Nejste přihlášen/a.
Lidičky zdravím vás,
potřebuji slyšet názor na situaci, do které jsem se dostala. Je mi 26 let a mám přítele o 15 let staršího. Přítel je pozorný, hodný, a je nám spolu moc krásně. Prostě zlatíčko. Ale, má malou dcerku s bývalou pítelkyní a on pro tu svou malou udělá vše. Což je pochopitelné, je kouzelná a navíc mě má ráda. To co mě trochu trápí, je situace u něho doma. Expřítelkyně s dcerkou bydlí u něj. Je to řešené tím způsobem, že barák je na patro a mají rozdělené i vchodové dveře. Přítel mi vše vyslvětlil způsobem, že namají kam jít, a že chce mít dcerku u sebe. Smířila jsem se s tím, vždyť je to jeho dcerka. Přítel má dost náročnou práci, takže se doma zdržuje minimálně tak dva dny v týdnu. Ale přesto, jak dlouho tam budou? Malá mi vůbec nevadí, ale ona. Rozešla se s ním a teď mu dost často vyčítá, že příčinnou rozchodu byl on. Přitom to tak opravdu nebylo. Mám z toho prostě divný pocit. Neumím si představi situaci, až budeme chtít být opravdu spolu. Já, přítel, malá a ex?
Myslím, že by sis tohle měla vyjasnit se svým přítelem.Copak jemu tahle situace nevadí?Chápu,že chce mít dcerku co nejblíže,ale takhle se žít nedá. Jak dlouho jste spolu?Co bylo příčinou rozchodu tvého partnera s ex přítelkyní?Počítá s tebou do budoucnosti?Pokud ano měli by jste si promluvit o tom jak budete žít,popřípadě jak sdílet společnou domácnost.Proč si nenajde ex jiné bydlení? Protože jí to takhle vyhovuje nebo protože doufá v usmíření?To jsou otázky, na které bys měla chtít odpovědi.To ,že se zdržuje dva dny doma kvůli náročné práci,není omluva.Každopádně se může stát, že pokud té druhé necháš prostor,bude on doma trávit tři dny,čtyři dny,pět dní...a pak mu dojde, že přece nebude trhat rodinu a ty budeš ta,která bude vyčítat...
no, ale vždyť mají samostatné bydlení - každý zvlášť? Tak kde je problém? bojíte se jeho exmanželku potkat? Když se občas budete podkávat, sama se odstěhuje protože jí to nebude příjemné.
Mají každý samostatné bydlení a bejvalka mu pere? A proč mu teda nepere součastná přítelkyně?Bohužel vazba v podobě malé tam bude pořád a vy ji budete muset potkávat ať se Vám to líbí nebo ne.Tohle je boj na celý život. A jestli on má potřebu ji pořád podporovat,tak se mi zdá ,že chlapec ještě nemá srovnáno v hlavě co vlastně chce...
Jsme spolu rok. Začali jsme hned po rozchodu on s ní, ona si našla přítele. To byl ten důvod, ale vím že to tam neklapalo delší dobu. To, že se mnou počítá do budoucna bych řekla. Protože, když byl s tou svou ex, tak si ji nikdy neměl v plánu vzít. O svatbě a budoucnosti jsme mluvili, i o dětech. Ale vždy, když došlo na téma ex. tak jsem slyšela opět MALÁ. Jemu to snad ani nedochází. A to mu ještě bejvalka pere a on jí za to platí. Protože ona potřebuje pračku víc jak on. S tím byldení to má ona těžké vydělává málo peněz, a nemá kam jít. Navíc se neumí ani o malou starat jak by měla. Pořát jí někde nechává. To, že doufá v usmíření, svědčí už jenom to, že mu vyčítá na co jen příjde a vinu háže na něj. Ale jsem asi naivka, ale nechce se mi věřit, že by se k ní vrátil. Protože mi ti dost dává najevo svou zásadovostí a tím jaký má na ní názor, a názor na život. Ale přece jenom takového toho červíčka v hlavě mám.
Já myslím, že se to srovná, až bude malá trochu starší, už nebude jeho pomoc tolik potřebovat, nebo se třeba sama odstěhuje někam na intr a on už tím pádem nebude mít potřebu tu svini (jeho ex-) v domě mít. Jde mu hlavně o dceru, ne o tu mrchu, ne? Ale chápu, že tě to trápí, taky by mě to štvalo, dokonce bych si asi nejspíš namlouvala, že ji stále ještě miluje, proto ji tam má. Ale myslím, že ve tvém případě to tak není, že mu jde opravdu jen o dceru. Až budete mít svoje vlastní děti, třeba bude pak dávat přednost jim, nebo si ta jeho ex-manželka najde chlapa a odstěhuje se za ním, nikdy nevíš, co ti život přinese. Já bych to teď nějak nehrotila, mysli si svoje a třeba mu nenápadně naťukni, že bys raději bydlela bez té bejvalky. Hlavně mu nedávej žádná ultimáta, tipu "buď ona, nebo já.." - to chlapi nesnášejí.
Držím pěsti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.