Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sypaný čaj

Od: europan27 odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,chci zkusit sypané čaje.Mam vyhlídlej hrníček přímo na sypané čaje s nerez sítkem.Kolega mě ale tvrdí že jakmile se bylinky louhuji v kovovém sítku tak to údajně "zabije" prospěšné látky,že prý louhovat jedině v keramických sítkach.Co si otom myslíte?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

6x

Pokud je olověné, tak zabije nejen látky.

Pokud hlinkové tak bych ho vyhodil.

Pokud je nerezové, tak bych ho v klidu používal a nemagořil.

Keramikou samozřejmě nic nezkazíš a pokud z toho budeš mít dobrý pocit, tak proč ne.

Píše o nerezovém, co je na tom nepochopitelného?

kami123

"Kolega mě ale tvrdí že jakmile se bylinky louhuji v kovovém sítku tak to údajně "zabije" prospěšné látky,že prý louhovat jedině v keramických sítkach.Co si o tom myslíte?"

Já někde psal, že to nechápu?*nevi*

id

Tazatel píše - Mam vyhlídlej hrníček přímo na sypané čaje s nerez sítkem

kami123

To jsem viděl. Je tak těžké pochopit, že reaguji na názor toho kolegy?

Dal jsem přímo citaci na co reaguji.

Zároveň jsem ten nerez i zmínil, takže tazatel dostal automaticky odpověď i na druhou čast dotazu.

Co mohu udělat víc? *zed*

kami123

A ještě tedy, když vidím ty komenty, tak bych chtěl prohlásit, že to s tím olovem jsem myslel hlavně jako vtip. Na zmínku o něm tedy prosím neragujte.

hodnocení

3x

Ono něco je zabíjeno spíše předsudky nebo neinformovaností typu "jedna paní povídala" nebo "říká se". Ano, že železo katalyzuje oxidaci některých vitamínů je sice pravda, ale nerez / a jiné ušlechtilé oceli / je ve své podstatě inertní. Nesmí nic uvolňovat ani nic pohlcovat. Např. v nerez tancích se dnes kvasí velká spousta vín a tam by jakákoliv cizí příchuť nebo změna vlastností byla nepřípustná. Takže nerezové sítko klidně ano.

mate59
hodnocení

2x

Bylinné čaje vařím denně,louhovat nechám ve skle a po 15 min přeliju přes plastové sítko do druhého čajníku.Kontakt s plastem je max.10 sekund.

hodnocení

1x

Vylouhujte v tom nerezovém sítku dva šálky čaje, dejte je kolegovi s tím, že jeden je nerez a jeden keramika. Jestli pozná rozdíl.

Když řekne, že oba chutnají jako nerez, má pravdu. Když bude předstírat, že je rozdíl, tak kecá.

kami123

*palec*

Bohužel kolegův argument je ohledně těch látek a ne o chuti. Ale i tak se mi to líbí.

hodnocení

1x

V práci si zaleju zelený čaj v zavařovací sklenici, po 3 minutách sleju bez sítka do hrníčku a zaliju znova vodou o pár stupňů teplejší. Podruhé už mi nevadí, že to v tom nechám ležet a louhovat. Takže materiál sítka řešit nemusím. Hlavně že mi chutná. Pytlíkovým čajem mě neuctíte. 14 dní na dovolené nebo v lázních s pytlíkovým čajem a už se těším až si doma udělám tu svou ranní zelenou břečku do půlitru.

hodnocení

0x
Maminka mi od mala tluče do hlavy, že "prostě ani nerez". Bambusové nebo jakékoliv přírodní.Když nemám,tak při nejhorším klasické sítkové,nebo silikonové. Tak je to u nás. Ne tedy z pohledu ekologie,ale z pohledu právě "ničení látek v bylinkách".

hodnocení

0x

Nevím jestli zabije, ale já tak nějak nemám ke kovu a plastu důvěru. Používám léta bambus nebo keramiku. Přijde mi to zdravější.

asd1
hodnocení

0x

Tak to vodu na čaj určitě neohřívá v nerez konvici, ale v keremický :D

Nerez je v poho... Ostatně čaj neni silná kyselina která by s nerezem reagovala...

To ničení látek platí u černýho železa a vitamínu C..

hodnocení

0x

Nasypte čaj rovnou do čajníku a v něm nechte louhovat. Já mám čajník ze skla. Já mám různé čaje, které louhováním nabudou natolik, že pak jednoduše neprojdou tou nalévací "hubičkou". Ale i kdybyste měl nějaké čaje jemně řezané, tak po vylouhování většinou zůstanou u dna. Jestli potřebujete přece jenom přecedit, tak použijte cedník z plastu. Kov teda také nemám ráda na louhování čaje. Ty konvice jsou různé, třeba tahle vsenavareni.cz/... u této konvice jednoduše před naléváním čaje vyjmete ten zásobník, nalijete si čistý čaj do hrníčku a zásobník vrátíte zpátky.

hodnocení

0x

Na čaj keramickou konvičku se sítkem v hubičce. Jsou krásné a užitečné, tak si čaj nejlépe vychutnáte. Jak okem , tak ústně. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]