Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem uspěl ve výběrovém řízení na pozici administrativního pracovníka-fakturanta u jedné soukromé firmy. Vyžadují znalost MS-Office a německý jazyk.Pracovní doba je 40h.týdně a někdy přesčas dle potřeby v sobotu. Platové podmínky 10-12tis.Kč.Mám manželku na mateřské a ještě 2 holky, které chodí na ZŠ, auto, bydlíme v panelovém domě 4+1,máme půjčku na nábytek.Nevím, jestli to mám vzít to pracovní místo? Manželce jsem to ještě neřekl, mám z toho smíšený pocit, aby mi neřekla že to je pro chlapa málo?
Co to je za kravinu?
Minimalka je nejakych 15200. Za zakladni administrativni praci s NJ jazykem bych to dneska videl alespon na 22000 jako nuzne minimum.
Řešil jsem to s potencionálním šéfem a omlouval se mi, že jeho firma byla zasažená v důsledku covidu, kdy ztratili dosti zakázek, měli vládní dotace a programy na podporu podnikání. Nejvíce ho zajímají uchazeči, kteří jsou zdravotně postižení a má na ně dotace po určitou dobu a potom nabere další nové lidi. Mne si vybral proto, že má kontakty s německým obchodním partnerem, potřebuje komunikaci a e-maily v němčině.Mám státní zkoušku z němčiny a pracoval jsem předtím jako lektor kurzu a překladatel pro jazykovou školu.Byl jsem po úraze na nemocenské delší dobu, nemohl dále pokračovat, nyní už jen docházím na rehabilitace a zdravotní stav se mi zlepšil. Předchozí zaměstnavatel si našel za mne náhradu a nemohu se tam zpět už vrátit.
Na zdravotně postižené se berou dotace, to je pravda. Firma je využije, pak je propustí a hledá jiné. Vy máte nějaké zdravotní omezení?
Spíš si myslím, že majitel má zájem o invalidní důchodce. Pokud mají 1. či 2. stupeň invalidity, mohou si přivydělat. On si asi myslí, že máte invaliditu, tudíž pobíráte nějaký důchod. A on Vám k němu přidává těch 12 tisíc. Pokud by tomu tak bylo, nebylo by to už tak špatné. Ale pokud nemáte ID, není to pro Vás k ničemu.
V nedalekém městě byla firmička, kde zaměstnávali postižené. Balili a skládali pleny a podobné jednoduché činnosti. Měli za to určený plat 8000 Kč, dostávali ale jen 1500 Kč. Ostatní si nechávala firma, mán prý velké výdaje. Ale lidé měli papíry na 8 tisíc.
Hledala jsem práci pro postiženého. Když mi tohle beostyšně vybalili, jak to chodí, zůstala jsem paf. A paní se mi smála do očí a bezostyšně tvrdila, že pokud bych o tom někde mluvila, nikdy mě neviděla a všechno zapře. Měli podporu z MěstÚ.
Jeden pán tady horlil o pravdě a lásce. A někdy by člověk zvracel, když vidí, co všechno je možné. A beztrestné. Jaga.
Nechápu, proč má někdo touhu sem psát úplné výmysly. Co z toho získáváte?
Vláda ČR přijala na svém jednání dne 16. listopadu 2020 nařízení vlády č./..., kterým došlo ke změně nařízení vlády č. 567/2006 Sb. ("o minimální mzdě"). S účinností od 1. ledna 2021 se zvyšuje základní sazba minimální mzdy o 600 Kč na 15 200 Kč za měsíc, resp. o 3,20 Kč na 90,50 Kč za hodinu.
Tazateli, prakticky všechny překladatelské agentury v ČR stále hledají překladatele z různých jazyků včetně němčiny, vše probíhá on-line a to i přijímací řízení. Vlastně klidně to může dělat člověk upoutaný na lůžko. A může si vydělat podle své píle a schopností velmi slušné peníze. Tak proč něco takového nezkusíte? Internet máte...
Stačí se projít kolem supermarktů a zjistíte, že i brigádníkům nabízi 100 Kč / hod, na HPP většinou okolo 25tKč.
Ano, není to o vysedávání v kanclíku , je to většinou manipulace s zbožím, případně práce za pokladnou.
Ale pokud bych měl podobné závazky jako Vy, šel bych po lépe placené práci i za tu cenu, že holt budete muset hnout pr*elí...
Pracuji v obchodě a i brigádníci co chodí doplňovat jen zboží mají přes 130 kč na hodinu.
Za 10-12 tisíc snad nemůžete zaplatit ani byt.
Koukněte se po jiné práci. Nebo budoucímu zaměstnavatel oznamte, že za tento plat budete dělat max 20 hodin týdně.
Nebudete to jinak, jak myslíte, že něco pošle na účet a zbytek dá na ruku.To se většinou dělá u lidí v exekuci a to já nejsem.Zatím bych na vyšší přijem u toho zaměstnavatele opravdu nedosáhl, protože není solventní dle jeho slov.
Milane, jednak se nejedná o plat, ale o mzdu (plat mají pouze státní zaměstnanci). A jednak minimální mzda stanovená zákonem je letos 15.200, ale u Vás, protože se po Vás chce určitá odbornost a používání cizího jazyka, nenáleží minimální mzda, ale ten správný mzdový tarif. Počtěte si tady, ať máte představu. Je to článek z loňska, možná jsou v něm loňská minima, ale ve srovnání s nabídkou, kterou jste dostal, je to úponě jedno:
Prozraďte mi prosím, co je "na ženu" už dost? Trochu se teď bojím, že mám "na ženu" moc vysoký plat, jestli bych si neměla radši najít něco hůř placeného?
Nevím, proč se mi nechce tomu věřit. Bude v tom nějaká číhošť. Buď zkrácený úvazek, nebo zbytek načerno. Protože minimální mzda je v současnosti 15200 Kč a pod to Vám nikdo nabídnout mzdu nemůže. Leda tehdy, jak uvádím výše.
Zajímalo by mě, zda stále pracujete někde jinde a zaměstnání hledáte při své práci. Nebo zda jste o práci z nějakého důvodu přišel a jste na ÚP. Určitě nechoďte z lepšího na horší. To raději zůstaňte tam, kde jste byl doposud. Proč chcete měnit práci?
Záleží i na Vašem vzdělání. Raději bych vzala nějaké chlapské řemeslo /pokud o tom máte páru/ za víc peněz, než kravatku a bílou košili za 12 tisíc. Ta rodina chce jíst, bydlet, žít a nechápu, jak z 12 tisíc zvládnete bydlení, půjčku, stravu, oblečení, provoz auta...To byste musel být kouzelník. Něco tam opravdu nesedí. Vyvedete mě z toho? Jaga.
I v montovnách mají dělníci 3x takovou mzdu, /a víc/ než Vám nabídl Váš "milý chlebodárce."
S cizím jazykem jsou nabídky za 30000Kč easy-prace.cz/...
Divný zaměstnavatel. Jedině jestli vás omezuje zdraví - ale i tak. Můj slovenský šéf byl také takový, budovu teď město zbouralo...ani ta vzpomínka už není.
P.S. Strašně cedí, také u vás prší?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.