Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když vás manžel odkopne?

Od: eliska777 odpovědí: 22 změna:

Přeji dobrý večer,

ocitla jsem se v situaci, o které bych si nikdy nemyslela, že budu. Poslední měsíce jsem měla zdravotní problémy, byla jsem slabá, unavená, přičítala jsem to hypotyreóze, která se mi po covidu hodně zhoršila. Ale protože jsem OSVČ, pracuji z domova, nebrala jsem si ani neschopenku, manžel mě živit nemusel, zvládala jsem i chod domácnosti. Jen muž byl zvyklý na to, že jsem byla akčnější a zvládla vše rychleji a lépe začal mi vyčítat pomalost, únavu apod. Mluvila jsem o tom s lékařkou, jestli by se nedalo něco dělat, aby se to rychleji zlepšovalo, řekla mi, že v mém stavu bych správně podle všech příruček měla lézt po čtyřech a že je s podivem, co zvládám. A že to klidně manželovi vysvětlí. Když jsem mu to navrhla, řekl, že nikam nepůjde a že se jen vymlouvám. Takže jsem pro něj zůstala líná ženská, což hlasitě dával najevo každý den, řvával na celý dům, už jsem se styděla vycházet z bytu. Bylo to tak často, že jsem musela začít brát léky na nervy, které jsem nikdy předtím nebrala. Když to zjistil, přidal ke svým tirádám, že jsem nejenom lenoch, ale i magor. Zhubla jsem, myslela jsem, že to od nervů, vůbec jsem člověka, se kterým žiju přes 20 let (je mi 47 let, jemu 51 let) nepoznávala. Nechápala jsem, proč na mě začal den co den křičet, proč mi začal nadávat (kripl apod.). Ale pracovala jsem dál a dělala, co mohla. Manželovi jsem asi svou chabou kondicí nějak lezla na nervy a vypěstoval si na mě nejspíš nějakou averzi. Co jsem se o sobě naposlouchala za poslední měsíce, to jsem od nikoho (ani od něj) neslyšela za celý život. Říkala jsem si, že asi nezvládá tu moji nemoc, pro sebe jsem ho omlouvala, vysvětlovala jsem mu, že se to časem upraví, ale že to nepůjde hned. Nebrečela jsem před ním, byla jsem klidná, vyrovnaná, jediný, kdo doma dělal scény a křik, byl on (a vlastně vůbec nevím, co ho k tomu vedlo). Ale nedávno mi našli nějaké novotvary v těle a v odběrech nějaké hodnoty, které by mohly svědčit pro rakovinu. Tak jsem absolvovala několik vyšetření magnetickou rezonancí a čekám na výsledky. Taky mám naplánovanou operaci, která má odstranit ty novotvary a ty musí projít analýzou. A dnes mi manžel oznámil, že už chce mít klid a že mě odveze k mému otci, ať si sbalím věci a nachystám se na zítřek. Po dni, kdy jsem uvařila, uklidila, nakoupila a normálně jsem se s ním bavila, nechápu to. Sice je fakt, že od rána se mi zdál divný, ale to je poslední měsíce pořád. Už mi bylo poslední měsíce jasné, že když nejsem OK, pro manžela jsem ztratila hodnotu a strašně mě to bolelo, ale věřila jsem, že se to nějak dá do dřívějšího stavu. Ale nikdy bych nevěřila, že mě v té nejhorší chvíli odkopne, to tedy ne. Za celý život jsem mu nebyla nevěrná, pomáhala jsem mu, když byl nemocný se slinivkou i se srdcem, vařila mu speciální stravu, doprovázela ho k lékaři, načetla jsem si vše o těch jeho zdravotních problémech a nečekala jsem za to pochvalu ani odměnu, brala jsem to jako samozřejmost. A teď když bych potřebovala já pomoc od partnera, nemám nárok. Ani nebrečím, to by nemělo smysl, možná to přijde později. Ale jak se vás může někdo zbavit jako prašivého psa, nepotřebné věci, něčeho, co je na obtíž? Když jste na tom mizerně a stejně se snažíte, nechcete utěšovat a jste vyrovnaní a říkáte si, že se nebudete trápit, dokud to nebude jisté a ani potom že není vše prohráno? Když jsem sice v šoku, ale klidně žádala vysvětlení, tak se jen obrátil zády, uvařil si u stolu v kuchyni kávu a odešel se dívat na televizi? Mě nechal sedět v kuchyni. Já tomu prostě nemůžu uvěřit, že je toho muž, se kterým jsem byla celý život, vůbec schopný. Já nevím, čím bych se teď měla zabývat, abych zvládla to všechno, vyhození z bytu, odkopnutí od člověka, kterému jsem v životě neublížila, možný zlý výsledek vyšetření a s jistotou operaci? Musím to všechno vydržet a zvládnout, nemůžu si sednout a zoufat. Co bych měla dělat? Já vím, že přesně mi to říct nikdo nemůžete, ale třeba jste někdy byli v podobné situaci a můžete mít nějakou radu. Moc děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

6x
Vy se hlavně soustřeďte na léčbu a je to sice hraběcí rada, ale nechte se vašimi problémy rozhodit co nejméně.
Jak píše Dabel, jediné, co ve věci s manželem proveďte, je vyhledání dobrého právníka a sundat všemi možnými legálními způsoby manžela z toho jeho sebestředného obláčku a nejlépe i z kůže.
47 let je ještě brzy na rezignaci, až se oklepete a vyřešíte si manželství, máte možnost se po čase ještě realizovat v zálibách a klidně i v nějakém smysluplném vztahu.
A zatím se opravdu soustřeďte na sebe a užívejte si otce, pokud žije sám, můžete si vzájemně pomoci s nezbytnými povinnostmi a tím si dopřát i více odpočinku, než kdybyste bez jakýchkoliv slov uznání a respektu běhala okolo té vaší "opory v dobrém i ve zlém"...
liska5

*palec*Dobře napsané.

hodnocení

5x
Co byste měla udělat?
No já mám jasno od takovýho člověka odejít a to čím dřív tím líp
Navíc bych ho při rozvodu slíkl z kúže a nenechal bych mu nic co bych nemusel
Máte ke komu jít-dcera syn rodiče pokud ano sbalil bych se a šel
Po té co bych se dal zdravotně dohromady tak rozvod dělení majetku a pak bych takovýho člověja od A do Z odepsal

kimbert*
hodnocení

3x

Kamarádka před třemi roky zažila přesně co vy,psychicky to nedávala a našla si podnájem.Ještě neměla všechny věci odstěhované a její manžel si do bytu nastěhoval svou milenku o které neměla ani tušení.Kamarádka s ním byla vdaná 30 let a to hnusné chování ,které zažívala přes rok mělo donutit at se odstěhuje ,což se mu povedlo,ale nelituje toho,tet je spokojená,má nový život nového přítele,nikdy není pozdě začít znova.Držím palce at Vám vše dobře dopadne.

kely
hodnocení

2x

Asi přišel čas odstěhovat se od takového člověka, potřebujete klid, aby jste se z nemocí dostala. Vedle něho by to bylo těžší. Teď momentálně vám jeho chování působí šok, nemůžete tomu uvěřit. Ale pro vás manželství asi skončilo, tak se s tím budete muset smířit. Přece s takovým šaškem nezůstanete, který vás ponižuje a není vám oporou.. Začněte pomýšlet na nový život.

minsk
hodnocení

2x

V dobrém i zlém ...

Tady jste posloužila pánovi, ale když potřebujete oporu Vy, tak zjistíte, že jste žila vedle sobce.

Manžel nezvládá stárnutí a přicházející nemoce. Potřebuje Vás zdravou, funkční. U něj mužský přechod, uvědomění se, že stárne a nechce mít vedle sebe stárnoucí, nemocnou ženu. Aby se ,,nenakazil,,.

Zákon přírody, slabý kus musí z kola ven.

Vy se oklepete, uzdravíte, ale tenhle člověk - říká se, co druhému způsobíte, to se vám vrátí.

Nikdo nebude věčně zdravý, mladý i na manžela dojde řada. Chce možná vedle sebe novou, mladou /která ho stejně utahá/. Časem zjistí, jak pochybil.

Přeji Vám hodně sil a zdraví. Jste v nejlepších letech, život nekončí.

liska5

Minsk *palec*

A odstřihnout se od něj, vytěsnit ho z mysli. A soustředit se jen na sebe, na svoje zdraví. Učit se vnímat jen všechno hezké na světě, hlavně nemyslet na ten podraz. Znám několik takových případů. Jednou jsme dole, jednou nahoře. Zase bude líp!

olinl
hodnocení

2x

Plný souhlas s rádcem dabel. Nevím na koho je psaný byt, ale být tebou, tak už druhý den po jeho "výstupu" bych byl pryč, ať si to tam užije, ať sám nebo případně s milenkou. Nepíšeš nic o intimitě, ale pokud zdravý chlap nějaký čas "nedostane", tak ho zdivočelé hormony můžou pěkně vyburcovat nebo se může poohlédnout i po jiné. Co tvrdí doktoři i léčitelé, tak rakovina je i ze stálého stresu, chce to od něj odejít, on už se podle mě nezmění.. Ty jsi podle tvého popisu duševně silná ženská, takže nevidím problém s rozchodem ani s nalezením jiného chlapa. Ještě by mě zajímalo, co vše on dělal za domácí práce.

jp
hodnocení

2x

Myslím, že zatím bude ženská. Chlap se zjančil a vy žasnete vedle koho jste dvacet let žila. Skončete to s ním, ten chlap Vám za ty nervy nestojí. Smiřte se s tím, že na světě není spravedlnost.

liska5

Přesně tak.

hodnocení

1x

Co nejdříve se odstěhovat a zapomenout. Užívat si klidu a pohody. *slunce*

minitroll
hodnocení

1x
Já bych to zase neviděl tak jednoznačně, vime jenom povídání z jedné strany.
Třeba ho už něčím s**la delší dobu a přišla nějaká poslední kapka...
zaseja

K tomu bych se taky přikláněl, navíc ona se chová stejně, jako by měla nějakýho bokem, podle manžela přestala o dost doma fungovat a z jeho strany ta její nemoc může být jenom výmluva, proč na to doma částečně kašle, protože je myšlenkama jinde. A jenom ona ví, odkud si přitáhla covida, třeba z nějaké cesty a nebo činnosti, ke které se on nechtěl připojit a teď na ní může být nasraný.

Bez vyjádření manžela je nesmysl tady něco radit

hodnocení

1x

Na nic nečekejte, utíkejte od něj. Je to psychopat.

A krom toho - jak říkám:

Dobře mířený kopanec v pravou chvíli, ja často to nejlepší, co člověka může potkat.

Pokud máte hodné lidi, ke kterým můžete jít - běžte. Potřebujete klid a pohodu (v rámci možností). Velká část Vašich problému je způsobena jeho přítomností, ani o tom nevíte ..

rhkh
hodnocení

1x
Našla jste si blba a myslela jste, že když pro něj uděláte všechno, tak vám to vrátí, až budete potřebovat. Bohužel blbove nic nevrací, jen berou a myslí, že oni mají na všechno nárok.
Čí je byt? Je jeho před manželstvím?
Jestli vyšetření dopadne špatně, odstěhovala bych se a soustředila se na co největší pohodu při léčbě, manžela bych odstrihla a nezabývala bych se jím. Po uzdravení nebo pokud se zjistí, že jste zdravá, bych se soustředila na rozvod a na to, jak z něj dostat všechny peníze, na které budete mít nárok.

hodnocení

0x

aspoň, že máte kam jít.

Holt tak to je, člověk se ukáže jaký je až v takovýchto chvílích.

Jezte zdravě , najděte si koníčka co vás bude bavit

joudic*
hodnocení

0x
sice nevime druhou stranu, ale mela jste odejit uz pred x lety a sama

A proč by měla odcházet před X lety? když vše bylo v pořádku a nebyl důvod? To nemá logiku.

Vše se děje a obrat nastal až ted v posledních měsících.

Jinač nechci hádat ale tak se chová vetšina chlapů když si najdou novou "slečnu"

joudic*
nevim, zda se mi, ze je to idiot z gauce a nechce se mi verit, ze nebyl idiot uz predtim..
ja teda fakt ostudu na cely barak nedelam, ani kdyz nejsem dlouhodobe spokojeny, a kdyz partner nadava na lenost, tak ho nejpis dostatecne neobskakuje, cili trubec ceskeho typu, co sam zvladne leda wc

tabletka*
hodnocení

0x

Nejspíš má nějakou bokovku, tak ať se odstěhuje on a basta. Vzpomeňte si na Dámu na kolejích.

tabletka*
hodnocení

0x

Pořád nechápu ty rady, že se má tazatelka odstěhovat. Proč ona? Kam? Zařadit se do skupiny žen, které ustoupily a teď se protloukají po podnájmech a nemají nic svého, ani věci, ani bydlení?

hodnocení

0x
Pokud se odstěhujete, budete mít do budoucna více problémů. Pravděpodobně se už těžko budete dostávat zpět a může to být napořád a navíc pokud dojde k soudu, tak to budete vy, kdo opustil domácnost. Takže pozor na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]