Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenost s dolarovým účtem u české banky, kde jsou minimalní poplatky? hlavně ať tam nejsou poplatky v procentech případně zpoplatněne vedení účtu. Děkuji
Ano, to je dobrá banka, ale nemá ve všech městech kasu, kde byste si mohl vybrat hotovost v cizí měně, protože mají pouze bankomaty v pobočce, a ta vydává jenom české koruny. Například v mém městě je jen jediná banka, a to je Česká spořitelna, kde si mohu vybrat hotovost v eurech. Všechny ostatní banky jsou jenom pobočky. A to je velký problém pro lidi, kteří potřebují vybrat své peníze v cizí měně.
Ano, to mi nabídli, abych měla dva eurové účty. Teda jeden v České spořitelně a jeden u nich, a pak si převedla kolik potřebuji do České spořitelny, a tam si je šla ke kase vybrat v hotovosti. Což se mi zdálo dost krkolomné, a také by se mi to prodražilo, takže jsem zůstala u Č. spořitelny. Byla jsem tam osobně a půl hodiny jsme to řešili, ale jiná možnost nebyla. Nebo mi nabídli dojet si do Kolína, kde mají hlavní banku i s kasou. A to teda jezdit nebudu. Já mám na eura svého kupce, a vybírám pro něj 3x do roka určitou částku. Na AliExpress platím normálně svou kartou v dolarech, nebo českých korunách, a do ciziny nejezdím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.