Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servisni firmy

Od: zdepa odpovědí: 5 změna:
Chtěl bych se zeptat jestli si servisní firma může určovat cenu náhradních dílů dle vlastní libosti nebo se musí řídit nějakým predpisem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavel21*
hodnocení

4x
Samozřejmě že podle libosti. Žijeme už 30 let v kapitalismu. Vy zas máte právo si dle libosti vybrat servisní firmu! A vo tom to je.

hodnocení

4x

Ano, dělám servisáka a už mockrát jsem se setkal s poznámkami ,, no ale to ložisko přece dokážu sehnat levněji´´ - ano, je to pravda, jenže pokud má servis za opravu držet nějakou záruku, rozhoduje si taky o tom, co a za kolik použije při opravě. Pochopitelně - předem se posílá předběžná cenová nabídka, kterou zákazník odsouhlasí před výjezdem technika.

Jenže - často na to pak ,,zapomene´´ a zkouší lavírovat o každou korunu *smich*

hodnocení

2x

Už zaznělo - je to o poptávce a nabídce. Můžete prodávat věc za 1000,- v ceně 200,-, pokud máte kupce. A já těch 1000,- dám jen v případě, že nemám jinou aktuální možnost. Nicméně to platí úplně o všech odvětvích.

Pokud mám poskládat PC a komponenty vybrané někým jsou "nejlevnější" každý kus zvlášť na jiném webu, musím počítat i poštovné a fakt, že můžu chtít reklamovat... Někde se prostě vyplatí přidat na ceně a mít to všechno od jednoho.

Taky doprava toho dílu není zadarmo a ne všechny díly jsou v akci...

A v neposlední řadě - "levnější" na internetu nemusí znamenat, že to někdo za tu cenu opravdu prodá. Stalo se mi mnohokrát, že objednané zboží prostě nebylo. Někteří prodejci se omlouvali za "chybu na webu", jiní stornovali objednávku, že to není skladem... A mám pocit, že se takto živí někteří živnostníci - dostanou peníze předem a vrátí třeba za měsíc, dva... - prostě mají bezúročné půjčky.

hodnocení

1x

Podle jakého předpisu? A kdo by ho měl vytvářet, kontrolovat?

Ano, značková opravna "XY" bude asi od výrobce mít doporučené ceny náhradních dílů a předpokládám, že to bude i smluvně pojištěné.

Ale "centrálně" to rozhodně nijak stanovené není.

hodnocení

0x

Ano, může si určovat cena, a žádný předpis na ceny již není.

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]