Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 dny zvýšená teplota

Od: laura303* odpovědí: 17 změna:

Dnes ráno už je to 4. den co se probouzím se zvýšenou teplotou , dneska 38,2 , včera jsem šla k doktorce , protože prášky na snížení teploty které jsem do sebe od pondělí cpala nepomáhali , jenže sotva se s mamkou doploužíme k doktorce tak jsme zjistili, že doktorka má celý týden dovolenou, zastupovat ji měla jedna doktorka kterou mamka moc ráda nemá , jelikož posledně když tam byla se starší sestrou která měla angínu jí doporučila ať si namočí na ručník a dá to kolem krku , mamka venku před ordinací chytla nerva , ,,recept" roztrhla a šla se sestrou ke svému lékaři , který jí řekl že má hnisavou angínu , že bez antibiotik by přes víkend musela 100% na pohotovost , jelikož by se to určitě zhoršilo , přesto všechno jsme s mamkou za ní zkusili jít jestli mi něco nenapíše , nejenom že mi doktorka nic nedala a doporučila pouze polážet mokrý a studený ručník na čelo , ale ještě mi řekla že 38,4 které jsem měla včera není tak moc vysoká teplota aby antibiotika byla nutná a prý mi nechce zbytečně ničit žaludek léky :( , mamka chtěla zkusit ještě svého lékaře , jenže odpoledne když jsme k němu přijeli už tam nebyl , mamka mi sice zajela do lékárny za její známou na nějaké léky proti teplotě co se dávají jen na předpis jenže to byl prášek , který se měl rozpustit ve vodě a mě včera obrátil žaludek :(

Nemáte nějaký tip jak bych se teploty mohla zbavit? :(

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Lauři, ale teploty by se člověk zbavovat neměl, dokud se nezjistí příčina. Teplota je vlastně něco, čím tělo ničí - spaluje bakterie či viry. Jako když jdeš prát hodně špinavé prádlo, tak pereš s větší teplotou. ;)

Ale jednu radu mám. Běž se podívat ven, jestli někde v okolí nekvete černý bez. Z toho si udělej čajík. Zaručuji ti, že se budeš potit jako blázen, což je taky obrana těla, potem z tebe vyjde (možná) to špatné.

laura303*
hodnocení

To já vím , ale v blízkosti nemám doktora , který by tu příčinu zjistil a je mi fakt mizerně , hlava mě rve úplně příšerně :( No mám doma čaj z černého bezu , ale kupovaný , bude stačit ten? :)

( Děkuju moc :) )

marenka*

Bude ;) A jestli máš med, oslaď si ho medem a cinkni si tam kapku citronu. Jinak v nemocnici dětem srážejí teploty tvarohem do ponožek.

laura303*
hodnocení

Mám , med i citrón :) Hned jdu vařit vodu :) A moc děkuju , máš ode mne bodík ;) A o tom tvarohu slyším poprvé :) Vím že mě na teplotu dávali prášky a kapačku , v nem. :)

marenka*

Ten tvaroh funguje, mě ho dávali jako dítěti v nemocnici a babička to taky praktikuje. Normálně dát tvaroh dolů do ponožky a nazout. On tu teplotu stáhne do sebe dolů. Ale nevím, jestli to nemá účinek jenom u horeček nad 39 *nevi*

malvinka*

Taky bezinkovým octem se sráží teplota.

malvinka*

Doplň hodně Céčka citrusy, jahody, kiwi prostě co doma objevíš.

amlim*
hodnocení

2x

Lauro, zábaly i léky jsou vhodné až při 39 a více, kdy by teplota mohla poškodit mozek. Zvýšená teplota je signál, že se tělo brání, že reaguje a to je dobře. Tělo si dovede pomoci samo. Vhodné jsou tekutiny pít, pít a pít a klid na lůžku, také obklady na čelo- když bolí hlava.Můžeš být i dehydratovaná.Antibiotika nejsou vhodná na teplotu, ale na zánět. Je špatně užívat antibiptika zbytečně. Vždyť je to anti-bio...proti životu.Lauro, trpělivost a přeji zdravíčko...Amlim*kafe*

hodnocení

1x

Klasická metoda srážení vysokých horeček je studený zábal, prostě zabalit do mokrého prostěradla.

marenka*

Hmm, já nevím, ale studený zábal bych volila až u teplot nad 39,5 *nevi* Možná se ale mýlím.

myse*

zábaly jsou strašlivě nepříjemné...

vezme se mokré prostěradlo, zabalí se do něj a přes to suchá deka - tak na 10-20min

dětem jsem snižovala horečku koupelí ve vaně s vodou chladnější o 2-3 stupně než měli horečku - bylo to daleko příjemnější...

ještě mě napadají mokré ponožky v octové vodě... to taky funguje

hodnocení

0x

Imunita začíná nejlépe pracovat při teplotě nad 38´C. Proto je dobře teplotu nesrážet a počkat, až imunita popracuje. A srážet ji až když jde přes 39´C. *cert*Toto vím naprosto bezpečně. Proto je dobře vypotit se. Proto, aby imunita začala pracovat, při zvýšeném zahřátí těla. Takže když vystoupá horečka k 38 ´C, žádné acypyriny, paraleny. Dovolit tělu, bránit se. Zapnout imunitu. *kafe* A když už zábaly, tak mnohdy stačí obklady na čelo a na nohy od kotníků ke kolenům. *kafe* A antibiotika používat podle doporučení lékaře, až opravdu je to nezbytné. Raději se jim vyhýbat. *jasne*

laura303*
hodnocení

Děkuju moc všem , vyzkouším a snad to pomůže , nechci o prázdninách ležet doma :(

marenka*

Dej pak vědět jak ti je, jestli jsi něco vyzkoušela a jestli to pomohlo nebo ne. ;) A rychle se uzdrav! *pusa*

laura303*
hodnocení

Vyzkoušela jsem ten bezový čaj nevím jestli zabírá ale potila jsem se jak p*ase :D , ale byl dobrý :)

marenka*

*palec*právě na pocení to je ;) Vypotíš bacily. Ale musíš doplnit tekutiny!

laura303*
hodnocení

Doplňuji furt , mám strašnou žízeň celý den :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]