Nejste přihlášen/a.
Dnes ráno už je to 4. den co se probouzím se zvýšenou teplotou , dneska 38,2 , včera jsem šla k doktorce , protože prášky na snížení teploty které jsem do sebe od pondělí cpala nepomáhali , jenže sotva se s mamkou doploužíme k doktorce tak jsme zjistili, že doktorka má celý týden dovolenou, zastupovat ji měla jedna doktorka kterou mamka moc ráda nemá , jelikož posledně když tam byla se starší sestrou která měla angínu jí doporučila ať si namočí na ručník a dá to kolem krku , mamka venku před ordinací chytla nerva , ,,recept" roztrhla a šla se sestrou ke svému lékaři , který jí řekl že má hnisavou angínu , že bez antibiotik by přes víkend musela 100% na pohotovost , jelikož by se to určitě zhoršilo , přesto všechno jsme s mamkou za ní zkusili jít jestli mi něco nenapíše , nejenom že mi doktorka nic nedala a doporučila pouze polážet mokrý a studený ručník na čelo , ale ještě mi řekla že 38,4 které jsem měla včera není tak moc vysoká teplota aby antibiotika byla nutná a prý mi nechce zbytečně ničit žaludek léky , mamka chtěla zkusit ještě svého lékaře , jenže odpoledne když jsme k němu přijeli už tam nebyl , mamka mi sice zajela do lékárny za její známou na nějaké léky proti teplotě co se dávají jen na předpis jenže to byl prášek , který se měl rozpustit ve vodě a mě včera obrátil žaludek
Nemáte nějaký tip jak bych se teploty mohla zbavit?
Lauři, ale teploty by se člověk zbavovat neměl, dokud se nezjistí příčina. Teplota je vlastně něco, čím tělo ničí - spaluje bakterie či viry. Jako když jdeš prát hodně špinavé prádlo, tak pereš s větší teplotou.
Ale jednu radu mám. Běž se podívat ven, jestli někde v okolí nekvete černý bez. Z toho si udělej čajík. Zaručuji ti, že se budeš potit jako blázen, což je taky obrana těla, potem z tebe vyjde (možná) to špatné.
To já vím , ale v blízkosti nemám doktora , který by tu příčinu zjistil a je mi fakt mizerně , hlava mě rve úplně příšerně No mám doma čaj z černého bezu , ale kupovaný , bude stačit ten?
( Děkuju moc )
Bude A jestli máš med, oslaď si ho medem a cinkni si tam kapku citronu. Jinak v nemocnici dětem srážejí teploty tvarohem do ponožek.
Mám , med i citrón Hned jdu vařit vodu
A moc děkuju , máš ode mne bodík
A o tom tvarohu slyším poprvé
Vím že mě na teplotu dávali prášky a kapačku , v nem.
Lauro, zábaly i léky jsou vhodné až při 39 a více, kdy by teplota mohla poškodit mozek. Zvýšená teplota je signál, že se tělo brání, že reaguje a to je dobře. Tělo si dovede pomoci samo. Vhodné jsou tekutiny pít, pít a pít a klid na lůžku, také obklady na čelo- když bolí hlava.Můžeš být i dehydratovaná.Antibiotika nejsou vhodná na teplotu, ale na zánět. Je špatně užívat antibiptika zbytečně. Vždyť je to anti-bio...proti životu.Lauro, trpělivost a přeji zdravíčko...Amlim
zábaly jsou strašlivě nepříjemné...
vezme se mokré prostěradlo, zabalí se do něj a přes to suchá deka - tak na 10-20min
dětem jsem snižovala horečku koupelí ve vaně s vodou chladnější o 2-3 stupně než měli horečku - bylo to daleko příjemnější...
ještě mě napadají mokré ponožky v octové vodě... to taky funguje
Imunita začíná nejlépe pracovat při teplotě nad 38´C. Proto je dobře teplotu nesrážet a počkat, až imunita popracuje. A srážet ji až když jde přes 39´C. Toto vím naprosto bezpečně. Proto je dobře vypotit se. Proto, aby imunita začala pracovat, při zvýšeném zahřátí těla. Takže když vystoupá horečka k 38 ´C, žádné acypyriny, paraleny. Dovolit tělu, bránit se. Zapnout imunitu.
A když už zábaly, tak mnohdy stačí obklady na čelo a na nohy od kotníků ke kolenům.
A antibiotika používat podle doporučení lékaře, až opravdu je to nezbytné. Raději se jim vyhýbat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.