Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajali byste být osobě,která o sobě nechce nic říct?

Od: stella odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,jsem na rozpacích, zda pronajmout byt s vybavením (a ne právě levným) paní,která mi rovnou řekla,že trvalé bydliště v OP má dávno neplatné, bydlí po pronajmech,a když jsem se zeptala co dělá (a sama řekla co já,i že ji dam pro nutné případy telefon do práce a poprosím i ji o číslo),vyhnula se odpovědi a spojení mi nedala. Pronajali byste vy takové osobě byt?Kauce jednoho nájmu to neřeší.Dekuji za názor.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

bydlí po pronajmech.....z jednoho bytu ji vyhodí, najme si další...a tak stále dokola...dluží kdekomu...pronajme si váš byt, bude dlužit i vám...NEPRONAJÍMAL bych

liska5
hodnocení

11x

Ne. Je to divné. Především by měla mít pravidelný příjem a měli byste mít na sebe kontakty. To kvůli jakýmkoliv problémům...

hodnocení

11x

Jednoznačně nikoliv. Vy dáte všanc majetek v milionové hodnotě osobě, která o sobě nechce nic prozradit a sama mluví ořadě podnájmů? Já tedy NEEE.

tabletka*
hodnocení

8x

Ani omylem. Dnes je oprávněně zvykem nejen zjistit si, co je případný nájemce zač, ale i ověřit si jeho solventnost, případně dluhy v registrech. Jak vás to vůbec může napadnout?

stella
hodnocení

V registru není.Jak jinak chcete nájemce prověřit?V Praze?O zaměstnání píši.
tabletka*

Chtěla jste náš názor. Tak jsem ho napsala. Asi leckdo z nás má zkušenosti s problémovým nájemníkem a kolik z nás na tom netratilo?

klarkae

Samozřejmě uživatelka/tazatelka je v obtížné situaci, de facto nikdy nevíte, komu pronajímáte -v Praze se to střídá...Dá jí na sebe číslo do práce - nájemnice tam přestane chodit,kde ji chcete hledat...Určitě vyšší kauce a ideálně někdo, na koho máte bydliště k rodičům, rovnou vám dá spojení do práce atd. Tady už je divný signál, že nechce říct kde dělá - řeknu přece normálně Jsem sekretířka v podniku XY,tady je číslo do kanclu...

hodnocení

7x

Již teď máte určité pochybnosti, dále od toho pronájmu. Seženete jiného.

kami123
hodnocení

3x

Lidi neblbněte, proč dělat hned ukvapené názory ohledně solventnosti?

Třeba je to jen prostituka a peněz bude mí dost. Jenom je skromná a nechce se tím chlubit.

To tiez poznam : naoko slusny mlady par, platili vzdy nacas, s kauciou problem nebol. Len sa hned po ich prichode zacali objavovat divne navstevy na 1 minutu a tak po par mesiacoch dosiel policaj v civile, spytat sa, ci vieme o tom, ako parik predava drogy.

jirib
hodnocení

3x
Tak chtějte kauci na 3 měsíce...
Pokuď máte více zájemců preferujte jiného.

klarkae
hodnocení

2x

Tohle je vždy problém, zvlášť v anonymní Praze. Regiśtr jste zkontrolovala, tak co dál. Můžete si říct o vyšší kauci, samozřejmostí je pojištění. Jestli nájemnice střídá pronájmy, může to znamenat něco - ale i nemusí. Je fakt, že v popiosovaném věku čtyřiceti let by člověk měl mít miimálně nějaký trvalý pronájem a zvykem je říct kde pracuji a co tam dělám. To bych považovala za samozřejmost, když Vy jste také na sebe dala spojení. U studentů je to jasné, mívají trvalé u rodičů, takto dospělá osoba středního věku by ale měla přistoupit k pronájmu zodpovědně - představit se, sdělit něco o sobě, zaměstnání...když tedy píšete, že v OP nemá platné TP. Je to totéž jako trvalé na městském úřadě - kde pak toho člověka po vyúčtování shánět? Asi bych takové osobě nepronajala - má smůlu.

hodnocení

2x

Dobrý den. Neudělala na Vás dobrý dojem, opatrnost z Vaší strany je na místě. Žádné rozpaky, hledejte jiného zájemce.

hodnocení

0x

Měla by být smlouva o pronájmu, včetně kontaktů. Když paní kličkuje a kontakt nechce dát, je v tom jistě nějaká číhošť. Jak byste ji kontaktovala, kdyby bylo třeba? A to, že bydlí po pronájmech /několika/, taky o něčem vypovídá. Nebude spolehlivá, slušná, protože kdyby byla, necestovala by, jako s falešnou pětkou, ale byla by stále v jednom pronájmu.

O pronájmy je značný zájem, vyberte si někoho jiného. Určitě se lidé ozvou, slušnější, kteří nebudou nic tajit. Tuhle paní zaručeně ne. Jaga.

Bylo by zajímavé sehnat její předchozí bytné, aby na ni podali hodnocení. Ale to je zřejmě nemožné, když nechce uvést poslední adresu.

stella
hodnocení

V registru dlužníků není, nicméně to nedělá dobrý dojem.Ve 40 bydlí někde ve spolubydleni,měla bych na ni jen mobil.
tabletka*

Najděte si jiného podnájemníka, zájem o podnájmy je pořád velký.

jirkazxc
A v kterém registru dlužníků? Není to ten podvodný?

hodnocení

0x

Predstavte si scenar, ked na nu nemate telefon a po rocnom vyuctovani s velkym nedoplatkom jedneho dna zmizne a odstahuje sa do noveho podnajmu. Kde ju budete hladat? Ani pravy obciansky preukaz alebo iny doklad vam nic nepomozu.

Nájemník platil pravidelně, pohádal se sousedem, rozkpali dvěře, neuměle je opravil, chtěl jsem lépe opravit nové dveře, jen slíbil po prázdninách. Nájem začal platit nadvakrát, pak se opozdil. Po dovolené jsem za ním zašel, nechal klíče u sousedů, že je se mnou domluven. Odstěhoval se do Německa a zůstali po něm dluhy. Elektrika odpojené, rozbité dvěře, nedoplacený nájem, plný byt "harampání na sběrný dvůr".

Pane Peter, Vy dáváte správný scénář, já dávám realitu. Někdy je nájemník problém, většinu mám ale OK:

stella
hodnocení

Děkuji za názory, paní jsem odmítla,na výslovný dotaz odmítla říct čím se živí,kde pracuje atd.Diky všem za podporu

jenda22
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]