Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pomaha pri nachlazeni?

Od: tamara* odpovědí: 9 změna:
Dobry den, dnes rano jsem se probudila s bolesti hlavy, skrabanim v krku a kaslem. Vypila jsem caj s citronem a dala si i stoptusin, ale moc to nepomohlo. Mate nejake tipy, co by mohlo pomoct? Predem dekuji za odpovedi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Může to být viroza, začínající angína, zánět nosohltanu, covid a j. Rady jistě budou, ale nic nepomůže hned, chce to určitý čas. Ideální se zůstat v posteli, neroznášet chorobu dál a osobně v takových případech mi ulevuje čaj z kořene zázvoru, přípravek z lékárny rozpustný Coldrex, cucám Islu na škrábání v krku.

vlsta2*
hodnocení

3x

Zdravím, ne nebudu radit aby jste šla na covid test, nebojte) Dříve, když se nechodilo tolik do lékárny, jsme jako malí kloktali slanou vodu, pak nám maminka udělala nakrájenou na jemno cibul a dala do medu, nechala uležet a dlabali jsme po lžičkách. Co popisujete, bývá většinou už jen obrana organismu, tzv. následek. Pokud by jste chtěla hledat příčinu, může to být jen nachlazení, nebo vyčerpání, probdělá noc a den a tělo bývá oslabené, nebo vir který jste nechtěně chytila. Třeba se někdo s babkovskýma radama připojí :) Pěkný den

hodnocení

3x

Dobrý den. To chce klidový režim a zázvorový čaj. Jeden ale stačit nebude. Při nachlazení pomáhá i horký oukrop (česnečka). Ale ne každý to má třeba rád.

hodnocení

1x

Nemůžete čekat, že za jeden den nemoc odejde. Nic tak zázračného není, aby to tak fungovalo. Mně osobně velice pomáhá cucat gigalekarna.cz/...

a 100% bylinný sirup gigalekarna.cz/...

hodnocení

1x
Med s česnekem nebo zázvorem anebo v čaji med se strouhaným čerstvým zázvorem a citronem.

mil®
hodnocení

1x

Mně pomáhá strouhaný zázvor s pomerančem a medem. Pochopitelně horký čaj a něco na snížení teploty, když je potřeba.

kami123
hodnocení

1x

Nejúčinnější je lehnout do postele a vypotit se. Selen, zinek, C vitamín, čaje... (Nebrat paralen ...)

V pozdějších stádiích už je vše už víceméně jen podpůrná léčba. Pro uvolnění inhalace...

witch*
hodnocení

1x
Já si dělám do zavařovací sklenice citron s česnekem. Nemůžu si stěžovat že by mě něčí sklátilo. Na půl litru převařené vody, schválně na vlažnou dám 5 stroužků prolisovaného česneku a jeden vymačkaný citron. Pít 2 doušky ráno nalačno a skladovat v lednici. Dal na kašel vařím tymiánu sirup. 200g cukru s 200ml vody. Svěřit na mírném plameni a přidat tymiánu sušený či čerstvý. Nechat nejlépe louhovat přes noc a pak scedit do tmavě lahvičky. Skladovat též v lednici. Můžete i 5 lžic denně a to i na noc. A pak další věc. Místo ústní vody kloktám peroxid vodíku 1x denně.

cikitsaka
hodnocení

0x

Viz moje odpověď v poradte.cz/...

Body 1 a 2 jsem aplikoval zrovna včera, za necelé dvě hodiny příznaky pryč, pokud se to nenechá rozjet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]