Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platby z USA přes Paypal

Od: elisa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím, kdo rozumí platbám přes Paypal? Jaký je postup? Prodávám něco, ozval se mi kupující z USA, pak mi přišly maily, že už zaplatil a tu platbu mám potvrdit, poté mi teprve bude připsána. Ještě je to všechno v bitcoinech, což mi přijde už extra podezřelý a vůbec se mi nechce nic, co nemám potvrzovat. Přijde mi to, jako jasnej podvod. Jen mi furt píše, že mi poslal tolik peněz a oni mu to už nevrátí... tak snad se to pak neobrátí proti mě. Nebo to je normální, že v Paypalu musím něco potvrdit, aniž to mám? A že z jeho strany to nejde stornovat? :-D divný..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

PayPal v Bitcoinech? To slyším poprvé. Ale kdo ví...

Běžný postup je, že dostanu od PayPal email s informací o připsané částce. A to přijde skutečně z adresy paypal.com ne od nějaké jiné. To jde samozřejmě do určité míry sfalšovat. Takže se přihlásím na svůj účet (ručně, nepoužiju žádný odkaz) a tam vidím zda se mi nějaká platba připsala.

Emaily vypadající jako od PayPal se velmi často zneužívají k vylákání peněz a služeb, tak pozor na to !

hodnocení

2x

Podla vsetkeho podvod, klasicky scenar ; on akoze zaplatil a vy sa mate kamsi prihlasit = vykradnu vam Paypal ucet alebo platobnu kartu. Paypal takto nefunguje, princip je rovnaky ako v banke, ked vam poslu peniaze, uvidite ich na svojom ucte hocikedy o den / mesiac / rok, netreba nic potvrdzovat, budu vas tam cakat.

Predpokladam, v maily bol vlozeny odkaz kam mate kliknut = stranky zlocincov.

hodnocení

2x

Pozor! Máte velkou šanci se dostat do dlooouuuhého seznamu podvedených.

"...tu platbu mám potvrdit, poté mi teprve bude připsána".

Jak můžu potvrdit něco, co ještě neproběhlo? Snad by to logicky mělo fungovat opačně - napřed Vám bude připsána platba, potom jí teprve potvrdíte.

hodnocení

2x

Nemá smysl dlouze vysvětlovat. Je to podvod, a už dost "provařený" podvod. Nechte ho psát ty jeho pohádky a vůbec nereagujte. Nic se proti Vám neobrátí, to se nebojte. A že to chudák nemůže stornovat? :-D Prostě k smíchu. Hlavně na nic neklikat a nic nepotvrzovat.

joudic*
29.08.21 20:00
hodnocení

0x
podvod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]