Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to kyberšikana?

Od: tankic odpovědí: 19 změna:
Dobrý den
Zajímalo by mě, jestli když o někom, kdo si o to vyloženě "koleduje" a chová se ke mně hnusně, napíšu do skupiny, kde on není něco hnusného, počítá se to
Jako kyberšikana?
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím, že je to hloupost. Už je tady doba, kdy se problémy mezi lidmi budou řešit na internetu. Proč? Co je těm ostatním po tom, co vy dva spolu máte?

Bývaly doby, kdy si oba rivalové vyhrnuli rukávy a popasovali se. Nenutím Tě k nějaké rvačce, ale byli to chlapi, hájili si své. Nikdo nestrkal nic na FB, na net, proč? Kdo to dělá, libuje si za prvé v drbech a za druhé nemá na to, aby si problém s dotačným vyříkal jako muž s mužem. Proto jen trapně naříká a skuhrá na FB.

Za takového kamaráda bych se styděla. Jaga.

hodnocení

3x

Může to být pouhé konstatování, pokud se to dá v případě řešení prokázat. A nebo pomluva - a ta může být žalovatelná.

tankic
hodnocení

Pomluva to nebude, protože pro pomluvu platí, že za zády šířím nepravdivý údaj, ale toto bylo pravdivé

Pak se jedná o konstatování. Máte ale opravdu veškerá potřebná data a korektní informace? Ono to totiž teď může vypadat jinak, než je ve skutečnosti. Dávejte si pozor na to, co na internetu píšete...

tankic
hodnocení

Takhle... Napsal jsem "jak si myslí, že má pravdu". Z čehož odvozujii, že když si za něčím stojí, tak si myslí, že má pravdu

pak termín je "DRBY"

72mona
hodnocení

3x
Ne, je to zbabělost. M.
tankic
hodnocení

Není, několikrát jsem to psal i dané osobě

Je (to zbabělost). Osobní záležitosti máte řešit osobně s dotyčným. Není nutné to tahat na Internet. Nikoho to nezajímá. Svědčí to jen o Vaší neschopnosti.

tankic
Je čas nalít si čistého vína.
Vím, že to co jsem udělal je zbabělé. Ale ještě zbabělejší je to, že jsem to popravdě dané osobě nepsal, ani jsem to s ní nijak nekonzultoval. Choval jsem se jako arogantní sobecký idiot. Nevím čeho jsem chtěl dosáhnout, když jsem napsal, že jsem to dané osobě psal. Ten člověk si nezaslouží, aby ho někdo pomlouval nebo něco takového. S tím, že ta osoba byla zlá na všechny členy skupiny jsem to také přehnal. Byl jsem ve stresu a nedokážu pořád najít důvod, proč jsem sem ty věci psal. Máte pravdu, byl jsem zbabělý kokot, který neznal svoje meze. Svědomí me za to hryže každým dnem. Ale už jsem se uklidnil a (snad) dostal rozum. Chtěl jsem to tu hlavně uvést na pravou míru a omluvit se za moje nezodpovědné chování. Moc mě to mrzí. Děkuji všem za to, že si našli čas, aby na tuto otázku odpověděli.
Přeji pěkný den.
tankic
Byl jsem ubohý zbabělý vůl. To, že jsem to do té skupiny napsal byla hloupost. Byla to přehnaná reakce na menší spor, který jsme měli. Je mi to líto. Byl jsem idiot.
tankic
Pořád jsem hledal vinu a chyby v ostatních, ale už chápu, že v některých případech jsem se špatně zachoval hlavně já. Proto jsem sem psal ty ošklivé věci. Byl jsem sobecký *****, ale už jsem lepší člověk a problémy se snažím řešit jako chlap, a ne jako zbabělec.
Ještě jednou se omlouvám za svoje chování.
Odpusťte mi to prosím.
tankic
Vím, že toto jsem zavinil já. Já jsem se zachoval špatně. To co jsem udělal mě mrzí a snažím se to odčinit. Nejsem zlý člověk a nechci nikomu ubližovat. Byla to naprosto zbytečná hloupost.

hodnocení

3x

@tankic - Pomluva to nebude, protože pro pomluvu platí, že za zády šířím nepravdivý údaj

To je sice pravda (až na to "za zády" - klidně to dotyčnému můžete říci do očí před svědky), ale to platí jen pro trestný čin - u přestupku už nepravdivost není nutná, stačí

z. č. 251/2016 Sb. o některých přestupcích

§ 7 Přestupky proti občanskému soužití

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

a) jinému ublíží na cti tím, že ho zesměšní nebo ho jiným způsobem hrubě urazí,

c) úmyslně naruší občanské soužití tak, že

3. se vůči jinému dopustí schválnosti,

tankic
hodnocení

Dobře, mohl byste mi prosím říct, jaký za to hrozí max. trest?

Mohla - když si to tedy v citovaném zákoně a paragrafu neumíte dohledat sám :(

(4) Za přestupek lze uložit pokutu do

a) 10000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. a) nebo odstavce 2 písm. a), nebo

b) 20000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. b) nebo c), odstavce 2 písm. b) nebo odstavce 3.

hodnocení

1x

Zdravím. Ten dotyčný se k Vám chová hnusně..Vy se nezachováte o moc lépe, když ho budete drbat veřejně a psát o něm hnusné věci. Říká se : Nečiň druhému to co nechceš, aby činil on tobě..Proč máte potřebu propírat ho s druhými na netu? Co je jim do toho, že vy dva máte mezi sebou nějaké nevyřešené konflikty? Co se vyřeší tím, že se mu budete "mstít"? Kyberšikanou bych to zatím nenazvala, ale může se to do ní třeba časem zvrtnout. Do osobního vyřizování účtů netahejte druhé lidi..

doplněno 13.09.21 16:47:

Zkuste se na to podívat z druhé stránky - ten dotyčný má třeba svojí skupinu a tam drbou Vás protože jste se také vždycky třeba nechoval ke každému pěkně. Nemáte pocit, že je to ztráta času někoho drbat s druhými? Buďte moudřejší a neztrácejte čas na internetu písmenkama o někom, kdo za to nestojí..Užívejte si raději hezkých a pohodových dnů.:)

tankic
hodnocení

Abych uvedl na pravou míru tuto situaci. Ta osoba byla zlá na všechny v té skupině, takž komentáře typu " co je ostatním do tvých sporů " nejsou úplně na místě, ale chápu, já nemam co říkat, já se choval jak hovado.
Otázku bych doplnil, ale nemám tam tlačítko

Takoví se nepomlouvají ale blokují.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]