Nejste přihlášen/a.
Ahoj
když je člověk na úřadu práce a najde si nove zaměstnání .. alw přijmou ho až o par dni později . Kolik dni to je aby ho mohli přijmout akoby od 1? Je to týden nebo více dik zenska mi měla poslat smlouvu a ja ji podepsat ale měli hodně práce ... nejspis to vypadá ze mi ji daji až od 1 října a dokonce měsíce tam budu chodit jeste jako brigádník . Diky za radu
Je jednu kdy přijmou ,smlouvu je pak nutné tuším (je tu už hezkých pár let co jsem toto absolvoval )dodat na ÚP (pokd je člověk registrován ) do 8 dnů. Ale nastoupit do práce beze smlouvy ani na minutu! tedy pokud jsem Váš jaksi nesrozumitelný dotaz pochopil!
Aha takže zpětné to jde jen 8 dni ... takže od 1 září už mi nemuzou dat pracovní smlouvu , chapu to dobre? Ja zatím byl jen jako brigadnik z úřadu z práce ale byli Semnou spokojeni a chtějí me nastalo ale jejich účetní měla hodně práce ... no v pondělí už bude 13 ... takže zpětné už to nepujde a budu muset až od 1 skončit na úřadu práce jestli to chapu dobre nebo ne?
Ale prdlajz nic nechápete!
Do 8 dnů byste měl po podepsání pracovní smlouvy tuto doložit na ÚP (KOPII) . jinak do práce bez podepsané smlouvy byste nastoupit neměl (pak hrozí "zaměstanci vysoký fin.postih a zaměstnavatel dokonce milionovýpostih!)
Nevím co chápete vy, já z vašeho dotazu nechápu skoro nic.
V pondělí běžte za účetní a řekněte jí, že bez smlouvy se od ní nehnete Vydržte u ní čekat v kanceláři, ona si čas najde a nebo vám řekne, že smlouvu nikdy vám nedá. . A hned budete vědět na čem jste.
Ale když mi daji smlouvu ze jsem nastoupil 1 tak těch 12 dni co dostanu jako podporu ty penize musím vratit nebo jak
O co vám jde? Musíte si vybrat, buď budete brát podporu a nebo pracovat na plný úvazek. Obojí nelze. Ovšem nikde nepíšete o jaký pracovní úvazek jde.
To, že vám někdo něco řekl nemusí platit. Buď to budete mít písemně a nebo do práce už nechoďte.
Chodím tam na brigádu a ted me chtějí nastalo a pro ne je výhodnější me zaměstnat na pln úvazek ... ale prý jde nejak zpětné me dat podepsat smlouvu abych tam byl jako od 1 a dostal v říjnu už normální výplatu ... ale ted jsem se dozvěděl v komentářích ze to zpětne těch 8 dni znamená doložit na úřadu prace až po podepsání smlouvy .. ale jestli mi daji ze tam nastupují od 1 budu muset vratit penize za těch 12 dni kvůli podpoře? Když budu mit smlouvu od 1 září? Snad chápete naco se ptam :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.