Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sirotčí důchod - doba výřízení

Od: van odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jaká je maximální nebo minimální lhůta na vyřízení sirotčího důchodu?

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud máte pocit, že vyřízení trvá neúměrně dlouho, je nejjednodušší cesta zavolat si na důchodové oddělení OSSZ. Problém může být v nějakém nedodaném dokladu - u studujících sirotků je nutné potvrzení o studiu. Jestliže potřebujete akutně peníze, můžete si požádat o zálohy.

hodnocení

0x
Nechci se mýlit, ale i u jiných důchodů to někomu vyřídí dřív nebo později než jinému

hodnocení

0x

Asi to bude stejné jako u vdovského, mají prý na to tři měsíce, mi řekli. Žádala jsem 23.8. a předevčírem mi přišlo vyjádření a výměr. Takže ani měsíc.

hodnocení

0x

Musí do max 90 dnů zaslat rozhodnutí o důchodu s výměrem. U mne to trvalo 74 dnů, podáno 30.6.2021 a dostal jsem rozhodnutí tento týden, šlo o vdovecký důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]