Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stresu

Od: kam* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, zanedlouho mě čekají závěrečné zkoušky v autoškole a nevím, jak se zbavit stresu a dát se do klidu.
Už jednou jsem je neudělala právě z tohoto důvodu. Říkat si, že komisař je jen jakýsi stopař atd nepomáhá:(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

4x

Pokud jseš pořád ve stresu, tak si připlať jízdy a jezdi a jezdi, dokud to nebudes dělat skoro automaticky, není opravdu ideální, co se stalo mojí manželce před 40 lety, zastavila s čerstvým řidičákem před jednoduchou křižovatkou, kde křížila hlavní a zeptala se "co mám dělat", a to tehdy nebyl zdaleka takový provoz.

hodnocení

2x

No já si myslím, že byste papíry neměla mít. Bez urážky.

kam*
hodnocení

Kvůli tomu, že mám stres ze zkoušky?

A jste přesvědčená, že ten stres nebudete mít, až vjedete do hustého provozu? Mojí kamarádce papíry nedali, protože když byl na silnici problém, pustila volant. Ale už je to hóódně dávno.

Každopádně vám přeji, ať se to tentokrát podaří:)

kam*
hodnocení

Při jízdách nemám problém a jezdím v hustém provozu.
gazda*
Nějaký stres má při zkoušce každý. Chce to si říct, že pojedu v pohodě. Co nejvíc se snažit si věci zautomatizovat klidně už před autoškolou. Já například hodně jezdil s taťkou na sedadle spolujezdce a snažil se řešit cestou dopravní situace stejně, jako kdybych řídil já. Přednosti v jízdě, kde v křižovatce zastavit, kam a na co koukat. Hodně tomu pomáhá i jízda na kole po normálních silnicích. Není tam taková rychlost. Na sedadle spolujezdce řeším jenom provoz a značky, protože nemusím řídit. Pak už jenom v autoškole člověk natrénuje tu samotnou jízdu a ovládání vozidla. Takže klid, zbytečně nespěchat, koukat do zrcátek a poslouchat pokyny komisaře :).
zaseja

Poslouchat komisaře je chyba, může dávat i špatné pokyny schválně a čekat, jak žák zareaguje.

hodnocení

1x

Já dělala zkoušky na auto ve vyšším věku, testy nebyl problém, stejně jako řešení situací na silnici, ale to řízení ! No, to byl horor. Poprve jsem je taky neudělala,nemohla jsem zacouvat ma parkovišti a prý jsem jela moc pomalu a brzdila provoz, no, to jsem brala, pak si připlácela jízdy, učitel už nevěděl, kam se mnou má jezdit, pomalu všechny ulice jsem znala nazpaměť. Pak jsem si řekla, že když mě to stálo tolik nervů a peněz, že to musím udělat a udělala. Není pravda, že v běžném provozu budeš nervozní víc než při zkouškách, když jezdím, jsem klidná, snažím se, aby mě nic nerozptylovalo a jezdím ráda. Co se mnou dělali zkoušky mladí machři, jezdit uměli, ale zkoušky někteří taky neudělali. Tak klid , ono to dopadne dobře.

joudic*
hodnocení

1x
to nejde, bud se ojezdite (rodice, pritel) nebo to nejak date bez nervu, nacpete se b-komplexem... proste to jeste neumite a proto jste nesebevedoma, prikupte jizdy nebo zapojte rodinu, samozrejme mimo mesto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]