Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srp a kladivo

Od: bzuk odpovědí: 12 změna:
Dobrý den
Mám otázku: je trestné, někam nakreslit srp a kladivo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Třeba takhle?

08.09.21 17:59
Srp a kladivo

hodnocení

4x

Máme sice §404 TZ, ale ten se proti komunismu bohužel nepoužívá. V každém případě, mezi normálními lidmi budeš za vola.

anonymni357

Je zajimave,ze casto povazujeme za voly propagatory fasizmu a komunizmu,dokonce je i nekdy trestame,ale systemu,ktery nastup techto ideologii ZPUSOBIL,tleskame a v klidu a pohode dopoustime to,ze se historie v nejake podobe bude opakovat!Samozrejme se stejnymi hruzami,ktere tu uz byly!

hodnocení

3x

Trestné to není, pokud tím "někam" nepoškodíte nějakou památku nebo cizí majetek.

Takže jestli máte v úmyslu se graficky prezentovat na nějaké soše či budově, která není ve Vašem vlastnictví, tak to bude PČR určitě řešit.

hodnocení

0x

Dobrý den. Ne, trestné to není.

doplněno 08.09.21 17:02:

I o tom zde kdysi byla diskuze. Mrkněte na názory zde: poradte.cz/...

bzuk
hodnocení

Děkuji za odpověď
Já jen že jsem slyšel, že to někdo srovnává s hákovým křížem, tak abych věděl jak to je.

Ano, tyto symboly jsou rovnocenné. Že se použití v jednom případě trestá a v druhém ne, je způsobeno tím, že většina lidí měla v příbuzenstvu nějakého komunistu, ale nácka jen málokdo.

liska5
08.09.21 19:53

*palec*

@Jethro- výstižné, dokonce bych řekl,že komunisté byli důslednější- viz.Fristensky,Ventura,Pilecki,...a další.

hodnocení

0x
Ovšem kdybys cokoliv namaloval na můj barák a byl přistižen, asi bys měl dost velký problém.

maxitroll
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 08. 09. 2021 16:59:32
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. Nepište hlouposti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]