Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, když zamknu kartu v IB, je to jako kdybych ji zablokoval? Tedy žádné internetové platby, výběry z bankomatu a podobně? Moc jsem totiž nepochopil rozdíl mezi zamnutí karty a blokací..jestli teda vůbec nějaký je.
Jde mi o to, že moje sekundární banka neumožňuje založení druhého spořícího učtu, kvůli tomu jsem si založil druhý spořící účet u třetí banky (Moneta). Jenže uroková sazba není taková abych kvůli tomu musel používat další IB aplikaci, nejde mi o zhodnocení, takže bych peníze převedl na běžný účet, ale chci odstavit kartu kdyby náhodou. Rušit ji nechci, protože to je karta co umožnuje výběry ze všech bankomatu zdarma.
V nastavení vaší platební karty klikněte na tlačítko "Zamknout" a od této chvíle kartu deaktivujete (včetně její digitální verze) pro veškeré transakce, u kterých dochází v rámci autorizace k ověření aktuálního zůstatku. Zamknutou kartou tedy nevyberete ani nevložíte hotovost v bankomatech, nezaplatíte u obchodníků nebo na internetu.Zamknutím se riziko sníží,ale nevyloučí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.