Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím, kdo rozumí platbám přes Paypal? Jaký je postup? Prodávám něco, ozval se mi kupující z USA, pak mi přišly maily, že už zaplatil a tu platbu mám potvrdit, poté mi teprve bude připsána. Ještě je to všechno v bitcoinech, což mi přijde už extra podezřelý a vůbec se mi nechce nic, co nemám potvrzovat. Přijde mi to, jako jasnej podvod. Jen mi furt píše, že mi poslal tolik peněz a oni mu to už nevrátí... tak snad se to pak neobrátí proti mě. Nebo to je normální, že v Paypalu musím něco potvrdit, aniž to mám? A že z jeho strany to nejde stornovat? divný..
PayPal v Bitcoinech? To slyším poprvé. Ale kdo ví...
Běžný postup je, že dostanu od PayPal email s informací o připsané částce. A to přijde skutečně z adresy paypal.com ne od nějaké jiné. To jde samozřejmě do určité míry sfalšovat. Takže se přihlásím na svůj účet (ručně, nepoužiju žádný odkaz) a tam vidím zda se mi nějaká platba připsala.
Emaily vypadající jako od PayPal se velmi často zneužívají k vylákání peněz a služeb, tak pozor na to !
Podla vsetkeho podvod, klasicky scenar ; on akoze zaplatil a vy sa mate kamsi prihlasit = vykradnu vam Paypal ucet alebo platobnu kartu. Paypal takto nefunguje, princip je rovnaky ako v banke, ked vam poslu peniaze, uvidite ich na svojom ucte hocikedy o den / mesiac / rok, netreba nic potvrdzovat, budu vas tam cakat.
Predpokladam, v maily bol vlozeny odkaz kam mate kliknut = stranky zlocincov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.