Nejste přihlášen/a.
Pokud je olověné, tak zabije nejen látky.
Pokud hlinkové tak bych ho vyhodil.
Pokud je nerezové, tak bych ho v klidu používal a nemagořil.
Keramikou samozřejmě nic nezkazíš a pokud z toho budeš mít dobrý pocit, tak proč ne.
"Kolega mě ale tvrdí že jakmile se bylinky louhuji v kovovém sítku tak to údajně "zabije" prospěšné látky,že prý louhovat jedině v keramických sítkach.Co si o tom myslíte?"
Já někde psal, že to nechápu?![]()
To jsem viděl. Je tak těžké pochopit, že reaguji na názor toho kolegy?
Dal jsem přímo citaci na co reaguji.
Zároveň jsem ten nerez i zmínil, takže tazatel dostal automaticky odpověď i na druhou čast dotazu.
Co mohu udělat víc? ![]()
Ono něco je zabíjeno spíše předsudky nebo neinformovaností typu "jedna paní povídala" nebo "říká se". Ano, že železo katalyzuje oxidaci některých vitamínů je sice pravda, ale nerez / a jiné ušlechtilé oceli / je ve své podstatě inertní. Nesmí nic uvolňovat ani nic pohlcovat. Např. v nerez tancích se dnes kvasí velká spousta vín a tam by jakákoliv cizí příchuť nebo změna vlastností byla nepřípustná. Takže nerezové sítko klidně ano.
V práci si zaleju zelený čaj v zavařovací sklenici, po 3 minutách sleju bez sítka do hrníčku a zaliju znova vodou o pár stupňů teplejší. Podruhé už mi nevadí, že to v tom nechám ležet a louhovat. Takže materiál sítka řešit nemusím. Hlavně že mi chutná. Pytlíkovým čajem mě neuctíte. 14 dní na dovolené nebo v lázních s pytlíkovým čajem a už se těším až si doma udělám tu svou ranní zelenou břečku do půlitru.
Nevím jestli zabije, ale já tak nějak nemám ke kovu a plastu důvěru. Používám léta bambus nebo keramiku. Přijde mi to zdravější.
Nasypte čaj rovnou do čajníku a v něm nechte louhovat. Já mám čajník ze skla. Já mám různé čaje, které louhováním nabudou natolik, že pak jednoduše neprojdou tou nalévací "hubičkou". Ale i kdybyste měl nějaké čaje jemně řezané, tak po vylouhování většinou zůstanou u dna. Jestli potřebujete přece jenom přecedit, tak použijte cedník z plastu. Kov teda také nemám ráda na louhování čaje. Ty konvice jsou různé, třeba tahle vsenavareni.cz/... u této konvice jednoduše před naléváním čaje vyjmete ten zásobník, nalijete si čistý čaj do hrníčku a zásobník vrátíte zpátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.