Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, týden pracuji jako uklízečka a od druhého dne se mi začala na rukou a prstech loupat kůže. Používám bavlněné rukavice (byly už v práci po někom z pracovníků, ale vyprané) a na ně až latexové. Přesto tak za půl hodinky mám bavlněné rukavice skrz na skrz zmáčené/propocené. V předchozím zaměstnání jsem také uklízela, ale žádný problém nebyl, i když jsem měla několik hodin ruce v mokrých v rukavicích. Nevím, co si rychle počít. Jestli koupit alespoň 10 párů bavlněných rukavic a pořád je měnit? To je nejjednodušší způsob, ale nevím, co dělat v dlouhodobém horizontu. V práci nikoho nebude zajímat, že mám dermatologické problémy, hlavně ať je uklizeno. Doktora zatím navštěvovat nechci, jsem ve zkušebce.
Napadlo mě, jestli by to nemohlo být z toho, že mě před týdnem dost bolelo v krku - mám s krkem problémy pořád...(obvodní mi doporučila cucavé bonbony), teploty žádné, jen únava, pravidelně se v noci potím v oblasti hrudníku a krku (2x si měním trika) a v práci jsem po hodině splavená jako kůň...Myslela jsem, jestli jsem neprodělala nějakou virózu. Ale třeba to s tím vůbec nesouvisí Loupání kůže není zatím nijak velké, ale den ode dne se zvětšuje.
Poradíte, prosím? Děkuji.
Může to být působením všeho, co uvádíte. Noční pocení může souviset s přechodem. Neuvádíte věk ani chronická onemocnění. To na těch rukách může být plísňová záležitost z prvních rukavic, kterou podporuje nevhodná strava s obsahem cukru. Nejste diabetik? Na to pocení brát Mg / hořčík/, pít šalvějový čaj a jíst hodně sojových potravin / fytoestrogeny/ a dýňová semínka /Zn/. Ruce si máchejte v růžovém roztoku hypermanganu. Mažte mastí Imazol. Není tolik mastná, má spíš charakter tekutého pudru. Pokud máte problémy, pak stav v krku i na kůži zhoršuje psychika. Na ten krk jezte hodně česnek a kyselé zelí /C vit i úprava střev. mikroflory/
A proč bavlněné rukavice? Vždyť se přece promočí a Vy dokonce píšete, že na ty bavlněné navlékáte ještě ty latexové . Ty bavlněné bych vůbec nenosila, a uklízela jenom v latexových rukavicích, a občas si je vyměnila za suché. Když jsem dělala venkovní keramickou mozaiku v létě, a bylo vedro, tak jsem také musela používat ty latexové rukavice, protože bych byla pořezaná a měla ruce od lepidla úplně zničené. Měla jsem je na rukou od osmi hodin ráno, do 17 hodin odpoledne. Ale neměla jsem jenom jedny. Měla jsem několik párů a za den jsem je střídala. Jedny pověsila na šňůru usušit, vzala si suché a tak dál. A ruce jsem si neustále mazala Indulonou.
Přechod to nebude, do 40 mi ještě dost schází, děti nemám. Diabetik nejsem, teda zatím je krev, dle výsledků, v pořádku (mám vysokou srážlivost krve). Hořčíky (800mg čistého hořčíku) a vitamíny beru pravidelně, ne z lékárny, ale kvalitnější z netu. Máte pravdu v tom, že poslední dodou se uklidňuju sladkým. Zkusím vaše rady, šlavějový čaj, méně cukru i ty krémy. Děkuji za tipy. Snad něco z toho pomůže.
Mozoly mě také napadly, když ruce nejsou zvyklé, ale nechápu, proč se kůže loupe i na prstech, na ně tlak nevyvíjím žádný.
Někdy se kůže na dlaních loupe po prodělané spále. Nevím, jestli se dá spála přechodit. Jinak to vypadá na zapařené ruce v gumových rukavicích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.