Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo zkušenost? Podotýkám, že už jsem u lékařů byla.
Mám neustále křeče v levém stehnu a kolem kolena. Ve stehně jsou to klasické stahy a kolem kolena mám pocit jak když vám třeba cuká oko - několikrát za hodinu mi tam cuká. Na neuorologii mi dělali i emg a nervy mám v pořádku. Beru magnézko s B6, zkoušela jsem i B komplex, ale nic mi nepomáhá. Byla jsem na cevním, neuorologii, ortopedii. Vše ok, jen dr. na orto říkal, že to můžou být kořenové bolesti. Už mi z toho začíná lehce hrabat a nevím co dělat. Uvažovala jsem už i nad čínskou medicínou / akupunktura / .
Nesetkal se s tím někdo? Co vám pomohlo? Díky.
Pomohl mi lepší neurolog, bylo to (tedy v mém případě) cystou v kaudě, která tlačila na nějaké kořenové nervy. Neříkám, že to je universální diagnoza, ale ze zkušenosti - první neuroložka mně rok tvrdila, že holt nejsem nejmladší a psala mi léky na bolest, nic víc.
O té cystě už jsem taky někde slyšela. Zkusím se na toto poptat. Děkuji. Jak vám ji zjistili? Já byla ne rentgenu i utz zad.
Nemáte na mysli dermoidální cystu na kostrči nahoře mezi půlkami? To reaguji na Tabletku. Ta by sotva ty záškuby ve stehnech měla na svědomí.
Ne, to vskutku nemám, vím, co je dermoidální cysta. Byla to synoviální cysta uložená v páteřním kanále bederní páteře. Utlačovala pletence nervů v kaudě. I na internetu je o tom něco málo informací. Příznaky byly dost podobné jako akutní uskřinutí ploténky, ale neustupovaly, naopak se stupňovaly. A předem upozňuji, že na to žádné bylinky nefungují, to se prostě musí odoperovat. Ale nemusí to být případ tazatelky, nejsem neurolog, nemohu dělat diagnozy, Jen píšu své zkušenosti. Nyní zrovna mám akutně uskřinuté ploténky atd. a potíže, které mám se po prvních týdnech projevují podobně jako tazatelčiny. Vše je to o lékařích, schopných pořádné diagnostiky. Bohužel občas člověk narazí na neurologa nebo vůbec lékaře, který profesi provozuje spíš formálně a na pacienty kašle.
Ony ty synoviální váčky jsou při kloubních chrupavkách fyziologicky, protože synovie, která promazává klouby se netvoří jen ve vnitřní bláně kloubů. A páteř má kloubečky a ke konci polopevná spojení - sakrální /křížová/ i kaudální /kostrč/. Jen se nesmí zanítit nebo nějak zvětšit. To bývá nejčastěji infekcí, která se přenese krevní cestou.
Jestli je to jednostranné a jen na tomhle místě, tak to asi nebude o celkovém nedostatku nějakého prvku, nýbrž na trase od výstupu míchy - od pasu po zmíněné partie. Já bych se objednala na rehabilitaci. Je to docela jiný přístup, než na ortopedii. Lékař Vás vyšetří a předá s doporučením na fyzioterapii. Pak může pokračovat fyzioterapeut /reflexní terapie/ nebo třeba Vám lékař naordinuje elektroléčbu či magnet. Jestli znáte někoho dobrého /reference/, kdo se zabývá akupunkturou, tak taky bych zkusila.
Mám za sebou celou sérii rehabek. Cvičení, masáže, elektroléčba, ultrazvuk. Po tom ulztrazvuku to začalo být i horší proto už jsem jej pak odmítla. Děkuji.
m123®
Proto já čekám tak dlouho, protože k dobrému neurologovi to tak je. My máme de.ila. Přijdete k němu a nenechá vás ani domluvit a štěkne, že bolest vypadá jinak a co bych chtěla, vždyť chodím a funguju. Ordinuje jednou týdně hodinu a půl a objedná si 20 lidí, podle toho to tak vypadá. Po šílených bolestech v zádech mě loni poslal na CT. Výsledek? Řekl mi, že "tam"nic nemám, žádná operace. Napsal mi kapačky, Quajakuran s Tramalem, nic jiného nepíše. Bylo mi po nich zle, na omdlení, tak jsem po osmi na ně přestala chodit a to chtěl, abych jich měla třicet. Tak jsem se objednala k jinému, vynikajícímu, ke kterému jsem chodila kdysi, naštěstí mně ještě nevyřadili z evidence. Musím za ním popojet, ale jsem mobilní a nedělá mi to problém. Vzala jsem sebou výsledek z CT a nestačila jsem se divit, co všechno "tam"mám. Chtělo to operativní zákrok, ale jelikož byl rozjetej covid, nedoporučil mi špitál, abych to tam nechytla. Do toho jsem v listopadu na namrzlém balkonu padla a přetrhla si vazy v levém koleni. Na operaci jsem nešla. V březnu jsem omdlela a vykloubila si pravé rameno a potrhaný svaly v paži. Takže si někdy připadám opravdu jako chcípák a teď od května ještě ta bolest ve stehnech. Snad bude líp.
m123®
Mám stejný problém, v obou nohách-stehnech. Začalo mi to přesně v půlce května, kdy jsem chytla na rehabilitaci nějakou virózu. Bylo mi opravdu zle celý týden, kašel, bolesti celého těla. Musela jsem týden ležet, nebyla jsem ničeho schopná. Bolest mi začala nejdřív v levém stehně a za pár dnů v obou. Je to něco tak strašnýho, že si to umí představit jen ten, kdo to zažil. Obě stehna mám tuhá, jakoby mrtvá a na dotek bolestivá, takže hlavně na boku při ležení je to utrpení. Nepřetržitá bolest, chvílema do toho píchání, jak když mi vráží tisíc jehliček. Na různých místech, někdy nad kolenem, někdy až u kyčle. Už jsem z tohoho zoufalá. Jsem objednaná k neurologovi, ale až 20.října. Nevím, jak to vydržím.
Už jsem to měla jednou po operaci ruky před deseti roky, ale proti tomu co teď, to byla maličkost.
Mě se objevilo to píchání v lýtku, ale bylo to tak silný a kolem křečáku, že jsem myslela, že mám trombózu. Takže jsem hned volala na cévní. Podle toho co jsem jim řekla mě uklidnili, ale vzali mě do 14 dnů i když mi nejprve řekli, že až za 3 měsíce. Na cévním mám vše ok až teda na ty křečáky. Bolelo to fakt fest cca 10 dní. Teď už mne bolí jen to stehno. Někdy je to až k zešílení. Doufám, že dopadnete líp než já.
Já nemohla chodit v tom květnu. Pak se to zlepšilo. Teď mi dělá problém chodit do schodů a do kopečka. Nicméně, když chodím, tak ty křeče tolik nevnímám. Horší je to v klidu. Dejte mi pak prosím vědět jak jste pochodila. Třeba by to mohlo pomoci i mne. Děkuji.
Tvorba vit.D je záležitostí oslunění.Běžně nedostatek déčka u lidí,pohybujícími se na sluníčku nechybí.Proti křečím ve svalech jsem dostal hořčík,který se rozpustí v pití.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.