Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracák a Peníze

Od: jitka7 odpovědí: 8 změna:

Přeji krásný den,

prosím Vás, potřebuji jít zítra na pracák, protože jsem ve čtvrtek 2.9. podepsala výpověď, tak nemám ještě papíry : zápočtový list, potvrzení o výši průměrného výdělku, a evidenční list důch. poj.

Mohu na pracák i bez toho, aby mě tam zaevidovali, nebo mě pošlou pryč a budu muset přijít až s těmi papíry?

a také mě zajímá, na úřadu práce jsem byla zaevidovaná v roce 2019 v říjnu a do práce šla 1.2.2020 a u nich jsem pracovala do 30.6.2021 mám nárok na podporu v nezaměstnanosti?

děkuji.

doplněno 05.09.21 15:15:

od 1.7.2021 do 2.9.2021 jsem byla v jiné práci ve zkušební době.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

4x
Nevím,proč z vás rádci dělají blbku že si pletete výpověď a zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Plete si to valná většina běžných zaměstnanců a během mé praxe mi chybně sepsané ukončení přineslo mnoho lidí.
Jen pro vaši informaci. Ve zkušební době se ruší pracovní poměr a po zkušební době se dává výpověď.
Nicméně vám jde o to, že jste skončila a ještě nemáte žádné papíry. Na pracák je nejlepší jít do 3 dnů. V té době většina lidí nemá nic v ruce, dodává se až na další schůzce zhruba za 3 týdny a teď si prý pracák žádá i datovkou přímo firmu, ale sama zkušenost nemám.. Tedy v klidu běžte a řekněte úřednici že krom ukončení PP ještě nic nemáte. Zkontroluje žádosti a dá vám další termín

petrwoods
hodnocení

0x
Proč potřebujete jít už teď na pracák, když jste podepsala výpověď 2.9.? Tím pádem jste zaměstnaná až do 30.11. a žádné "papíry" ještě ani nemůžete dostat.
jitka7
hodnocení

Protože jsem byla ve zkušební době

petrwoods
Píšete že jste podepsala výpověď! Tak potom jste nemohla být ve zkušební době. Máte to nějaké popletené. Víte co jste vůbec podepsala?

id
hodnocení

0x

Váš dotaz je jeden velký zmatek. Pracovala jste do 30.6. a 2.9. jste podepsala výpověď? Ve zkušední době nemůžete podepsat výpověď. Zkuste dotaz napsat ještě jednou jednou a česky.

Všeobecně - pokud za poslední 2 roky máte odpracováno 1 rok (odvod soc. pojištění), tak máte nárok na podporu.

mnd®
hodnocení

0x

Na ,,pracák,, jít můžet.V tom Vám nic nebrání.Jestli dostanete podporu stejně rozhodnou ONI a co kvůli dokladúm tak se dozvíte od nich do kdy a jaké máte předložit.Ale vlastně jste už na ÚP byla,tak snad víte co po Vás všechno chtěli.Ale jít tam znovu každopádně můžete a uvidíte co budou chtít a jestli dostanete nějakou podporu se stejně dozvíte tam na ÚP a ne tady.

donpapa
hodnocení

0x

Na pracák se každopádně zajděte zaevidovat. Z toho, co uvádíte je zřejmé, že na podporu v nezaměstnanosti budete mít nárok (splněna podmínka 12/24 důchodového pojištění). O podporu zažádáte v okamžiku, kdy budete moci doklady předat.

lee*
Byla by hloupá kdyby o podporu žádala až bude moct doložit dokumenty. Pokud se zaeviduje do 3 dnů má nárok na podporu od prvního dne nezaměstnanosti a doklady doloží zpětně. Je to naprosto běžná praxe! Prakticky žádný zaměstnanec nemá potvrzení o výdělku atp hned nebo do 3 dnů, zpravidla to jde poštou z nějaké účtárny. I kdyby se stalo že papíry přijdou třeba pozdě (nějaký problém se mzdovkou) tak se může stát že podpora nebude vyplacena v řádném termínu, ale nárok na ni i tak je a bude doplacena zpětně. Tedy pokud je nárok na podporu (což v tomto případě zřejmě je) tak na pracák ve vlastním zájmu do 3 dnů a žádat o podporu ihned, jinak člověk připraví sám sebe o peníze.
Naprosto běžně 30. končím, 2. jdu na úřad jen se žádostmi, dostanu kartičku o zaevidování a termín další schůzky kolem 20. kde odevzdám chybějící doklady. 15. další měsíc (zhruba) přijde podpora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]