Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kdy se počítají hodiny na DPČ?

Od: tori odpovědí: 2 změna:

Zdravím, když mám smlouvu na DPČ, znamená to, že bych neměl překročit 80 hodin měsíčně. Zajímá mě, zda se tyto hodiny počítají vždy od prvního dne v měsíci (1.9.), nebo záleží na tom, kdy podepíšu smlouvu a tudíž od data podpisu (např. 10.9.)...Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než bych vám to vypsala, tak jsem našla odpověď na nějaké právní poradně.

Příklad 1 – Jak se kontroluje odpracovaná doba:

Dohoda o pracovní činnosti uzavřená na deset měsíců, na prodej ve stánku na trzích. Před Vánocemi budete u stánku osm hodin denně, ale v ostatních měsících je prodej klidnější a budete chodit jen občas na výpomoc.

Je to v pořádku, protože když sečteme všechny odpracované hodiny a uděláme průměr na týden, je to méně než 20 hodin týdně.

Neděste se, vy se žádným počítáním hodin zabývat nemusíte, to je povinnost vašeho zaměstnavatele. Ale je dobré vědět, jak pravidlo "maximálně 20 hodin” funguje.

Přesně tak, u DPČ se odpracovaná doba posuzuje v horizontu 52 po sobě jdoucích týdnů. Pokud DPČ trvá kratší dobu, tak po dobu celé dohody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]