Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laserová operace očí - zkušenosti

Od: tomikk odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli mate někdo zkušenosti s laserovou operací očí ( se snížením dioptrií), a také dobou rekonvalescence po zákroku?
Jelikož mám 2,5 dipotrie uvažuji o tomto zákroku.
Děkuji, za odpověď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kataka
hodnocení

3x

Táta již 2x za život naprosto bez problémů. Zákro jako takový je krátký, bezbolestný. Rekonvalescence je cca 6 týdnů, kdy máte zákaz sportu a nějaké jiné větší fyzické námahy a celkově byste měl být opatrný (slunce, prach, prudké pohyby dolů/nahoru). Pokud jste mladší ročník, tak je dost možné že v pozdějším věku bude nutné operaci zopakovat, jako můj táta...1.operace cca v 35, druhá loni v 64..

kami123

V 64 se laserové korekce podle mne neprovádí.

kataka

Před první operací měl zhruba něco přes 4 dioptrie. Za ty roky se mu to opět zhoršilo na nějakou jednu dioptrii, nicméně operaci měl spojenou s odstraněním zákalu. Jak je to s omezením věku u těchto operací jinak netuším.

kami123

šedý zákal se nedělá laserem.

vycucnou ti dírou z oka čočku a místo ní dají novou, dioptrickou.

joudic*
hodnocení

3x

nekteri co maji, musi pouzivat visin kvuli suchych oci, vzhledem k veku bych pockal alespon do 25 apod, vsak se poradte s lekarem

pavel104*
hodnocení

2x

Zdravím, jsem po operaci obou očí před cca 20 lety. Měl jsem 4,5 a 5 dioptrií a po zákroku dodnes bez brýlí :) Levé oko bylo úplně v pohodě - bez bolesti, jen pravé po zákroku asi dva dny "řezalo" ale dnes už to bude zase někde jinde.

Za mě, určitě doporučuji

Pavel.

kami123
hodnocení

2x

Dobrou.

Tvůj věk?

tomiik
29.08.21 20:09

19 let

kami123

To je celkem málo a korekci bych doporučil jen, pokud jsou dioptrie v horizontu posledních pěti let stabilní.

Radši bych ještě nějaký rok počkal, ale jinak doporučuji.

hodnocení

2x
Někdy se poptejte v laser centru, proč oni sami nosí brýle... Většina zákroků je bez komplikací, ale ty rozhodně nejsou vyjímkou.
vlastovicka

*palec* V laser centru asi celou pravdu neřeknou aby nepřicházeli o zákazníky.

Přesně tak. Je to blbost.

Stejně jako s cov-2. Spousta doktorů jsou proti očkování.

hodnocení

2x

U syna plánujeme operaci dobře po jeho 25ti letech, dřív ne! Kolegyně šla kolem 35tého roku na operaci, vydržela 10 let bez brýlí, teď se jí to horší - ale je hodně spokojená s výsledkem.

hodnocení

1x

Já mám -6,5 a neuvažuji ani náhodou.

Riziko 25%, že budu mít dosmrti suché oko a nebo fakt, že se oko časem zhorší na 1-2 dioptrie nechci.

Když se kouknete na operace oka na youtube, tak je to docela zásah. Nejde jen o posvícení laserem.

Za mě nedoporučuji a nebo počítat s riziky.

doplněno 30.08.21 12:30:

Stejně tak můj šéf z první práce. Ve 40ceti letech -3,5 a v 50ti -1,0 a suché oko. Setkal jsem se od svých 15ti z 7 lidmi, kteří měli stejné zkušenosti. Nikdo vesměs pozitivní.

Pokud to není potřeba k vůli zákalu, tak bych si do oka nevrtal.

Tak ako píšete sa to prejavilo u mňa. Oprerácia v 25 rokoch,dioptrie -6,0. Laserová operácia,vedená u poisťovňach ako kozmetická operácia,preto sa platí,dopadla dobre na -0,26 dioptrií. Po 17 rokoch zhoršenie zraku a teraz nosím okuliare -1,00 dioptrii. Tých 17 rokov bolo bezproblémových.

liska5
hodnocení

0x

Oba moji sourozenci byli asi před deseti lety /ve věku kolem 60/ na laserové operaci očí kvůli dioptriím. Operace v pohodě. Oba od té doby bez brýlí. Jen ségra zpočátku pár týdnů viděla bílou světlemodře.

Nechte to na pozdější věk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]