Nejste přihlášen/a.
Přestaňte si do Prahy jezdit nechávat si vsadit brilianty do zubů ( jinak nevím, za co tam 2x měsíčně necháváte sedm tisíc, tj. čtrnáct tisíc Kč měsíčně. Tahle historka je fakt zajímavá
Kdo neobětuje čas v koupelně při každodením dokonalém čištění zubů, ten pak bohužel obětuje peníze u zubaře. Za celý svůj život jsem nechala u zubaře přesně 800Kč, slovy osm stovek. Ovšem ročně vydám za dentální hygienu a různé kartáčky a remineralizační pasty tisíce a večerní čištění zubů mi nezabere 2min, ani 5 ale spíš tak 10, než vyčistím vše, co by se čistit mělo. Nevím co to je bolest zubů, zánět dásní, injekce při vrtání, vypadlá plomba, ulomený zub, korunka, výplň kanálků, můstek... Ovšem jak řákám, je to vykoupené časem stráveným v koupelně.
Píšete: "ordinace je prvotřídní...chodí sem manažeři, ředitelé, cizinci..." Jenže Vy nejste ani jedno, jste český invalidní důchodce. Tak si nehrajte na bohatou klientelu. Nemáte na to, stejně jako řada nás ostatních.
U zubaře mi NIKDY teplotu neměřili. Možné to ovšem je, vzhledem ke covidu. Proto se nejprve vyléčte, chtělo by to asi zajít za PL na vyšetření, od čeho ta vyšší teplota je. A příčinu odstranit. Napadlo mě, že když jdete k zubaři, objeví se nervozita, určitý strach a tím vyskočí i teplota. Může to být jedna z příčin.
Chodit k zubaři 2 x do měsíce mi připadá zbytečné. Leda že byste za minulá léta zuby silně zanedbával. Nebo je možné i to, že pan doktor ve Vás vidí človíčka, který platí. Proto si vymýšlí různé úkony, které by šly udělat jinak, levněji. Ale Vy zacvakáte. Navíc cestovné 600 Kč za měsíc /4 cesty po 150 km, jak píšete/ také leze do peněz.
Neznám ve svém okolí takového prosťáčka, který by už takřka neměl na jídlo a nájem a vše nacpal do soukromého zubaře. Poradila bych Vám, abyste se po odstranění teplot pokorně vrátil ke svému původnímu zubaři. Až se pak na někoho usmějete, laik těžko pozná, zda máte zub za 23 tisíc, nebo "na pokladnu". Je to tak. Jaga.
Ještě se mi nestalo, že by mi měřili u zubařky teplotu. Na to soukromé zařízení se vykašlete, to si mohou dovolovat vámi jmenované skupiny lidí. Já bych ty peníze nedala. Jděte zase ke svému zubaři. Na podzim mě čeká taky zbroušení horní jedničky a korunka myslím, že do šesti tisíc maximálně.
Pán co žije ve Švýcarsku má taky jiné příjmy, aby si mohl dovolit "exkluzivní" , pro vás zbytečnou péči. Ten může chválit až do nebe. Já to považuji za naprosto zbytečné vyhazování peněz, které, jak píšete, ani nemáte.
V Ženevě je všechno dražší, podívejte se ale na jejich platy a důchody.
Vy byste taky chtěli všechno zadarmo. V porovnání se světem naše zdravotnictví prakticky zadarmo je a zřejmě i kvůli tomu na sebe spousta lidí kašle. Zdravé zuby jsou přece podmínkou pro kvalitní život, tak nechápu, proč stále tolik lidí považuje zubaře, u kterých se platí, za nehorázné zloděje. Přitom si často zuby zničili sami a jinde vyhazují prachy z okna (cigára, chlast).
stepm
jestli vandrujete do mě, tak jste šlápnul vedle. Už před dvaceti léty jsem dala za zuby sto tisíc. Dneska když mi zubařka koukne do huby, říká, že tam mám tak půl milionu.
Tak jakýpak zadarmo.
Ty ceny nemusejí být vysoké, ono taky záleží, co vám za tu jednu návštěvu zubař udělá. Pokud vám spraví kazy na 3 zubech a jste tam 3 hodiny, tak je to úplně normální cena. Nicméně jistě tam nemusíte chodit 2x za měsíc, pokud vás akutně nic netrápí, ale počkat, až zase něco ušetříte. A s tím implantátem bych se taky rozmyslel, zda to má smysl - pokud to není přední zub, pak bych ho odmítnul. Ale jeho cena opět není přemrštěná - kolem 20 tisíc stojí běžně.
Ale také nechápu, co tam děláte 2x za měsíc? To máte 50 kazů a zubař se vám snaží zachránit co zbylo?
Co tam děláte 2x za měsíc?!? Já chodila jednou za rok, v důchodu jednou za půl roku. Platila jsem jen, když mi udělala bílou plombu na předním zubu nebo korunku na stávající kořen. Za vytržení zubu, amalgám. plombu, ošetření dásně nebo odstranění zub.kamene jsem neplatila nic! To je na pojišťovnu. Můstky ani implantát nemám. Takovou paletu bych zubaři nedala. Zatím nejvíc 5,5 tisíc za 1 zirkonovou korunku. Jděte jinam a ptejte se na podmínky! Ještě občas zajdu jinam na dentální hygienu. Tam nechám něco přes tisícovku.
Zrovna mne zubařka skásla za plombičku o 1400Kč. Vyleštěnou. Loni nový špičák: kov uvnitř, 2x,/zevně bílý - krása - celkem za 7000Kč. Víc nedávám, nelze, nejsem Rothschild. Zkuste si u fyzikálního lékaře nechat zjistit, co máte s tou teplotou a nejaký papír si nechte pro zubní (původní) napsat, že vám nic není, že je to normální stav. Já mám za spíš pod normál - a je to normoš. Teplotu zubaři sledují momentálně zejména kvůli Covidu.
Nejdříve vyřešte tu vaší "každodenní" horečku, protože to není normální..
A potom jděte k normálnímu zubaři, který Vám udělá nový zub za desetinu ceny toho pražského zubaře zlatokopa..
Pokud je to ovšem celé pravda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.