Nejste přihlášen/a.
Je možné zaplatit zboží jinou metodou?
oprava: tak chtělo to po mě platbu PayPal
Za prvé: nevím, co to je
Za druhé: dá se mito toho platit jen kartou?
Doporučuji si před nákupem pořádně přečíst tohle, skrblik.cz/...
Máte tam všechno podrobně vysvětleno. A ano, můžete platit Vaší normální kartou, kterou běžně používáte. Můžete si dokonce nastavit nákup v českých korunách, abyste viděl okamžitě, kolik za zboží zaplatíte. Ale můžete nakupovat i v dolarech, nebo v eurech. Vaše banka pak automaticky přepočítá podle aktuální měny. Musíte mít ale svou bankou potvrzené, že s ní můžete platit i v cizině. Je to jednoduché nastavení, které každá banka udělá bez problémů. Stačí tam zavolat, nebo zajít. Tak to teda bylo před několika lety. Ale je docela mžné, že už to je v dnešní době zbytečné. Ale být Vámi, tak se ve své bance raději napřed informuji, abyste si pak nemyslel, že to nejde, a nebyl z toho nějak překvapený. Nakupuji na AliExpress už asi pět let, a platím svou Visa-kartou.
Já mám Master card debetní a taky vše ok. Nastavený mám dolary a banka přepočítává. Vždy je solidní kurz. Zrovna včera jsem dělala objednávku a když jsem si to přepočítala tak byl kurz asi 21,90 .
Jediný co pokaždé dělám tak si vždy po zaplacení v internetbankingu snížím limit na 0, protože znám případy kdy se někdo naboural do účtu a ten komu účet patřil zaplakal. Mě už se to stalo taky na WISH, ale díky tomuto jsem o žádný peníze nepřišla.
Ta jiná metoda by mne zajímala. To mě psal i obchodník. Totiž nedávno byla celá databáze vymazána. Zůstalo jen něco v oblíbených. Znova to na mně chtělo adresu, platebni udaje. Za pár dnů vše OK, ale chyběla poslední objednávka. To byl boj. Už jen nalézt u koho jsem objednal. Obchodník to jsou blbci, kteří snad nepochopí co píšu. Ať prý objednám znova. To jsem udělal, ale nezaplatil. Poslal jsem potvrzení banky s číslem transakce, že bylo placeno. Nevěděl která bije. Prý dokud nezaplatím nepošle. Nepochopil, že se dohadují o první objednavku. Napsal jsem na mail servisu Aliexpress, přiložil potvrzení banky a jejich mail.Nezájem. Většinou vše od Aliexpressu dostanu do mailu. Tam nebylo nic. Vzpomněl jsem si, že jsem se jednou upsal Aliexpressu sdělil přístup na Google. Gmail nepoužívám, ale tam bylo potvrzení od Aliexpressu, že platba úspěšně proběhla. Konečně jsem mohl napsat obchodníkovi číslo objednávky. A odpověď, že byla odeslána. Tu druhou jsem zrušil. Bohužel nebudu moc potvrdit příjem, nebo reklamovat. Objednávka není v systému.
Proto jsem Vám psala, abyste si pořádně přečetl, jak se v Číně nakupuje a jakým způsobem můžete platit. Tou kartou Vám to platit nešlo asi proto, že ji nemáte vaší bankou nastavenou na platbu v cizině. I to jsem Vám psala. Stačí si ji nechat v bance nastavit. Udělají to ihned. Doporučuji používat platbu v cizině normální kartou, protože systém PayPal se prodraží. Mají tam poplatky, což u normální platební karty není. Navíc je to daleko jednodužší systém i pro Vás. Takže opakuji, že platit normální platební kartou na AliExpres samozřejmě jde. Já mám kartu dokonce trvale přihlášenou a protože nakupuji i několikrát v týdnu, tak ani neměním limit, a nedávám ho ve svém internetovém bankovnictví na nulu, protože by mne to zdržovalo, pořád měnit nastavení. Já mám nastavený limit 2 tisíce na každý den, a za pět let se mi ještě nestalo, že bych měla nějaký problém a že by se mi někdo naboural do účtu. Tak snad jsem to teď nezakřikla.
Děkuji za rady, určitě je využiji. Akorát nerozumím větě "A za třetí si myslím, že byste se raději o žádné nákupy v cizině neměl pokoušet" ... To jako jiným nepřejete nakupovat v AliExpress a sama tam nakupujete, jak jste uvedla jinde? To jste teda pěkná potvůrka
nic ve zlým
Naopak, já to každému doporučuji. Ale také jsem mnohokrát četla, jak lidé na AliExpress nadávají, že jim zboží nepřišlo a že přišli o peníze, nebo že jim přišel domů nějaký šmejd. A přitom to nebyla vina prodejců Číně, a ani systému AliExpress, ale toho kupujícího, který si nepřečetl podmínky takového nakupování, protože buďto neuměl žádný cizí jazyk, nebo si to nepřepnul do češtiny, nebo ho jednoduše nebavilo si nic přečíst, nebo tomu co se tam píše nerozuměl. Já jsem za celé ty roky nepřišla ani o haléř. Ale ono nestačí jenom zaplatit, a dál se nestarat a čekat. Musíte svou objednávku sledovat a věnovat tomu čas. A hlavně pořádně číst, co je u objednávky napsáno a podle toho jednat. Když skončí ochranná lhůta kupujícího a balíček bude stále ještě na cestě, tak se musí včas otevřít spor, řádně vyplnit formulář (v angličtině), a požádat o "vratku". To nikdo jiný za kupujícího neudělá. Ještě se mi nestalo, že by mi bylo vrácení peněz zamítnuto. Zrovna teď jedna z mých zásilek bloudí po světě. Skončila místo v ČR, v Maďarsku v Budapešti. A už je tam přes měsíc, a pořád se nehýbe. Došlo tam k chybě v logistice. Napsala jsem to prodejci a ten si pořád myslí, že je zásilka v mé zemi, protože rozdíl mezi Budapeští a Prahou, je pro něj evidentně velká neznámá. U té zásilky mám informace, že dorazila do země určení, protože došlo právě k té chybě v logistice. Takže někdo, kdo by byl v nakupování nezkušený, by tomu nerozuměl a myslel si, že to zdržují někde u nás na celnici, a pořád by čekal a pak by propásl dobu, kdy musí otevřít spor, a v tom případě by skutečně neměl ani peníze, ani své zboží. Naštěstí je to zásilka doporučená, takže mám sledovací číslo, podle kterého mohu najít záznam i na sledování zásilek české pošty, a tam je napsáno, že obdrželi údaje k dosud nepodané zásilce. To znamená, že zatím v ČR není, protože je v té Budapešti a tam také zůstane.
Ale to se musí hledat i na jiných místech, ne jenom kliknout na odkaz u objednávky. Tam mohou být údaje nesprávné. Já mám u ní také napsáno, že už je v České republice a že dokonce prošla i celním řízením, a přitom je pořád v Budapešti.
Zítra mi končí ochrana spotřebitele a otevírám spor. A až ho otevřu, tak teprve pak systém AliEpress sám dohledá, kde zásilka skončila a že ve skutečnosti v Čechách není, a do pěti dnů mám peníze zpátky na svém účtě.
A co se týká kvality zboží, tak když budu nakupovat u prodejců, kteří prodávají to co chci koupit prodávají velmi levně, a mají nízké hodnocení od kupujících kteří si na kvalitu zboží stěžují, tak je jasné, že u něho neobjednám a raději zaplatím víc a koupím u ověřeného prodejce. Já jsem byla vždycky s kvalitou zboží naprosto spokojená, ale nevyhledávám obchodníky, kteří prodávají podezřele levně. Než něco objednáte, tak musíte číst recenze jiných kupců a porovnávat třeba několik prodejců, kteří nabízí to samé zboží a pak teprve objednat u toho, který Vám bude nejlépe vyhovovat nejlépe.
No a když jsem četla jakým způsobem se ptáte a na co se ptáte, tak mne napadlo, že se asi i bojíte zaregistrovat svou kartu, že nemáte s nákupem v cizině žádné zkušenosti a že asi nebudete nic číst, protože jsem Vám poslala hned v mé první odpovědi odkaz, kde bylo podrobně vysvětleno co máte dělat, a Vy jste se přesto ptal pořád na jednu a tu samou věc dál. Tak mne napadlo, že pro Vás bude asi lepší, abyste se do toho nepouštěl, abyste pak neměl nějaké problémy, které bez čtení toho co se tam píše, nevyřešíte a můžete pak být nespokojený. A platba přes PayPal je ta nejnevýhodnější. A podle mne nemáte ani u PayPal otevřený účet, a to dobře děláte. Jděte do banky, nechte si svou kartu nastavit pro nákup v cizině, a klidně se u AliExpress zaregistrujte podle pokynů. A já Vám naopak přeju, abyste se odvážil a zkusil to. On žádný "učený z nebe nespadl", já se také poprvé dost bála, a dneska nakupuji i pro své známé a jejich známé, a za tu dobu mi už v pořádku dorazilo skoro 2 tisíce balíčků. Takže já naopak každému přeji, aby se nebál a objednával sám, a nespoléhal se na všelijaké nespolehlivé a zlodějské překupníky.
suzymon, mě teď chodí hodně zásilek přes Budapešť. Vždy je tam napsáno, že je v mé zemi a pak během týdne se tam objeví, že je v Praze v třídícím centru. Obvykle do 14 dnů mám doma.
Ano, to souhlasím a znám to. Jenomže tady jde opravdu o nějakou logistickou chybu, a zboží je ztracené. Jde o sonický zubní kartáček, takže prodejce poslal doporučeně. Já jsem objednávala 30 června, 3 července to dorazilo do Budapešti, 7 července prošlo zboží celní kontrolou, a od té doby se nehnulo z místa. Česká pošta má od 3 července údaje k dosud nepodané zásilce. 8. září, což je zítra, končí ochranná lhůta a Česká pošta stále hlásí, že má pouze sledovací číslo k doporučené zásilce, která nebyla dosud expedována. Takže se to ztratilo už dávno v Maďarsku. Znám to, není to poprvé. Totéž se mi stalo třeba se zásilkou, která byla objednaná v Polském skladu, a ta měla být doručena do deseti dnů. No a ta dokonce skončila někde v Rusku a tam se ztratila. A v tomto případě jsem měla u objednávky dokonce informaci, že mi byla úspěšně doručená. Otevřela jsem spor, a samozřejmě jsem dostala peníze zpátky, protože to jejich systém dohledal. Oni mají sofistikovanější přístup k informacím, než máme my.
suzymon: díky moc za odpověď Byla vyčerpávající, ale pravdivá. Jo, budu si dávat pozor na nákup v cizině. Asi nemám kartu otevřenou pro nákup v cizině, proto to po mě chce PayPal. Půjdu do banky, nebo spíše zavolám jim aby mi to umožnili(mám Equa bank). Každopádně ještě jednou díky za poctivou odpověď. Trvalo 5 minut, než jsem to celé přečet i s odkazy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.