dobré počasí a na špatné počasí nějaký záložní plán, třeba
Posezeni bude vzhledem ke.konci listopadu na 99% doma...s tou svickovou se mi nechce babrat...ale děkuji za nazor...burgery byly bohuzel pro stejné slozeni lidí pri minulem posezení u nás...tak asi ty kuřecí peo ženy a ty krkovice pro chlapy plus nějaké dipy a cerstve bagetky...
Krkovice a kuřecí je dobrej nápad. Ale udělala bych jak přírodní v nějaké marinádě, tak smažený jako řízek. Několik příloh ať si každej vezme co mu chutná. Nebo žebra, jak uzený tak obyč. To má úspěch taky kdekoli.
V našem řeznictví mají uzená kolena bez kosti. Je pravda, že vždycky, když se něco konalo, tak pod pergolou a dělali jsme je na ohni. Ale z trpuby taky nebudou špatný. Navíc kamarádky vždycky odjížděly domů každá s 3 kusy a vždy, když mají přijet, tak pro ně ta kolena předobjednávám, aby měly domů. Ke grilovanému (pečenému) koleni je to snadné. Čerstvý, kvalitní a chutný bochník, křen, okurka, cibule, horčice.. co hrdlo ráčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.