Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v pátek jsem měl jít na druhou dávku očkování proti Covidu, ale začalo mě bolet v krku. Od lékaře jsem včera, tedy v úterý, dostal třídenní antibiotika a že se mám ukázat v pátek před očkováním, kdy mi udělá nějaké test z krve a moči a řekne mi jestli mohu, kdyby mi bylo lépe.
Jenže mi to nějak nedalo a zkusil jsem si googlit. První co na mě vyjede když zadám "očkování covid antibiotika" je to, že mám čekat nejméně 14 dnů. Například na stránkách FN Brno též, a vzpomínám si že při první dávce jsem zaškrtával v dotazníku že jsem v posledních 14 dnech antibiotika neměl. Na lince 1221 mi řekli totéž.
Když jsem si pak ale pročítal PDF soubor "Doporučení pro očkování proti onemocnění covid-19 ze dne 11.3. 2021" od České vakcinologické společnosti, narazil jsem tam na část "Léčba antibiotiky, pokud nejsou podávána z důvodu akutního febrilního onemocnění, není kontraindikací očkování."
Takže v tom mám guláš a nejspíše si to nechám odložit. Zmátly mě ty protichůdná doporučení.
Proto se chci zeptat, máte někdo s tímhle problémem zkušenosti? Opravdu se má radši čekat 14 dní po dobrání antibiotik?
Děkuji, PepaSkra.
Doporučuji počkat minimálně 2 týdny. Lepší by bylo i déle.
Obecně se doporučuje rozmezí min. 2 týdny u všech očkování od užívání antibiotik. Tělo je oslabené antb a zároveň si má vytvářet protilátky na očkovanou nemoc. Může se stát, že tělo nedokáže dostatečně vytvořit ty protilátky při užívání antb. Bylo by to zbytečně zatěžující pro imunitu, která je oslabená případnou nemocí a antb.
po prvním očkování 3 týdny problémů, dvoje ATB, jak jsem se z toho dostal, šel jsem na druhé očkování - nikomu to nevadilo - a že se mne jich cestou k injekci ptalo...
po druhém očkování už jsem takové potíže neměl, jenom je mi poslední měsíc pořád tak nějak blbě bez zřejméno důvodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.