Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je VISA?

Od: wydra® odpovědí: 24 změna:

Kdyz si najdete, co znamena zkratka VISA, dozvite se, ze je to VISA International Service Assotiation.

A ted by me tedy zajimalo, proc se te karte rika VIZA, kdyz se preci slovo service necte zervice :)

Vi to nekdo?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Páč některá slova se vyslovují jinak, nežli se píšou. To je naprosto normální. Nikdo se nad tím nepozastavuje.

02.09.21 06:37

*hej*

hodnocení

já ano, postrada to logiku, kdyz je mozne to cist jak je napsano. Kdyz to nejak ctou lidi, dobre, ale banka by nemela. Vas nazor, muj nazor, Rada jsem se zeptala.

Je to cizí slovo a to logiku má. Sandro Botticelli se čte italsky "č" (botičeli).

Logiku by nemělo, kdyby někdo říkal české slovo pes a psal pez (to by u mě byl negramot) *smich*

Pane wydro,vyslovujte nahlas...ni, ny. nika, nyka, Monika

Jak čtete Monyiku?

Už víte ten rozdíl.

Milane opět supr přirovnání pro pochopení ;).

gumidku, Monika používám často, mám i příbuzné Moniky a všem říkám Moniko, měkce.

hodnocení

4x

proc se te karte rika VIZA

Ale ono se jí tak neříká. Všude v Evropě je to VISA karta. Na druhou stranu se u nás říká, že Asie začíná za Humpolcem *smich*, takže možné je všechno.

Za Humpolcem je Morava, připadá mi to jako xenofobie...

@geftgames: To mělo být přátelské popíchnutí, tak si to tak neberte. Taky přežiju, když jsem pro východní polovinu republiky za Pražáka ;).

joudic*
a za moravou zacina rumunsko a za nim hned rusko

Takže nejlíp jsou na tom lidi v Aši a Chebu :)

hodnocení

3x
Neznám žádného člověka, který by VISA kartě říkal VIZA karta..
A pokud Vy někoho takového znáte, musíte se zeptat jeho.
hodnocení

Kazdou chvili to slysim nekde! A nejhorsi je, ze v tv!

kami123
hodnocení

3x

Pravděpodobně proto, že v Německu to tak vyslovují všichni.

A občas k nám někdo z nich zabloudí.

hodnocení

1x
Z podobného důvodu, jako se Vision čte "vyžn" :) je to cizí slovo/zkratka, tak se čte tak jako v originále.
Ono stejné anglické slovo "visa" znamená vízum a čte se také "viza".

tm
hodnocení

1x

Většina lidí taky říká "símens" a ne "zimens"...

hodnocení

Denne to slysim v rekalme v TV! A nejen v te reklame, kazdou chvili i nekterych poradech. Tak to se tezko zeptam, proto jsem to zkusila tady. A protoze to chci vedet, zeptam se v bance? :)

dylin
Mimoděk vám odpověděl uživatel amper. Vy říkáte Asie? Já třeba řikám Á"z"ie. Pizze říkáte pizza? Já slyším všude pica. Jinak řečeno, řešíte naprostou kravinu a žádný lingvista Vám za to rozhodně medaili nedá.
music*

Viza je riba, soudruhou Wydro..

hodnocení

?

@Wydra je "ta" a co je riba, nevím.

hodnocení

0x

A není to tím, že je to při vyslovování tak nějak přirozené, že člověk řekne spíš "viza",než "visa". Schválně jsem to teď zkusila vyslovit, a fakt to jde z pusy s tím "z" nějak lépe. *co*

hodnocení

Děkuji všem za názor a zapojení do diskuze. S většinou souhlasím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]