Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně statusu studenta.
Pokud jsem tento rok nastoupil do 1. ročníku SŠ a nedovršil jsem ještě 18 let, tak pokuď teď odejdu ze školy (ukončím studium) a nenastoupím na jinou školu, ruší se mi tak status studenta, ačkoli jsem na začátku školního roku získal potvrzení o studiu?
V případě že ano, musím tak platit sám za sebe zdravotní pojištění? A v případě že se zaeviduji na ÚP jako nezletilý, platí na mě stejné podmínky (přijmout zaměstnání) ačkoliv nechci žádné sociální dávky (jde mi jen o povinné placení zdrav. pojištění).
Děkuji.
Zdravím,
předpokládám, že o status studenta přijdete. Není důvod, proč by vám měl platit, když zvednete kotvy. Sosat výhody a nic nedělat by šlo všem. Informujte se když tak u sekretářky školy.
Pokud se zaevidujete na pracáku, bude vám placeno zdravotní pojištění, viz - finance.cz/...
Pro případné podrobnosti se informujte na ÚP.
A uvědomte si, že jenom se ZŠ ji ani neškrtnete. Určitě příští rok někam nastupte, život s cedulkou "nejvyšší dokončené vzdělání: základní"není žádný terno.
Dobrý den. Doplním předchozí odpovědi. Pokud se zaevidujete na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, budou pro Vás platit stejná práva a povinnosti jako u ostatních. Tudíž budete muset spolupracovat a přijmout zaměstnání pokud Vám ÚP nějaké nabídne. Určitě to nefunguje tak, že stát za Vás bude hradit povinné zdravotní pojištění a Vy nebudete mít žádné povinnosti. Píšete, že nechcete žádné sociální dávky. I kdybyste je chtěl, na žádné nemáte nárok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.