Nejste přihlášen/a.
Razítko od lékaře nemusí být v případě kontroly dostačující. Potvrdí Vám v případě problémů potom i to, že jste tam byl/la ten den na ošetření Vy osobně? To asi ne, že? Takže porušovat léčebný režim byste neměl/la. Ale záleží na Vás jestli chcete riskovat případné nepříjemnosti a třeba i přijít o nemocenské dávky. Tím Vás nechci strašit, ale poradit Vám, že to bude bez problémů a nic se nestane, by bylo nezodpovědné a mohl/la byste na takovou radu třeba i doplatit. Zkuste spíše pomoci známému sehnat jiný odvoz..
Neriskovala bych. Přišla mi jednou kontrola tak nečekaně, že jsem tomu ani věřit nechtěla. Právě jsem se poctivě potila v posteli /silná angína/ a vůbec jsem neměla náladu někde poletovat.
Známému půjčte auto, pokud nemá své vlastní, ať si k lékaři dojede. Pokud má snad něco s rukama či nohama a nemůže řídit, může si objednat sanitku /zdarma/, taxíka /zaplatit/, nebo si povolat jiného kamaráda. Pokud je pohybově v pořádku, /nemá třeba zlomenou nohu/, zvládne to i vlakem, autobusem. Nikdy nevíte, co se může stát a přijít o peníze je pokaždé nepříjemné. Co si budeme povídat. Jaga.
Pokud nemáte vycházky, tak asi lékař usoudil, že to léčebný režim neumožňuje a vtom případě nemůžete nikoho nikam vozit, jedině sáma sebe k lékaři!
Jinak jak tu někdo psal je to jen o domluvě a nesmí to porušovat léčebný režim. Např (Jsem v DPN mám vycházky), potřeboval (chtěl jsem se podívat) na auto100km od bydliště a v rámci stanovených vycházek bych to nestihnul-zavolal jsem léařce-ta mi povolil změnu vycházek dle mé potřeby-no problém . chtěl jsem přeložit na 3 dny do jiného města (k příbuzným 200km daleko-domluvil jsem se s lékařkou a tak mi to na stanovené dny napsala kde jsem potřeboval.
partyzánštinu tylu nemám vycházky MY to někdo potvrdí-může se stát , že Vám to na OSSZ neuznají a můžete nejen přijít o příjemnemocenského ale v ojedinělých případech i hrozí pokuta.Nevím, nikdy jsem neměl tu čest toto řešit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.