Nejste přihlášen/a.
Dělám to podobně jako vy, nejprve koše, pak prádlo (jen dát do sušičky a čisté poskládat), pak pokračuju od shora dolů, tedy od nejvyššího patra a postupně (tedy zase od shora dolů) - pavučiny, zrcadlo, umyvadlo, wc, podlaha zamést, vytřít. Mám zvlášť hadřík pouze na wc. Stejný postup dělám ve všech místnostech. Lux podle potřeby, jak chtějí v kanceláři. Škoda je, že pod umyvadly si nemůžu nechat prostředky na úklid, to tam nejde. Na dezinfekci naštěstí nelpí. Děkuji za rady, moc jste mi pomohla , hlavně s okny. Protože se na ně v brzké době chystám a nemám stěrku, tak je zkusím umýt jen hadříky. Okna se v jedné budově mají mýt denně, což se mi zdá přehnané...
Jinak dnes jsem se dozvěděla, že předchozí uklízečky tam vydržely jen jeden den a odešly, protože se práce nedala stíhat. Nedivím se, že to zatím nezvládám, (i když jsem každý den strhaná), když mám dělat práci za dva lidi.
Wc dělám stejně, jen hadr si před dalším wc pořádně vymáchám. WC s jedním hadrem mám naučené od bývalé kolegyně, která mě zaučovala. Měla jste to dobře rozvržené, ale asi záleží na více faktorech a na provozu. Např. ručníky a mýdla jsme doplňovaly v minulém zaměstnání každý den. V každé firmě to může být jinak.
Nejsem teda profesionalni uklizecka, ale pravidelne delam kazde leto v zahranici v jedne uklizeci firme - strasna makacka, ale penize supr. Zrovna tohle leto jsem take pracoval v obrovske dilne a meli jsme na to cas 3,5 hodiny - byli jsme na to dva.
Je nutne si uvedomit, kolik mate na cely objekt casu a jak velky objekt je a podle toho se zaridit. Ne vzdy se vse da stihnout.
My osobne jsme vzdycky prvni vynesli kose, udelali zachody, kuchyn. To jsou veci, kterych si vsimne snad kazdy a je to proste zaklad. Pak jsme se vrhli tam, kde jsme vedeli, ze byva nejvetsi bordel a pokud jsme videli, ze je nekde +- cisto, nedelali jsme to vubec nebo jsme to udelali opravdu rychle a byl klid.
Pracovat od vrchu dolu je asi nejlepsi. Pokud nekde mate i mistnost, kde nebyva moc spina, staci povysavat a vytirat treba na konci tydne, obden, ... + rychle poutirat drobky apod.
Jednoduse se nesnazit byt tak pecliva a nebojte se nekdy neco odflaknout. Pokud to nebudete delat casto, nikdo Vam hlavu neutrhne.
Chapu, ze se snazite, byl jsem na tom stejne. Ze zacatku jsme v te firme pretahovali treba o hodinu, dve, protoze jsme to chteli mit perfektne. A taky plno dalsich lidi v te uklizeci spolecnosti to melo stejne jako ja, jako vy. Bohuzel obcas to nejde a za niceni zdravi to nestoji.
Děkuji za váš příspěvek, také jste mi moc pomohl Bylo mi řečeno, že bych měla každý den zvládnout dvoupodlažní budovu a jeden další objekt (třípodlažní) - záleží to na mně, mám si udělat rozvrh podle sebe (což je super). Ale už vím, že to nepůjde i kdybych se rozčtvrtila. Myslím, že bude stačit, když budu dělat obden třípodlažní budovy a jednou týdně dvoupodlažní (ta prý tolik nehoří, přitom se má uklízet denně...nechápu no, každý říká něco jiného
). Zdá se mi neefektivní přecházet z jedné budovy do druhé a dělat v každé něco málo. Ale možná máte pravdu v tom, že stačí udělat jen základy, hlavně wc, kuchyň a koše. Blbé je, že se všude chodí a nejsou tam vyloženě místa, kde by se chodilo méně. V budově, ve které jsem dnes uklízela se prý už měsíc neuklízelo a bylo to opravdu znát. Pokusím se nebýt tak důsledná. Každopádně s vámi souhlasím - zdraví máme jedno a bylo by hloupé si ho ještě více zničit a jen za pár korun.
Ještě jednou děkuji.
otázkou je co je ve smlouvě, pokud je tam uvedeno vytreni podalhy každy den musi se to delat, denni ukony každy den týdenní jednou tádně...problem dnešní doby je přeprodávaní zakázek, když se vyhraje vyberove řizení vitezna firma čast zakazek přeproda a to se může stát i 5x, aby na tom každy vydelal musi prodelat zamestnanec
Problém je pravděpodobně v tom, že nechápeš, že se kvalita neslučuje s kvantitou.
Systematičnost je samozřejmě dobrá, ale pomůže práci zefektivnit jen do určité míry.
Je i možné, že jsi prostě nešikovná, ale to tu nikdo nemůže objektivně posoudit.
Šikovnost lze získat praxí.
Zapřemýšlej nad tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.