Nejste přihlášen/a.
Byla jsem na očkování proti covidu a po druhé dávce vakcíny v očkovacím centru-hale, jsem po 14 dnech začala mít postupně problém s otokem dolních končetin. Před očkováním jsem se s doktorkou neporadila, asi to byla moje chyba.Byla jsem na vyšetření u své obvodní lékařky až když problém vznikl.Ona mne řekla, že někdo může mít alergickou reakci po očkování a existují méně časté vedlejší účinky, jako jsou právě otoky, ochrnutí obličejového nervu, srdeční zánět nebo může vznikat trombóza.Není to časté, ale přesto se to může stát u některých jedinců.Trochu mne doktorka vynadala, že jsem se tak rozhodla sama a nekonzultovala to s nikým.Tak jsem ji řekla, že v televizi říkali, že to je ověřená vakcína, která je zdravotně nezávadná a prošla všemi zkouškami a laboratorními testy. Přesto podle mojí praktické lékařky stále visí nad touto záležitostí otazník a není si jistá podle toho, jak se tvářila. Přece by vláda nedávala pro svůj národ nic špatného se domnívám osobně, když se tak všichni snažili, sehnali nám to ve světě a ještě zaplatili.Nyní se léčím bylinkami, které podporují látkovou výměnu a v bylinkové lékarně mi poradili, že na to pomáhá jablečník ze kterého si mám doma dělat čaj.Trochu to zatím pomohlo, ale ještě to není ono.Teď půjdu na další lékařské vyšetření do nemocnice a potom uvidím co paní doktorka dále vymyslí při další návštěvě v ordinaci.Nyní se mluví pro seniory o 3 dávce očkování, nevím zda bude povinná nebo dobrovolná, ale já už mám opravdu strach z dalšího očkování a psychicky se necítím vpořádku.Přesto jsem chtěla splnit jako každý slušný občan to, co po nás vláda požaduje v pevné víře, že to s námi myslí dobře a chtějí nás starší seniory ochránit. Mám najít v sobě odvahu a risknout to opět znovu nebo spíše to dále projednat s mojí lékařkou co by mi doporučila ohledně 3 vakcíny?
Zvětšené lymfatické uzliny mívám docela běžně po očkování na klíšťovku. 3 dávky a musí se přeočkovávat. Nějak to neřeším. Vedlejší účinek, který během pár dní vymizí. Lymfatické uzliny se mohou zvětšit po každém očkování. Není to moc speciální vedlejší účinek.
Otok by mohl být z důvodu horšího lymfatického systému, když jsou uzliny zvětšené. Po očkování je vhodné udělat detoxační kúru, lymfatickou kúru (bylinky)...nastartovat lymfatický systém a pomoci odvézt z těla ven aditiva (přidavné látky ve vakcíně). Můžete vyzoušet lymfatickou celotělovou masáž, ale je dražší. Doporučila bych.
Nežádoucí účinek nahlaste na SÚKL (Státní ústav kontroly léčiv). Lékaři nemají čas a zájem nahlašovat vedlejší účinky. Pacienti také posílají a SÚKL vše hlídá a eviduje sukl.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.