Nejste přihlášen/a.
Normální to není. Podle zákoníku musí být zaměstnanec seznámen se směnnami minimáně 14 dni předem.
U nás v práci sestavuju směny já. Dávám je všem měsíc dopředu. Mám sešit kam mi všichni napíšou kdy mají doktory apod. a podle toho se řídím. Vzhledem k tomu, že u nás dělá hodně ženských s děckama co jsou občas nemocný, tak se stává, že ostatním směny měnit musím, ale je to vždy o tom, že za dotyčným přijdu a zeptám se zda může.
Většinou mi vyhoví, protože ví, že pro změnu já zas často vyhovím jim. Když to nejde jinak, tak musím sem tam zastoupit i já. Pak se mi stane, že o půlnoci přijedu z práce dom a už ve 4 vstávám, abych šla na ranní. Ale to jen výjmečně.
V případě o kterým píšete bych já odepsala,, že nemohu, protože už něco mám a šmitec.
Kdysi dávno v době kdy jsem dělala v restauraci se mi stalo, že nám šéfová na začátku prosince řekla, že přes vánoční svátky budeme mít zavřeno. Všichni jsme si naplánovali program a byli rádi, že budeme mít o vánocích klid. Já se v té době domluvila se svým budoucím manželem, že mne konečně představí své matce, která bydlela přes 200 km daleko. V té době jsme neměli auto, takže jsme dopředu kupovali i jízdenky. No a milá paní šéfová příšla 21.12. s tím, že si to rozmyslela a na vánoce otevřeno bude. Nikomu však neřekla kdo z nás má jít do práce. Takže jsme se domluvili, že prostě nepůjdem. Odnesla jsem to vytýkacím dopisem, ale za to, že tam na vánoce běhala sama a já měla klid mi to stálo.
Tím chci říct, že by si člověk neměl nechat sr.t na hlavu.
V pátek je tak nějak pozdě. Co to má být? To nemá šanci si zaměstnanec cokoliv naplánovat. U nás to děláme 1 měsíc dopředu a každý má možnost přijít s nějakou změnou. Být tímdotyčným, tak výpověď a ať si to dělá zaměstnavatel sám. A už vůbec ne přes sociální sítě. Šílené. A kdo nebude mít Messenger, 500 Kč z výplaty za trest?
Jo jo já dostávám směny tak nějak každý týden. Třeba včera jsem se dozvěděl jak půjdu tento týden, ale jen tento týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.