Nejste přihlášen/a.
DObrý den, jsem na rizikovém těhotenství a 30.6. mi končí pracovní smlouva, kterou jsem měla na dobu určitou. Moje účetní mi tvrdí, že na výstupní prohlídku a vyřízení papírů, jako je zápočtový list apod. si mám zajít až po ukončení pracovní neschopnosti. Zaměstnavatel mi však tvrdí opak. Mám si prý vyřídit vše do 30.6., kdy mi končí smlouva. Nerada bych udělala chybu. Kdo z nich má tedy pravdu?
pracovní poměr končí 30.6., tedy k tomu datu byste měla mít ukončení vyřízeno - tedy co já vím, třeba výstupní prohlídku, vrácení zapůjčení věcí, vrácení pracovních pomůcek... no, podle toho, jak je to u vás specifikované. taktéž zápočtový list je zaměstnavatel povinen vám vydat hned.
pokud jste v pracovní neschopnosti a budete v ní i po skončení zaměstnání, tak lístky na peníze či ukončení neschopenky (při konci nemoci) budete dál nosit zaměstnavateli, a pokud v ochranné lhůtě vám vznikne nárok na peněžitou pomoc v mateřství, tak opět lístek na mateřskou přinesete zaměstnavateli.
DŘÍV se do zápočtového listu zapisovala i doba nemoci, takže někteří zaměstnavatelé vydávali zápočťák až po skončení nemoci (dle kontrolorky z úřadu práce to nebyl správný postup, nicméně byl nejjednodušší a v praxi rozšířený). ta už se tam dneska ale nepíše, takže není důvod, proč byste měla dostat zápočťák až po skončení nemoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.