Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz ohledně nároku na odstupné. Podle finanční poradkyně tam nárok vzniká, ale mám si to raději někde ověřit. Jde o tento problém. V květnu letošního roku jsem žádal zaměstnavatele o vydání prohlášení pro banku o budoucím prodloužení smlouvy (skrze refinancování hypotéky), které mě bylo vypracováno s tím, že smlouva ke dni 1.9.2021, tedy po ukončení smlouvy na dobu určitou bude přecházet na dobu neurčitou. Vše vydáno, podepsáno a odesláno v kopii do banky. Jenže tento týden mě bylo oznámeno, že smlouva mě nebude prodloužena. Vím o možnosti občansko-právního sporu, ale do toho moc nechci zacházet. O možnosti odstupného jsem se dozvěděl od finanční poradkyně, se kterou jsem řešil celý proces refinancování. Sama ji tuto informaci řekla i její vedoucí. Je tohle nějak někde zakotveno v zákoně nebo není? Děkuji
Ne
Zdravím. Zaměstnavatel vydal pro banku jakési prohlášení na Vaši žádost....Ale Vy máte smlouvu na dobu určitou a ta skončí sjednaným dnem, protože o prodloužení zaměstnavatel nemá zájem. Možná se změnily podmínky u zaměstnavatele a nepotřebuje Vás..Na odstupné nárok nemáte. Nebyl jste propuštěný pro nadbytečnost atd..Končí Vám prostě pracovní smlouva.
Ano
Nenazval bych to odstupným, ale spíše náhradou škody.
Prohlášení o budoucím prodloužení smlouvy se dá podle mého názoru považovat za příslib zaměstnání a z toho vyplývají Vaše očekávání a případné ztráty z nesplnění slibu.
pravniprostor.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.