Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nedoručených balíků

Od: ema odpovědí: 19 změna:
Viděla jsem, že v Americe je možnost koupit ztracené či nedoručené balíky například z Aliexpressu(kdy třeba člověk zadal špatnou adresu, tak balík zůstal poště). Existuje něco takového i v česku a kde nebo jak to případně najít?
Děkuji za odpovědi

Prodej nedoručených balíků

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nedoručitelné zásilky se ukládají ve speciální úložně České pošty v Brně... A...Pokud se skladované zásilky nezkazí, nebo si je nikdo nevyzvedne, odkoupí je od Pošty po uplynutí maximální úložné doby firma, která zvítězí ve výběrovém řízení. Nové a použitelné věci dál prodává, vše ostatní putuje na recyklaci. ct24.ceskatelevize.cz/...
doplněno 05.09.21 09:38: A laureshop.eu ... hoax.sk/...

hodnocení

1x

vím jen o tomhle, ale osobní zkušenost nemám

laureshop.eu/...

poplach*
no to bude peknej obsah urcite, celkem 5 chvalitebnych recenzi behem 1 tydne v cervenci, to rozhodne nejsou umele recenze, protoze i sam prodejce vi ze v tech balicich je velky *cteni*
poplach*
jo a dalsi :-D V pravdive recenzi pise clovek ze dostal v baliku ps konzoli, to by me teda zajimalo jak je to mozne kdyz o balicich pisou ze vazi max 250g :)
music*

Toto mi připdá jako jasnej podvod.. za několikanásobek ceny koupíte balík, do kterýho záměrně narafičej nějakou levnou cetku..

Je pravda že jsem to nezkoumal, vyskočilo to na mě asi před 14 dny jako sponzorovaný příspěvek na facebooku a tam to docela pozitivně komentovali skuteční lidé (jako nápad, ne zkušenost).
V každém případě to podezřele vypadá a já osobně bych do toho asi nešel ani kdyby to bylo ověřené, na mystery boxy si nějak nepotrpím :)
@nonek díky *palec* teď už je to 100% jasné a já se omlouvám, že jsem sem dal odkaz na takový podvod. Snad odtam nikdo nestihl nic koupit.
kami123

Neboj, trochu inteligentní člověk by tam stejně nikdy nic nekoupil.

A blbec si vždycky najde místo, kde své peníze odevzdá.

laureshop

Laureshop je SUPER u nas se skladal cely team 20lidi na 2 baliky takze kady par drobnych a ted si muzeme pucovat sluchatka za par susnu a strihat nehty :D... Vrele doporucujeme *tuc**pivo*

Prodej nedoručených balíků #2
Hehe, tyhle sluchátka někde doma mám, za těch pár korun (tuším 50) překvapily v tom, že vůbec fungovaly *smich*
laureshop

Hahah to jo ale jako z plechove studny *smich**tuc* BTW manikura se jiz rozpadla *smich2*

hodnocení

1x

Neříkala bych tomu nedoručené balíky, ale nedoručitelné. Adresát tam nebydlí, nebo zemřel a pod. U nás se nedoručitelná pošta vrací odesílateli.

riva
hodnocení

0x

Kupovat něco naslepo? Aniž bych věděl, co je uvnitř? Tak to bude téměř na 100% něco, co nepotřebuji a pokud to nevyhodím, tak to bude jen překážet.

music*

Tak (pokud to tedy není podvod) taky záleží na tom, na kolik by onen balík přišel. Pokud by stál kus třeba jen 50Kč, tak by se možná vyplatilo zariskovat a třeba jich za 500Kč deset koupit - je to taková loterie. Pro vás nepotřebné věci se dají prodat (Aukro, Bazoš atd).

music*
hodnocení

0x
Pokud vím, tak pošta (alespoň ta naše Česká) pokud je balík nedoručitelný/adresát neznámý, vrací balík (či třeba dopis pokud je udaná zpáteční adresa) vždy zpět odesílateli. Takže tohle si dovedu představit jen v případě, že by byl neznámý jak adresát, tak i odesílatel (?).Vím, že se v USA pořádají aukce např. na sklady (TV = Storage Wars) pokud jejich majitelé několik měsíců nezaplatí nájem nebo na ztracená zavazadla z letišť/letadel, pokud se o ně nějakou dobu nikdo nepřihlásí, ale o aukcích poštovních balíků jsem ještě neslyšel.

hodnocení

0x

Připadá mi divné, kupovat zatoulaný balík, aníž bych věděla, co je uvnitř. Může tam být kniha, oblečení, boty /pro mě nevhodná velikost.../ Tak k čemu by mi to bylo? Asi proto se začalo říkat: Kupovat zajíce v pytli. Protože člověk neví, co vybalí.

Ještě horší situace by nastala, kdyby někdo posílal potraviny - buchty, zabíjačku...Když si představím, jak zásilka někde leží týden či déle, je mi z toho nanic. *blee* A na balíku není napsáno nikdy, co je uvnitř.

Stalo se mi jednou - poslala jsem zásilku přes celou republiku. Adresát nevyzvedl, byl v té době na dovolené a zapomněl se o tom se mnou domluvit. Po týdnu na poště v Chebu se mi zásilka vrátila zpátky. Adresáta jsem o tom informovala, když se vrátil z dovolené. Pro zásilku si zajel osobně, vlakem. Podruhé jsem už posílat nechtěla.

Takhle se to řeší u nás, návratem k odesílateli. Jaga.

Mně by teda nikdy nenapadlo posílat jídlo (nebo cokoliv podléhajícího brzké zkáze) poštou jako balík *smich*
Jinak chápu, že někoho to láká, jsou lidi, kteří mají překvapení rádi, ovšem většinou se to objednává u společností, kde má člověk jistotu, že něco hodnotného přijde :)
Tohle (pokud by to bylo reálné) je prostě taková hmotná loterie. Objednám balík za 500, může tam být věc v hodnotě 30 Korun, ale klidně i 10 tisíc.

drogaga
hodnocení

0x

Na aukru čas od času vidím nějakou paletu , asi mix 200 věcí asi z amazonu... cena je různá od 10 do 200 tisíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]