Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hýždí

Od: sirex odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
už poměrně dlouhou dobu mě trápí bolest hýždí, která se objevuje při sezení. Přitom pochopitelně platí, že čím déle sedím, tím je to horší. Poslední dobou ale klidně se objeví už po půl hodině sezení, přestože sezení kompenzují vším možným (stáním, chůzí ležením,...). Je pravda, že denně stále prosedím cca 8-10 hodin (přestože ve stoje i jím), ale ostatně to je takový standard dnes, nepletu se? Navíc nesedím těch x hodin v kuse, a co víc, jsem velmi mladý (21).
Zkoušel jsem i měnit polohy: sedět na "horní části" hýždí, pak zase normálně na té "nižší" časti, na které se běžně sedí na židli... ale nezávisle na tom, jak sedím, vždy ta část hýždí, která je v interakci s povrchem, bolí.
Když se to pokusím ignorovat, tak se přidá ještě pálení, obtížné dýchání, pálení stehen, brnění různých částí dolních končetin, případně i náhle "vystřelí" bolest do malého prostoru (do určitého bodu) v dolních končetinách... Nevím, jak to popsat, je to jako by mě někdo bodl špejlí... A pak když to už nevydržím a zvednu se, motá se mi hlava, často obtížně popadám dech a cítím se ztuhlý a celkově "zničeně" (zmatený, nejde mi myslet, ale to asi bude tou bolestí). Pak samozřejmě při stání či nejlépe chůzí to odezní po chvilce. (Ačkoli když se přinutím sedět třeba 5 hodin v kuse, pak ten zadem cítím po zbytek dne a na sezení nemám ani pomyšlení.)
Netušíte, co může být za problém?
PS: tvrdá židle to není, mám na ní polštář, a navíc mi už dělají problém i delší cesty autem či autobusem (delší než 2 hodiny).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já bych osobně šla nejdřív k neurologovi. Tak mi začínaly problémy s plotýnkou, měla jsem skřípnutý nerv do levé nohy a nakonec jediné řešení byla operace. Pokud to trvá delší dobu, je potřeba to řešit s lékařem - nepíšete,jestli jste u něho byl - případně se k neurogovi objednat,myslím, že doporučení není potřeba.Ten zjistí pravou příčinu a bude s tím něco dělat. Nenechte to dojít do krajnosti , vím, o čem píšu. Možností je mnoho a je potřeba najít příčinu a léčit.

hodnocení

4x

Je to problém se sedacím nervem. Navštiv ortopéda a případně i neurologa. Měl jsem období, kdy jsem nemohl spát déle než 2 hodiny v kuse, pak aspoň hodinovou přestavku a znovu dvě hodiny, tak mě při ležení bolela záda. A ze sedu jsem se zvedak s pomocí rukou( o stůl). Možná by pomohla akupunktura, nebo cvičení.

id
hodnocení

4x

Než navštívíte lékaře si kupte dětské nafukovací plavací kolo ve velikosti vaší zadnice. A to tak, že na kole budete sedět jen hýžděmi, pod páteří musí být volno. Vyzkoušeno, uleví se, nevyléčí to.

hodnocení

2x
Ahoj.
Kup si gymnastický, velký míč.
Cvičení na něm uvolňuje veškeré napětí v zádech, hyždích i nohách.
A dokonce je to i prima zábava :)
sirex
hodnocení

Díky moc všem za rady!

liska5
hodnocení

1x

Objednejte se na rehabilitaci. Lékař Vás "probere" a stanoví cvičení, fyzioterapii a dá rady do života...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma skřípnutý nerv

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]