Koupila jsem si v lékárně respirator ffp3 a nano roušku.Je účinnější mít na dýchacích cestách v MHD oboje nebo jen jedno z toho? Zachytí vir jen z 98% a ještě je malá šance nákazy a tak jsem myslela to nějak více zefektivnit.
Z tohoto pohledu bude nejlepší nejezdit MHD. A zachycování virů respirátorem a rouškou, to je kapitola sama pro sebe. Přečtěte si návod, k čemu jsou tyto věci určeny. Za mne tedy nejezděte MHD a volně dýchejte.
To mate pravdu.Rousky jsou úplně na nic, různé to odstavana tvářích na nose, anejvic se bavim, jak to lidi nosí, to je spíš na karneval a ne na ochranu, Stejně tak respiratory, min polo inu lidi vidí, že si ho neupravi na nose a mají tam velkou mezeru
aja1946: Myslím, že většina lidí ty roušky nebo respirátory nemá špatně upravené kvůli nevědomosti nebo ochraně, ale protože na to dlabe a raději dýchají trochou čerstvého vzduchu. Sám jsem také nosil respirátor s roztaženým drátkem, aby k nosu proudil čerstvý vzduch a nemusel řešit, kdy se mi zase začne dělat mdlo z toho hnusu. Dneska už to prakticky nikdo neřeší, nosí se ze strachu pod nosem nebo vůbec.
Já nosím respirátor vzhůru nohama, tedy drátem k bradě. Kupodivu je to o dost pohodlnější, vydechovaný vzduch nejde do očí a nemlží se brýle. Na nose respirátor hezky přilne a z drátu si vytvaruju dýchací otvor, takže vydechovaný vzduch mi jde na krk a ne do očí. Však už psali, že lidé mají kvůli dusítkům problémy s očima.
On dnes, kdy pozitivního aby člověk pohledal, covid ve variantě delta už je stejně jen nudle u nosu, se jěště někdo bojí do MHD a vymýšlí, co si dát na hubu?
alene
To je určitě trollí dotaz, nebo snad zmagořené stvoření z kyslíkového deficitu mozku? Náhubky se zruší už brzo všude, budou jen dobrovolné
Taky to vidím spíš na provokaci než jako seriózní dotaz, leč PB se chytla drápkem a její tvrzení že delta se odbyde jen nudlí u nosu zajisté rozvíří debatu o tom, jestli by s ní souhlasili i pacienti v Rusku a ti truchlící pozůstalí u hořících hranic v Indii. Ostatně ona i to, zda je dobré být pozitivní je v dnešní době otázka do pranice.
anonymni357
V Rusku maji na mil.obyv. mene nez polovinu co my!
Ono se to vzhledem k hustotě zalidnění blbě posuzuje. Když tam jsou do dneška oblasti, kde ani nevědí že je Stalin po smrti, těžko v nich mohli přijít lidi do styku s covidem. U nás máš taky větší šanci to chytit v tramvaji než v lese.
U obojího je největším problémem to, aby sis to pořádně nasadila - utěsnila.
FFP3 by snad měl chytat lépe, zvlášť pokud nebude vlhký. Ale údajně se jím hůř dýchá.
Nanoroušky jsou některé (jejich materiál) certifikované proti kovidu (se záchytem nějakých těch skoro 100 % za testovacích podmínek), některé ne a některé jsou padělky (v lékárně by nemusely, ale údajně se to taky stalo).
Ak nebudete mat navyky ako dlhorocny chirurg, to znamena dezinfekciu ruk, zamedzit dotyku ruk a tvare atd, potom samotna ochrana dychacich ciest je len mala cast uspechu. Nezabudajte tiez, staci sa drzat nejakej tyce v MDH, ktoru pochytal nakazeny bezdomovec ...
Roušky v práci jsou náhodou super nápad. Jaké pachy jdou z úst některých lidí jsou na zvracení. Roušky toto odstranily. To je ověřený fakt. Ovšem při fyzické práci se použít nedají. Není třeba démonizovat nákazu přes roušku. To ani hadrová rouška nebyla špatná. FFP3 je naprosto nesmyslně doporučovaná a hlavně je to kšeft pro prodejce. Je to podle schématu " vzbudit strach a nabídnou řešení" .
pro tazatele: jako nejbezpečnější jsem vyhodnotil igelitový pytlík zavázaný pod bradou, ovšem až po sepsání poslední vůle
jenda22
Komunikujeme a v kraválu málokdo je od sebe 2 m. Asi nepracujete v průmyslu, jinak by jste stupiditu nenapsal. FFP3 nemají ani na operačním sále. Tudíž dotaz na FFP3 je nějak mimo.
Průvodčí mě jednou upozornil, že Ffp3 se nemá nosit. Pak jsem to našel na internetu. Pokud mám správné informace, tento respirator chrání mě, ale vydechuje se bez zachycení virů. Ale třeba mě někdo opraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.