Nejste přihlášen/a.
Proč chutná pivo točené,lahvové,v plechu a v petce jinak?
Pokud se jedná o stejné pivo,tak by přece měla být chut stejná ne?
Který obal je pro pivo nejlepší, aby bylo pivo nejchutnější? Záleží na obalu:
1. Sudové čepované
Je nejlepší. Pokud je čerstvé a nezkazí ho špatným čepováním nebo špatnou péčí o trubky hospodský.
2. Lahev
Při stáčení se do lahve kyslík prakticky nedostane. Při skladování však musí být chráněna před světlem.
3. Plechovka
Nepropustí kyslík ani světlo, ale kyslík se do ní může dostat při plnění. Při nevhodném skladování pivo oxiduje.
4. PET lahev
Plast není obal pro dlouhodobé uchovávání piva. Kyslík může pronikat do piva a snižuje se i obsah oxidu uhličitého.
Zdroj: idnes.cz/...
To jste mě s těmi plechovkami překvapil . Lahve moc nekupuji (překáží) . U plechovek mě připadá taková pachuť (ale asi předsudek) . A nejvíc kupuji petky kozlíka na chalupu . Je to akorát obsah a za večer se vypijí . Navíc se pak hodí do konťasu . Plechovky hazím do komunálu a přijde mě to jako plýtvání.
Může to být taky tím,že lahvové je stočené v jednom pivovaru a v plechovce v druhém,pracoval jsem v Nošovicích a tam se stáčí radegast,kozel a gambrinus lahvové i do plechovek,pokud chcete vědět že je pivo vyrobené v Nošovicích tak na zadní etiketě u datumu je kod ,Nošovice mají L5 a L6,Velké Popovice L4 a Plzen L1,L2,L3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.