Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální a zdravotní+dpp

Od: adel odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak to je, jelikož jsem v tomto úplně ztracená. Minulý šk. rok jsem dodělala školu. Od 1. září jsem začala další studium, takže jsem byla student, ale z os. důvodů musím studium ukončit. To znamená, že teď musím vyřešit co dál. Přemýšlela jsem, že bych si našla práci na zkrácený úvazek, tedy dpp s výdělkem do 10 tis Kč. Četla jsem, že pak se nemusí odvádět zdravotní a sociální do těch 10 tis, no ale nějak se platit přece musí, ne? Nebo se k tomu mám ještě nahlásit na úřad práce? Nebo být někde evidovaná?
Předem děkuji, jestli se zde najde někdo, kdo mi to vysvětlí.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

0x

Nějak se to platit musí :) Takže za vás má platit zdravotní pojištění Úřad práce, tedy daňoví poplatníci. Neskutečné :( Jinak, odpověď - zdravotní "někdo" platit musí, tedy vy jako samoplátce nebo ten Úřad práce (fuj). Sociální s DPP do deseti tisíc platit nemusíte. Pokud je to na přechodnou, kratší dobu, třeba než odjedete do ciziny, uzdravíte se nebo nastoupíte do jiné školy, tak to takto lze řešit, jinak je to příšerný způsob zahájení životní kariéry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]