Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce & teambuilding

Od: asocial odpovědí: 16 změna:
Zdravím a prosím tímto o názor. Jsem v nove práci krátce, několik měsíců. Nyní se organizuje několikadenní teambuilding pobyt mimo domov. Já jsem takový pavouk, pro kterého jsou tyhle akce stresující a nepříjemné. Nesouvisí to s firmou ani s lidmi. Navíc zde to bude i dost o alkoholu, který téměř nepiji. Oznámil jsem, že se nezúčastním. V práci mi řekli, že bych jet měl. Nerad bych pokazil pracovní vztahy ale to co je pro ostatní příjemné a těší se na to, z toho já mám trauma. Jak se k tomu postavit?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gordon
hodnocení

8x

Teambuilding je fraška, firma se tváří jak ji na svych zamestnancich zalezi, jak je treba stmelovat tým, jak je treba tahnout za jeden provaz, byt aktivní, delat pro firmu prvni-poslední, trávit svuj osobni cas s kolektivem. Pak cloveka stejne firma pri prvni prilezitosti, kdy se ji uz nehodi tak kopne do prdele...nejlepe bez odstupneho... kdyz clovek dal firme 15 let zivota a dostal z toho nemoc z povolani.

Fraška, Fake, sra*ka...to je teambuilding

Tyhle americke móresy spolu s AJ vyrazivem zacinaji byt v ceskych podnicich cim dal vic rozsirenejsi

Hrajou si na neco co nejsou.

doplněno 05.09.21 09:39:

dobre si udelal, zes je poslal do ****

Nesouhlasim.

Zadne firme svuj zivot nedavas, ale jses placeny za to, ze pro ni odvadis praci.

Pokud ale ta prace neni plne samostatna, ale dela se v kolektivu lidi, firmy prave moc dobre vedi, ze lide nejsou roboti, kteri pouze pracuji a nic jineho je nezajima. Na rozdil od robotu jde u lidi o socialni kontakty a vazby, o dobrou naladu v kolektivu a skutecne o stmelovani. A na pracovni vykonnosti je to znat.

Firma, kde tohle pochopi a kolektiv podporuje ma navrch nad firmou, kde lidy stavi na roven prave tech robotu.

A ne, nejsem zadny HR manager.

Jediny problem je, ze mnoho firem nevi jak na to a voli dost nestastny, neprirozeny a nasilny zpusob. Pak prave vznikaji takoveto nazory.

ps. Tim AJ vyrazivem si tusim myslel ten tvuj fake, ze?;)

gordon

Prave proto že firmě život nedavam tak a beru to jen jako formální, obchodni vztah... ja dam svuj cas, oni daji penize.

Kamarádit/paktovat/stmelovat se budu v beznem v životě s lidmi, kteri jsou blizci a si sam si je vyberu ne uměle v práci s nadřízeným, který mi říká co mám dělat. S tim nemam problem. Problem vidim v tom, že je snaha si z obchodních partnerů/zákazníků udelat "kamarády". Podle me to je pokřivený vztah. Neco, co se nedela, neco jako obchody v rodině.

Ty vis co jsem tim AJ vyrazivem myslel.

gordon

facebookoví kamarádi

pracovní kamarádí

obchodní kamarádi

stat je pry taky muj kamarád a zalezi mu na mem dobru.

*bzum*

vsechno jeden velky podvod.

gordon

Jste si nikdo nevsiml, že se pomalu mění slovník? Ze významy používaných slov se posouvají? Ze uz neznamenají to co dřív? Zavádí se tu "newspeak"

maxitroll
To je smutný,ze to mas v praci tak. My se třeba pracovně zname pres 20 let a běžně se setkáváme i mimo práci, treba s rodinami oslavy narozenin atd. Takže s jet na teambuilding není problém, navíc když je to v pracovní době a firma to platí... Stejně tak ze někdo nejede.

hodnocení

4x

Jako jak, jak se k tomu postavit.

Proste si rekl, ze nejedes a hotovo. Na co si vymyslet vymluvy?

Ovsem nemuzes se pak divit, pokud pozdeji nebudes do kolektivu v praci tak uplne zapadat.

asocial

Ja zadne vymluvy nehledam, v praci jsem rekl v podstate to co jsem tu napsal. Na to jsem uz dost stary abych si neco vymyslel.

hodnocení

3x

Naprosto vás chápu - tohle jsem vždy vnímal jako mučení. Stejně jako třeba taneční, maturiťák... Všichni se těšili, jen já trauma. Ve firmě nejdřív měli kecy, ale nakonec si zvykli, že s nima nejezdím.

asocial

Presne tak to mam taky, je to pro me muceni.

tabletka*
hodnocení

2x

Součástí pracovního života jsou i situace, které nejsou pro konkrétního jedince zrovna komfortní. To, jak se k nim postaví určuje jeho profesní život, kariéru, budoucnost. Pokud dáváte přednost svým osobním pocitům před snahou "zapadnout do kolektivu", nedivte se, že vám to v životě neprospěje. Všichni se musíme kvůli obživě či zájmům občas přemoci. Ať jste ředitel nebo vrátný, tomuhle neuniknete. Tak si to dobře rozmyslete, nejde o vaše příjemné pocity.

Prošla jsem poměrně velkým množstvím kolektivů, v různých funkcích, ale když jsem někdy zvolila chybný přístup ze začátku, už nikdy to nešlo zcela napravit. A v práci trávíme spoustu času, tak ani kolegové nejsou nejspíš moc zvědavi na osm hodin denně s pavoukem.

donpapa
hodnocení

2x

Zkuste se přemoci. Zpravidla to, do čeho se člověku nechce, bývá to nejlepší. Když nezapadnete, tak další akce klidně ignorujte. Bláboly o tom, že práce je jen pouhý obchodní vztah berte s rezervou - často to tvrdí zakomplexované nuly, které dříve či později kolektiv donutí, ať táhnou tam, odkud přišly. Svým způsobem v práci trávíte více času než s rodinou, takže je fajn, když tam máte dobré vztahy, najdete nějakou spřízněnou duši a do práce se těšíte. Přeji vám, ať to výjde.

dd
hodnocení

1x
Nejste zdaleka jediný, kdo to takhle má. Lidé to nebudou chápat. Jestliže chcete mít klid, budete si muset něco vymyslet - něco co kolegy uspokojí a nebudou se v tom šťourat. Třeba že máte na daný termín zaplacený pobyt, nebo pronajatou chatu s přáteli a nemůžete se tak zúčastnit.

jm
hodnocení

1x
Tazateli, tady asi můžete s klidem sdělit, že máte jiný důvod... Rodinný třeba.
Taky je nemám rád. Polovina lidí se tam jede zadarmo opít a propijí i část za tu další polovinu.
V opilosti se pak hlavně šéf projeví jako ožralec a hovado. Pak to někteří nesou špatně... Potykání si nepamatují atd.
A nejlepší je, když se stane průšvih s finančními náklady. Za to nikdo nemůže a skládají se všichni.

hodnocení

1x

Celé takové akce jsou nesmysl. Vnucovat někomu houfní sdružování je na hlavu. Do práce chodíme vydělávat peníze, pokud možno v přívětivém prostředí. Nikdo mi ale nemůže vnucovat s kým se chci nebo nechci stýkat. Přátele a kamarády si hledá každý sám a nikde není dáno, že to musí být v práci. Jsou to umělé záležitosti přitáhnuté ze západu, kde si hrají na něco co nejsou. Pokud někdo má tu potřebu, ano, ale dobrovolně.

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. V dobách kdy jsem byl krátce zaměstnán mě nikdy ani nenapadlo že bych se zúčastnil jakéhokoliv firemního večírku a to ani toho který se konal týden po mém nástupu. Tedy pokud to není povinné/v rámci pracovní činnosti a nebo placené, určitě tam nechoďte. Akceptovat nálady či denodenní diletantizmus některých spolupracujících a pak se na večírku tvářit že je všechno v pořádku a jací nejsme kamarádi není pro každého. 100% neúčast na večírcích mi přinesla očekávané: ostatní se se mnou moc nebavili. A toho jsem chtěl přesně dosáhnout *frajer* Navíc většina kolegů typu "hurá na cykloalkoholický víkend" či kolegyň typu "jsem super úspěšná protože mám hypošku" mi jednoduše nemá co dát :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]