Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pupínek na noze - co to může být?

Od: pave* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den/ahoj,

tenhle pupínek se udělal synovi na lýtku? Nevíte, co to může být? Bradavice? Pupínek nebolí, je docela tvrdý.

Díky.

Pupínek na noze - co to může být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Říká se tomu molusky a mají se léčit co nejrychleji. Takže návštěvu lékaře neodkládejte.

pb®
Ano, ukázková moluska a lékaře netřeba. Stejně to jen strhávají chirurgickou lžičkou a to si může udělat člověk sám. Vydesinfikovat, vymáčknout rosol uvnitř, potřít Betadine, má antibirotické účinky. Poměrně hodně to krvácí a ten rosol uvnitř je nakažlivý, molusky jsou virové onemocnění a nakazíte se tím třeba v bazénu. Pokud jich je víc nebo jsou na citlivých místech (dělají se na pohlavních orgánech a v okolí konečníku) dají se přeléčit dnes populárním antivirotikem Isoprinosin.
pave*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení. Ano, vidím to na bazén...

Sami to neodstraňujte, nebo si to roztaháte na víc míst. Je to vysoce nakažlivé a přenosné Vím o čem mluvím. V každém případě lékař, který posoudí, jestli to je molusk, nebo bradavice.

liska5
hodnocení

2x

Než něco prošvihnout, objednala bych se na kožní. Tam mají na tyhle věci "čtečku", která vidí, co to je za buňky.

hodnocení

0x

Zajděte na kožní. Pupínek můžou vyřezat a pošlou na rozbor pro upřesnění.

mith*
hodnocení

0x

Ano, běžte k doktorovi. Já měl něco podobného, ale většího. Zašel jsem s tím na chirurgii, kde mi to vyřízli a poslali na rozbor. Můžete tedy zkusit chirugii či kožní. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]