Nejste přihlášen/a.
Ani omylem. Dnes je oprávněně zvykem nejen zjistit si, co je případný nájemce zač, ale i ověřit si jeho solventnost, případně dluhy v registrech. Jak vás to vůbec může napadnout?
Chtěla jste náš názor. Tak jsem ho napsala. Asi leckdo z nás má zkušenosti s problémovým nájemníkem a kolik z nás na tom netratilo?
Samozřejmě uživatelka/tazatelka je v obtížné situaci, de facto nikdy nevíte, komu pronajímáte -v Praze se to střídá...Dá jí na sebe číslo do práce - nájemnice tam přestane chodit,kde ji chcete hledat...Určitě vyšší kauce a ideálně někdo, na koho máte bydliště k rodičům, rovnou vám dá spojení do práce atd. Tady už je divný signál, že nechce říct kde dělá - řeknu přece normálně Jsem sekretířka v podniku XY,tady je číslo do kanclu...
Lidi neblbněte, proč dělat hned ukvapené názory ohledně solventnosti?
Třeba je to jen prostituka a peněz bude mí dost. Jenom je skromná a nechce se tím chlubit.
Tohle je vždy problém, zvlášť v anonymní Praze. Regiśtr jste zkontrolovala, tak co dál. Můžete si říct o vyšší kauci, samozřejmostí je pojištění. Jestli nájemnice střídá pronájmy, může to znamenat něco - ale i nemusí. Je fakt, že v popiosovaném věku čtyřiceti let by člověk měl mít miimálně nějaký trvalý pronájem a zvykem je říct kde pracuji a co tam dělám. To bych považovala za samozřejmost, když Vy jste také na sebe dala spojení. U studentů je to jasné, mívají trvalé u rodičů, takto dospělá osoba středního věku by ale měla přistoupit k pronájmu zodpovědně - představit se, sdělit něco o sobě, zaměstnání...když tedy píšete, že v OP nemá platné TP. Je to totéž jako trvalé na městském úřadě - kde pak toho člověka po vyúčtování shánět? Asi bych takové osobě nepronajala - má smůlu.
Měla by být smlouva o pronájmu, včetně kontaktů. Když paní kličkuje a kontakt nechce dát, je v tom jistě nějaká číhošť. Jak byste ji kontaktovala, kdyby bylo třeba? A to, že bydlí po pronájmech /několika/, taky o něčem vypovídá. Nebude spolehlivá, slušná, protože kdyby byla, necestovala by, jako s falešnou pětkou, ale byla by stále v jednom pronájmu.
O pronájmy je značný zájem, vyberte si někoho jiného. Určitě se lidé ozvou, slušnější, kteří nebudou nic tajit. Tuhle paní zaručeně ne. Jaga.
Bylo by zajímavé sehnat její předchozí bytné, aby na ni podali hodnocení. Ale to je zřejmě nemožné, když nechce uvést poslední adresu.
Predstavte si scenar, ked na nu nemate telefon a po rocnom vyuctovani s velkym nedoplatkom jedneho dna zmizne a odstahuje sa do noveho podnajmu. Kde ju budete hladat? Ani pravy obciansky preukaz alebo iny doklad vam nic nepomozu.
Nájemník platil pravidelně, pohádal se sousedem, rozkpali dvěře, neuměle je opravil, chtěl jsem lépe opravit nové dveře, jen slíbil po prázdninách. Nájem začal platit nadvakrát, pak se opozdil. Po dovolené jsem za ním zašel, nechal klíče u sousedů, že je se mnou domluven. Odstěhoval se do Německa a zůstali po něm dluhy. Elektrika odpojené, rozbité dvěře, nedoplacený nájem, plný byt "harampání na sběrný dvůr".
Pane Peter, Vy dáváte správný scénář, já dávám realitu. Někdy je nájemník problém, většinu mám ale OK:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.