Nejste přihlášen/a.
Nevím jak nejlépe pomoct manželce. PROSÍM o radu jak pomoct člověku když má pocit úzkosti. Manželka pracuje v podníku kde nejsou okna která by šla otevřít protože je tam klimatizace , ale nikdo jí nechce zapnout ačkoli tam jsou pece na vypalování součástek, taková pec ohřívá místnost na cca 27 stupňů a před 2 týdny to začalo . Manželka mi zavolala že jí je hodně špatně a má pocit na omdlení . Po práci jsem si jí vyzvedl až na poliklinice a to už jí točily ekg s tím že musí do nemocnice / měla 200 / 130 tlak nebo nějak tak / dali jí prášky na snížení tlaku a ty zabrali když sem jí vezl do nemocnice, tam jí měli dát kapačky ale nedali a ve správě kterou četl druhý den doktor bylo že má enbolii , doktor se zhrozil jaktože nenasadily kapačky a jak je vůbec možné že někoho pošlou domů s enbolii : poslal nás na odběry krve a rengény plic a srdce pak se ta enbolie vyloučila ale doktor nechápal jak se někdo může splést a jěště poslat pacienta domů:potom jsme chodily na kontroly s tím že je potřeba udělat holter ekg / to je takoví volkmen co zaznamenává tep a srdce. tak do dneška jsme čekali až se uvolní ten volkmen zítra ho vracíme protože je to vyšetření 24 hodin. DO dnešního dne je manželka každou chvíly jak vyměněná pořád má pocit úzkosti a má strach že to neudýchá má strach cestovat k lékařovi autobusem má panickou hrůzu že se bude dusit jak doma tak v aute . a navíc má pocit úzkosti , prosím pomocte co dělat , je to síla vidět ženskou která drží celou rodinu na nohou takhle trpět opravdu má strach .a já oni taky pomocte dík
Vaše manželka se rozhodně nemůže vrátit zpět na pracovní místo,které popisujete.Nejen že by ji ohrozilo na zdraví, ale i na životě.Zřejmě trpí fobii následkem skutečně nelidských prac. podmínek.Tady může pomoci dobrý psycholog,ale i tak nebude moci se vrátit.Velice s ní cítím,neboť vím z vlastní zkušenosti ,co je to dělat v tzv. horkým provozu.Nyní potřebuje být hlavně v klidu .Vysoký krevní tlak s kombinací embolie a dušností je hrozná věc.Nedivil bych se ,kdyby měla astma.Držím palce ,aby bylo zase vše ok.
Nenechte ji, aby v tom byla sama, ale zároveň je důležité kolem ní nechodit po špičkách a pokud bude sama chtít s něčím pomoci Vám, necheteji, samožřejmně s mírou. To ji bude pomaličku zvedat sebevědomí, protože teď právě ztratila pevnou půdu pod nohama a připadá si hodně méněcenná, myslí si, že Vás všechny zklamala. Ty stavy úzkosti se určitě zlepší, nemějte obavy, ale nebude to hned. Vím o čem mluvím. Prošla jsem si takovým peklem také. Před rokem a půl jsem ochrnula na jednu polovinu těla, nemohla jsem mluvit, psát, ale spousta myšlenek a obav o mé zdraví a co bude s rodinou, co semnou, se mi honila neustále hlavou. Stále jsem je plakala a to kvůli každé maličkosti. Když to tak vemu, to že jsem plakala, tak veškéré emoce co se ve mně mísily šly ven, vždy se mi aspoň o trošičku udělalo líp. Bylo to peklo. Po návratu z nemocnice mi strašně všichni chtěli pomáhat, nenechali mě na nic šáhnout, nic udělat. To mě ubíjelo ještě víc, připadala jsem si nepotřebná, jelikož předtím vše záviselo jen na mě. Dostávala jsem se z toho skoro rok. To samé může prožívat Vaše paní. Hlavní je, aby jste potom ženě, až se její stav trochu zlepší dopřál 1 hodinku denně ať má sama pro sebe, ať se naučí odpočívat. To je nejdůležitější. Taky jsem to pochopila, ale až bylo pozdě. Nebojte bude líp a držím pěsti.
DĚKUJI za rady .u psychologa jsme byly dostala něco na uklidnění. chci se zeptat zda něxo pomáhá v případě úzkosti nevíte někdo co by mohlo zabrat kromě prášků?
Kupte v lékárně Novopassit. Prodává se bez receptu za cca 90 kč. Je to bylinný sirup s guajafenesinem a je právě na úzkostné stavy a celkové zklidnění. Mám vyzkoušený, takže doporučuji. Pokud by u vaší paní nezabral , i bude třeba nechat předepsat něco silnějšího od lékaře. docsimon.cz/...
Madlo Já hledala ten bylinný přípravek a je to Novopassit, jen jsem ho nemohla najít
Taky doporučuji.
Je to sice slabé, ale při pravidelném pití uvidíte zlepšení po nějaké době. Neúčinkuje hned a zázračně. Doporučuji Meduňku, udělat si z ní čajík, ráno a večer, po nějaké době to nechte jenom na večer. Ráno možná slabší, aby paní nebyla ospalá. Já to před léty doporučila taťkovi a hrozně chválil.
Jo a ještě jsou bylinné kapičky pro děti, jdu hledat název.
doplněno 24.06.10 09:50:
Rozumím tomu tak, že ve zprávě bylo, že je podežření na embolii a ta se nepotvrdila, ale dle vyšetření se vyloučila? Brala někdy vaše manželka léky na tlak? Ten pocit úzkosti moc dobře znám, jelikož jsem loni prodělala trombozu a embolii, beru léky na snížení KT a ještě Warfalin na ředění krve. Pocit úzkosti a strachu má proto, že má strach, aby se to neopakovalo, prostě má strach o svůj život .Léky na tlak pomůžou, za nějaký čas se uklidní, zvykne si na to, že prostě člověk je křehká nádoba. Ovšem pracoviště bych změnila, jestli je možné v rámci podniku na jiné místo, kde bude čerstvý vzduch. Přeji vaší paní hodně zdraví.
je to tak jak píšete.má strach že se to bude opakovat Jinač ve zprávě bylo že prodělala úžeh. a když příjde ten pocit úzkosti tak se špatně dýchá a přidá se pocit na omdlení
TAK TO MŮŽE BÝT KVŮLI tomu že před týdnem než začaly tyto obtíže zemřel tragicky její bratranec?
dnes je to síla čím dál víc se to stupňuje má pořád strach a je jí špatně od nervů kdy to skončí?
Tak tady bych to už viděla na Lexaurin. Hlavně potřebuje vás, oporu. Co u lékaře? Dali jí nějaké léky?
ano léky dostala oxazepan a magrilan ale ty stavy úzkosti a bez moci kdy to skončí? co dělat? stále z ničeho nic začne plakat a má strach a přidá se pocit na omdlení
Začíná šílet, stěžovat si, a vy všichni okolo ní chodíte jak u nášlapné miny, Můžu jen poradit, viděla jsem svou maminku,která nebyla schopná cokoli dělat, jenom plakala, Já jsem se jí ptala , mami ty už se nebudeš nikdy smát? Přišel doktor k nám domů, nic nebylo hotové, a dostala od něj velkou sodu,. koukejte dělat a neválejte se tady, co budou mít vaši děti k obědu, a umejte to špinavý nádobí! Je dobré projevit účast s její nemocí, ale nemúzeme zas sedět okolo ni, a čekat na každý pohyb. Normálně to brát jako, že víte o jejím neduhu, ale z pracovního procesu jí to nevylučuje, může pracovat dál...Ale k vám, psal jste.že ona je to tahoun rodiny, tzn, dřina v práci a druhíá šichta doma, tohle jí nedělá dobře, musíte se celá rodina domluvit a trochu jí pomáhat, jestli jí nechcete ztatit! Možná, že ta nemoc není až tak hrozná, ale nervy ty dokáží dost Já jsem šla do špitálu s trombozou, pěšky, byla jsem tam 3 dny v hrozných podmínkách, žádně kapačky, jen injekce do břicha na ředeni krve nic víc Protože jsem sama, mohla jsem naříkat jen sama sobě, a konec. Čím.víc jí budete litovat tím hůř to ponese Za to co jsem napsala at mě rádci neukamenují.
to jó manželce chci pomoct a rodina / já +2 malé děti které vůbec netuší že se něco děje / ale chodit do práce pak po práci do montérek a předělávat stařičký domek mezitím k doktorům s manželkou pak do školky i tam se žena bojí jít .jeto šok chápu že život není jednoduchý a že jsou lidi co musí zvládnout daleko horší životní situace / i když před 2 roky nám hořel dům a manželka tam byla sama na mateřský s dětma zaplať pán bůh že se jim nic nestalo. jsou to nástrahy života a nikdy člověk neví kdy se co přihodí. JÁ JÍ CHCI JEN POMOCT A ZAČÍNÁ MĚ BÝT S TOHO VŠELIAK
Smarkaballe, teda tolik věcí, smrt, požár, zkolabování v práci. Dvě malé děti, přestavba domku... Já to nemyslím zle, ale vaše žena by podle mne měla být hospitalizovaná. Fakt. Nedávno se kamarádka dostala z laktační psychozy, zničehonic, držíc dvouměsíční miminko se rozklepala a nepoznávala ani svoje okolí.
Dítěte se nechtěla ani dotknout. V Liberci na psych. odd. jí dali za měsíc dopořádku.
děkuji za odpovědi cítím se o dost líp když se mohu s problémem podělit . Co takhle pojem latentní tetanie? mám se bát něčeho takového? diskuse.abecedazdravi.cz/...
Věřte pane, že ted bude už jen lépe. Ted bohudík musíte troch zpomalit, vy i vaše paní, Co se mělo udělat tento rok, se udělá příští ,nic se neděje, práce nemá nohy. Také by vaše paní potřebovala změnit stereotyp života, vezměte rodinu, na výlety at má na co vzpomínat a nemyslí jen na nemoci, Moje maminka se z toho stavu do kterého se dostala jen kvůli nemoci, nedostala a skončilo to vážným psych.problémém, až když se jí narodila vnučka ta jí totálně vyléčila.!. Ještě jsem vám nenapsala, že mě s tou trmbozou propustili za 3 dni domú. Šla jsem asi 2km na tramvaj se všema báglama a co čert nechtěl, ještě mě lapl REVIZOR! Tak to je teda pech! O to se vám pak líp uléhá, řka, ted už bude jenom líp a je to tak! Všem hodně zdraví!
děkuju děkuju děkuju ... ani nevíte všichni jak to člověku pomuže když si může tady trošiku "postěžovat" v uvozovkách postěžovat ale máte pravdu v tom že život není jen o pracovním nasazení a umět vypnout a relaxovat ale jak? když ta práce jak říkáte neuteče hm mmm kdyby utekla to by se žilo možná líp
tak do tedˇ jsme pod práškama na uklidnění a těma co maj léčit byly v pohodě .ALE dnes jako blesk z čistého nebe když jsem vezl manželku do práce koukám že není ve sví kůži a je nervozní .Tak jsem jí na bídl že jí odvezu doktorovi a ona nechtěla , ALE dopoledne mi volala že jde k doktorce a ta jí nasadila silnější prášky a v pátek na kontrolu a mě tam doktorka chce taky . Kdy to už skončí nemáte někdo s něčím podobým zkušenost já si myslel že je už konec tak dobře se to jevilo a ouha co ted
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.