Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Loupání kůže na rukou

Od: cl85 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, týden pracuji jako uklízečka a od druhého dne se mi začala na rukou a prstech loupat kůže. Používám bavlněné rukavice (byly už v práci po někom z pracovníků, ale vyprané) a na ně až latexové. Přesto tak za půl hodinky mám bavlněné rukavice skrz na skrz zmáčené/propocené. V předchozím zaměstnání jsem také uklízela, ale žádný problém nebyl, i když jsem měla několik hodin ruce v mokrých v rukavicích. Nevím, co si rychle počít. Jestli koupit alespoň 10 párů bavlněných rukavic a pořád je měnit? To je nejjednodušší způsob, ale nevím, co dělat v dlouhodobém horizontu. V práci nikoho nebude zajímat, že mám dermatologické problémy, hlavně ať je uklizeno. Doktora zatím navštěvovat nechci, jsem ve zkušebce.

Napadlo mě, jestli by to nemohlo být z toho, že mě před týdnem dost bolelo v krku - mám s krkem problémy pořád...(obvodní mi doporučila cucavé bonbony), teploty žádné, jen únava, pravidelně se v noci potím v oblasti hrudníku a krku (2x si měním trika) a v práci jsem po hodině splavená jako kůň...Myslela jsem, jestli jsem neprodělala nějakou virózu. Ale třeba to s tím vůbec nesouvisí *nevi* Loupání kůže není zatím nijak velké, ale den ode dne se zvětšuje.

Poradíte, prosím? Děkuji.

Loupání kůže na rukou

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Může to být působením všeho, co uvádíte. Noční pocení může souviset s přechodem. Neuvádíte věk ani chronická onemocnění. To na těch rukách může být plísňová záležitost z prvních rukavic, kterou podporuje nevhodná strava s obsahem cukru. Nejste diabetik? Na to pocení brát Mg / hořčík/, pít šalvějový čaj a jíst hodně sojových potravin / fytoestrogeny/ a dýňová semínka /Zn/. Ruce si máchejte v růžovém roztoku hypermanganu. Mažte mastí Imazol. Není tolik mastná, má spíš charakter tekutého pudru. Pokud máte problémy, pak stav v krku i na kůži zhoršuje psychika. Na ten krk jezte hodně česnek a kyselé zelí /C vit i úprava střev. mikroflory/

hodnocení

2x
Zkuste si koupit lipobazi v lékárně bez receptu. Mi pomohla na loupání kůže na rukách. Nevím ale jestli máte stejný problém.
Existuje lipobaze v malém balení na vyzkoušení.
doplněno 01.09.21 19:19: Lipobase repair název

kami123
hodnocení

2x

Podle mě máš kůži moc jemnou a je potřeba si "udělat mozoly".

Zkus jestli nejsou příčinou právě ony bavlněné rukavice.

hodnocení

1x

A proč bavlněné rukavice? Vždyť se přece promočí a Vy dokonce píšete, že na ty bavlněné navlékáte ještě ty latexové *co*. Ty bavlněné bych vůbec nenosila, a uklízela jenom v latexových rukavicích, a občas si je vyměnila za suché. Když jsem dělala venkovní keramickou mozaiku v létě, a bylo vedro, tak jsem také musela používat ty latexové rukavice, protože bych byla pořezaná a měla ruce od lepidla úplně zničené. Měla jsem je na rukou od osmi hodin ráno, do 17 hodin odpoledne. Ale neměla jsem jenom jedny. Měla jsem několik párů a za den jsem je střídala. Jedny pověsila na šňůru usušit, vzala si suché a tak dál. A ruce jsem si neustále mazala Indulonou.

cl85
hodnocení

Přechod to nebude, do 40 mi ještě dost schází, děti nemám. Diabetik nejsem, teda zatím je krev, dle výsledků, v pořádku (mám vysokou srážlivost krve). Hořčíky (800mg čistého hořčíku) a vitamíny beru pravidelně, ne z lékárny, ale kvalitnější z netu. Máte pravdu v tom, že poslední dodou se uklidňuju sladkým. Zkusím vaše rady, šlavějový čaj, méně cukru i ty krémy. Děkuji za tipy. Snad něco z toho pomůže.

Mozoly mě také napadly, když ruce nejsou zvyklé, ale nechápu, proč se kůže loupe i na prstech, na ně tlak nevyvíjím žádný.

hodnocení

0x

Může to být ekzém, alergie, streptokokus v těle, asi by chtělo zajít na kožní a u praktické požádat o kompletní nabrání krve na tzv. screening, kde se tyhle věci dají objevit.

hodnocení

0x

Někdy se kůže na dlaních loupe po prodělané spále. Nevím, jestli se dá spála přechodit. Jinak to vypadá na zapařené ruce v gumových rukavicích.

luc332
hodnocení

0x

Nepoužíváte nějakou chemii při úklidu? Nebo nevhodný mycí prostředek?
Určitě je dobré udržovat ruce suché než mokré
A měnit rukavice, snažit se aby ruce zůstavaly suché

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]