Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, milí přátelé. Říká se, že jablko je: ráno lék, v poledne med a večer jed. Lék a med chápu. Ale čím je, prosím, jablko večer zdraví škodlivé, ba přímo jedovaté? Za vysvětlení předem děkuji. Ida
Když si ho dám před spaním, tak v noci jablko v trávicím traktu kvasí, vzniká alkohol, který zatěžuje játra.
Jedině nad ránem, a to promile bude nepatrné. Ale ti, co denně večeří jablko, jakože na hubnutí, tak si prostě neprospívají. Ovoce je nejlepší jíst ráno před snídaní nebo samostatně dopoledne. To jde traktem rychleji a jako jednoduché je lépe zužitkováno. Pokud se konzumuje hned po některém hlavním jídle, tak akorát zkomplikuje trávení.
Říkám pravidelně. Jakože stálá kapka i kámen proráží. O té nevhodnosti jablek na noc a alkoholu to mám od lékaře v Německu, který řešil zažívací problémy mé kamarádky a vyptával se, jak se ona stravuje. Ostatně nastrouhejte si jablko a zalijte ho trochou teplé vody a nechte ho stát. Začne kvasit. A co vzniká při kvašení / za přítomnosti cukrů- pro Idu/? Přes den trakt potravu rychle posouvá, V noci je podstatně línější.
Každé ovoce je ideální jíst na lačno.Ovoce rychle prochází zažívacím traktem a když si dáte jablko těsně po večeři, nemusí to vyvolat příjemné pocity ve vašich střevech.
To je mýtus, že se musí nakupovat cukr, aby fungoval mozek. Na co tedy "jel" mozek starověkých mudrců a středověkých stavitelů katedrál? Tělo si potřebné jednoduché cukry po tisíciletí vyrábělo z obilnin, luštěnin, zeleniny, rostlinných šťáv + ovoce a medu. Cukr, ten bílý prášek, tenkrát měli apatykáři jako lék na posílení žaludku. A první cukrovary vznikaly ve stř. Evropě kolem r.1800. Četla jsem román z dob Napoleona, jak vesnická dívka na vdávání poprvé viděla na zámku cukr. Neznala ten bílý prášek, co si šlechta sype na jahody..
tělo si sice sacharoyu i ostatní vysoké cukry(škroby) rozkládá a zužitkuje,ale potřebuje k tomu řadu fementů a dalších produktů žláz,to je dost velká yátěž.
JB
Jablko je skodlive hlavne tim, ze je to druh ovoce s nevalnou chuti, ktery se skoro neda jist, pokud clovek neumira hlady blizko sadu
Taška křehkých letních jablek od známých z vesnice, smrkový palouk s kyslíkem, to byl můj maturitní a pak zkouškový pohon. O jedu nic nevím, jen o kvantu vitamínu C např..
Herečka Lída Baarová pojídala jedno jablko denně aby nebyla slovansky boubelatá - a záhy nebyla. tricataleta.webnode.cz/...
není cukr jako cukr. Pro slazení potravin se běžně používá cukr řepný,nebo třtinový.Oba jsou energeticky obtížné a více méně působí na vznik obezity.Dříve se sladívalo medem,nebo sirupy rostlinného původu.Ty obsahují jednoduché cukry,glukozu a fruktozu,ty se rychle spotřebují na energii a neukládají se do zásoby.5íká se jím ovocný cukr.Je tedy i v ovoci.Jablíčka tedy budou mít malý vliv k nárustu pneumatiky podle pasu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.