Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už dlouho na sobě pozoruji malé sebevědomí. Je to asi takhle: maluji, šiji a tak, ale cokoliv udělám, vyrobím, to mi nepříjde nějak úžasné, ikdyž to ostatní obdivují. Prostě nevěřím, že říkají pravdu. Navíc mám teď svou první výstavu, ale mě příjde hrozná. Celkem se stydím, ale rodiče jsou na mě pyšní a známím se obrazy líbí. Jenže mě to nepříjde nijak úžasný. Moc se podceňuju... nevíte jak si zaručeně zvýšit sebevědomí?
Asminko, já ti možná odpovím trochu neočekávaně. Jsi evidentně šikovná, máš záliby a já bych nemluvila ani o sebevědomí, ale o skromnosti. Co se týče sebevědomí, já si myslím, že to přijde samo, možná prvním prodaným obrazem, možná fotografií, kterou ti někdo pošle, s umístěním tvého obrazu. Mně osobně se skromnost líbí a můžu říct, že mi přijde, že je mezi umělci kolikrát víc nezdravého sebevědomí, než té skromnosti. Radši se budu obdivovat krásnému obrazu a chválit, než se dívat na mazaninu s autorem, který má nos nahoru a myslí si bůhví co a ještě mě bude přesvědčovat o své genialitě.
Nedala bys nám sem fotku tvého obrázku?
Pokud se to líbí všem ostatním, tak jse to fajn.
Samozřejmně se ti tvoje díla nelíbi, to je vždycky tak, protože ty víš, že by to mohlo být lepší a to ti dodává odvahu v tom co děláš pokračovat. Kdyby bylo pro tebe vše dokonale už by ses nesnažila udělat něco jinýho a lepšího. To je jak s jídlem, uvaříš oběd, máš ho senzační, ale stejně ti nechutná a přitom se ostatní olizují až za ušima. Když to samé jídlo uvaří někdo jiný, sice nebude tak dobré jako to tvoje, ale ty se budeš poněm moci utlouci a to jen z toho důvodu, že jsi ho nevařila. Já vyšívám obrazy, mě se teda taky rozhodně nelíbí, ale když příjde švagrová a koukne na ty moje je rudá závistí, že ona je tak pěkné teda nemá a naopak. Kupujeme si většinou stejné a každá z nás si ten svůj vyšije a zjistíme, že se nám stejně líbí ten od té druhé. A přitom jsou krásné oba dva. Prostě to tak je a je to dobře.
Tak že si určitě veř, rozhoduje to, že se to líbí ostatním. Výstava určitě proběhne v pořádku a budeš ji mít krásnou. Držím pěsti.
Noo s těma jídlama to tak u mě neni. Umím dost dobře bramboráky, ale od nikoho jinýho mi tak dobře nechutnaj jako ode mě Ale jinak s tim vyšíváním je to přesný. Ono to vše je i tím, že mám na všechno vysoké nároky. A jsem taky puntičkář, takže se vším se mažu, dokavad to neni ideální, ale zase po čase se mi to zdá nic moc.. Takže je to někdy na zabití :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.