Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V dobrém i zlém křestanství

Od: vitecek® odpovědí: 5 změna:

Pomohl by mi někdo najít, jak je správný citát o "budu tě milovat v dobrém i zlém" třeba i v širšim kontextu? díky.

nemusíte mi nutně vysvětlovat o co jde, na to mám vlastní názor, spíš jsem si vzpomněl na danou frázi a rád bych jí viděl, jak je přesně formulovaná, jelikož na to chci napsat reakci, tak abych nemluvil z cesty, dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

agenturakp.cz/...

doplněno 07.09.21 10:47:

jinak slib manželský podle katolických tradic zní:

Já, N., odevzdávám se tobě, N., a přijímám tě za manželku (manžela). Slibuji, že ti zachovám lásku, úctu a věrnost, že tě nikdy neopustím a že s tebou ponesu všechno dobré i zlé až do smrti. K tomu ať mi pomáhá Bůh.

hodnocení

3x

Nejde o citát, ale o svatební slib. Kromě toho co uvádí rádce jmlc je ještě svatební slib ve znění:

"Já xy...odevzdávám se tobě xy...
a přijímám tě za manželku / manžela.
Slibuji ti věrnost v časech dobrých i zlých,
ve zdraví i nemoci,
v hojnosti i nedostatku.
Budu tě milovat a ctít po celý svůj život,
dokud nás smrt nerozdělí."

futra
hodnocení

0x

Už si to přesně nepamatuji,ale nám tenkrát kněz pokládal otázky a my na ně společně odpovídali ,,ano,,.Myslím si ,že se ptal třikrát.

gordon
hodnocení

0x
Jeste by tam nekde melo byt: V bohatstvi i chudobe, v nemoci i ve zdravi

jano159
hodnocení

0x

Pan "vitečný" Viteček, Ste komicky, Vy chcete niekde napísať reakciu

na nejaký ďalší názor k téme. To ale nebude už Váš názor, ale spriemerovaný

názor iných, podľa Vašej chute.

A teraz k tomu citátu, kto neprečítal viackrát sv. písmo a viackrát sa

nezamyslel, ako to bolo napísané a ako to uviesť do života, ťažko to

pochopí, ak sám nebol nútený ho v živote viackrát aplikovať ...*modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]