Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem OSVČ (hlavní činnost), pracuji jako lektor cizích jazyků a chtěla bych začít "prodávat" své vlastní materiály pro výuku jazyků v elektronické podobě - pdf ke stažení. Pravděpodobně na mém vlastním webu. Mohu toto vykonávat pod živnostenským oprávněním, které mám na výuku jazyků? Nebo na to musím mít nějaké zvláštní oprávnění? Pokud bych to chtěla prodávat na mém webu, plynou z toho nějaké další povinnosti? Díky za případnou radu.
Hezký den. Samozřejmě můžete - jedná se o živnost volnou, číslo oboru například 48) Velkoobchod a maloobchod. Ovšem ještě nikdy jsem od nikoho ani na úřadu neslyšel, že by se kdokoliv zajímal o to zda máte napsán u živnosti volné správný obor. U živnosti vázané je to samozřejmě zcela jinak. Své PDF materiály si pokud mohu radit zaheslujte pro každého klienta jinak (i když prolomit heslo prý není tak moc těžké) - budete s nimi mít spoustu práce a zbytečně by se pak mohly objevit od některých nepoctivců třeba i na veřejném úložišti.
S tim heslovanim "kazdemu jinak" tomu stejne nepomuze .. nad tim uz koumalo tolik lidi a zadny vysledek
U digi produkce je jedine pravidlo .. buzzefekt, jak to nazyvam .. proste vystrelit to do sveta, rychle prodat co to da .. a tim prodej prakticky konci, pak uz objedna jen nahodny zakaznik co si to nezada do googles .. to je proste realita.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.