Nejste přihlášen/a.
1x
Normální to není. Podle zákoníku musí být zaměstnanec seznámen se směnnami minimáně 14 dni předem.
U nás v práci sestavuju směny já. Dávám je všem měsíc dopředu. Mám sešit kam mi všichni napíšou kdy mají doktory apod. a podle toho se řídím. Vzhledem k tomu, že u nás dělá hodně ženských s děckama co jsou občas nemocný, tak se stává, že ostatním směny měnit musím, ale je to vždy o tom, že za dotyčným přijdu a zeptám se zda může.
Většinou mi vyhoví, protože ví, že pro změnu já zas často vyhovím jim. Když to nejde jinak, tak musím sem tam zastoupit i já. Pak se mi stane, že o půlnoci přijedu z práce dom a už ve 4 vstávám, abych šla na ranní. Ale to jen výjmečně.
V případě o kterým píšete bych já odepsala,, že nemohu, protože už něco mám a šmitec.
Kdysi dávno v době kdy jsem dělala v restauraci se mi stalo, že nám šéfová na začátku prosince řekla, že přes vánoční svátky budeme mít zavřeno. Všichni jsme si naplánovali program a byli rádi, že budeme mít o vánocích klid. Já se v té době domluvila se svým budoucím manželem, že mne konečně představí své matce, která bydlela přes 200 km daleko. V té době jsme neměli auto, takže jsme dopředu kupovali i jízdenky. No a milá paní šéfová příšla 21.12. s tím, že si to rozmyslela a na vánoce otevřeno bude. Nikomu však neřekla kdo z nás má jít do práce. Takže jsme se domluvili, že prostě nepůjdem. Odnesla jsem to vytýkacím dopisem, ale za to, že tam na vánoce běhala sama a já měla klid mi to stálo.
Tím chci říct, že by si člověk neměl nechat sr.t na hlavu.
0x
V pátek je tak nějak pozdě. Co to má být? To nemá šanci si zaměstnanec cokoliv naplánovat. U nás to děláme 1 měsíc dopředu a každý má možnost přijít s nějakou změnou. Být tímdotyčným, tak výpověď a ať si to dělá zaměstnavatel sám. A už vůbec ne přes sociální sítě. Šílené. A kdo nebude mít Messenger, 500 Kč z výplaty za trest?
0x
Jo jo já dostávám směny tak nějak každý týden. Třeba včera jsem se dozvěděl jak půjdu tento týden, ale jen tento týden.
0x
Osobně nechápu, že lidem nevadí, že jim v pátek říkáte, jak půjdou další týden. Nejsou schopni si v pátek po práci již cokoliv naplánovat. To je fakt šílenství.
Když si vezmu, že nabízíme lidem slušné peníze, chování v těchto věcech (mzda, pauzy, volno, dovolená, přesčasy, lékař,...) naprosto v souladu se zákonem a stejně máme v dnešní době problém lidi shánět, tak netuším, jak je vůbec možné, že takováhle firma nějaké lidi má
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.