Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prochazka po Praze

Od: mike® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chci se zeptat, bude to znít blbě, ale v neděli mě čeká návšteva Prahy. Slibil jsem to jedne holčině (něco se mezi nami tak nějak rysuje) tak jsem ji minuly tyden navrh, že by jsme mohli zajed do Prahy a jít se podivat třeba na Stromeček nebo tak. Jen teď mi to přijde takové nijaké. Přijedeme tam, podivame a pojedeme zpět? Trapné a nezáživné. Prosím Vás o radu: naplanujte mi někdo takovy den s vecerní prochazkou. Kam třeba zajít atd. prosím

doplněno 05.12.12 00:47:

hlavně mysleno tak, aby se jí to líbilo a někdy si na to třeba vzpoměla. moc mi na ní záleží, ale tohle bez Vás nedám :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Trošku se rozepiš - co chce(te) vidět, zájmy...

Běžnou holku pusť do šopingů a půlden o ní neuslyšíš... A jestli jí půjčíš kreditku, pak celej víkend...

*smich*

doplněno 05.12.12 01:44:

No - já bych se především vyhnul tomu "stromečku" a podobným ´atrakcím´ - na Starém městě je lidí jak nas..., chaos, halas...

Takže něco ´po městě´ - asi bych zvolil Žižkovský vysilač (vyhlídka, kafe), kousek odtamtud (na náměstí Jiřího z Poděbrad) je architektonicky významný kostel (Josip Plečnik), pravděpodobně tam budou i nějaké ty trhy (svařák, blbůstky)... Tou dobou už asi přijde i hlad - hospůdek různého ražení tam (Žižkov, Vinohrady) na každém´rohu´ potkáš spousty... Pak se můžete přesunout do Grébovky (procházka parkem, kafe tam je taky)... Nebo trochu ruchu na Staromáku...

Jezdit do Prahy kvůli přírodě je ´divné´ (i když je taky na co se koukat), ale mohla by ji uchvátit ZOO nebo nedaleká botanická se skleníkem Fata morgána (jestli je ´na kytičky´, pak nemáš lepší volbu)...

Pokud je na umění, vřele doporučuju např. výstavu Jakuba Schikanedera ve Valdštejnské jízdárně (Malá strana), přilehlá zahrada je na procházku a kafe-oběd taky nejsou problémem... I když - kultury je v Praze přehršle - skoro kamkoli se vrtneš, potkáš něco zajímavého...

Takhle, pokud neupřesníš, je těžko něco ´doporučit´ - Prahou můžeš courat měsíc - a všechno neuvidíš...

*smich*

doplněno 05.12.12 01:56:

Askmenow: No - já už su v Praze cca 15 let trvale, předtím několik let několikrát do roka, tak mne ty největší ´lákadla´ spíše odpuzují (navíc nemám rád davy)... ;) Vysilač je zajímavý - jednak ´architektonicky´ a jednak tím, že odnikud jinud nejsou na Prahu tak nádherné - daleké výhledy - a o víkendu by neměla (aspoň podle ČHMÚ) být inverze... :-D

doplněno 05.12.12 02:02:

Mimochodem, Askmenow - o právě uplynulém víkendu byla v Emauzích poměrně mimořádně přístupná i terasa pod věžemi - a počasí vyšlo nádherné, taky se bylo ´na co´ koukat... ;)

hodnocení

Tak chceme si udělat prostě hezký den, myslel jsem prave tu prochazku, nějaky kafco a na něco kouknout. teprva se poznavame. takže se vžij do mé situace co bys udělal Ty, nebo co by se Ti líbilo být v její kůži. Jsem v tom nějakej zamotanej

askmenow*
hodnocení

1x

Tak se prostě teple oblékněte a projděte se centrem Prahy, pokud se do ní nedostanete často, může to být zajímavé. Procházku si udělejte delší, začnete třeba na Václaváku (Zastávka Muzeum), sejděte jím dolů, dejte se na Příkopy, dojděte až k Prašné bráně a pak dojdete ulicí Celetnou až na Staromák. tam si omrknete trhy, stromeček, počkáte na celou, až poběží Orloj, dáte si svařák... Pokud pak ještě budete mít čas a chuť a nebudete mrznout, můžete ze Staromáku dojít Pařížskou ulicí k Vltavě, a buď se projít podél vody, nebo přejít most a vystoupat po schodech a Letnou a užít si pohled na Prahu z výšky.

Pokud chcete nakupovat, jde to téměř kdekoli po trase - václavák, Příkopy (na jejich konci velký obchoďák Palladium).

Pokud chcete zažít něco netradičního, co se vypravit třeba na Žižkovský vysílač? Je opravený (uvnitř), je tam bark, kavárna, restaurace a vyhlídkové patro - takže se dá zajít na kafe stejně, jako jen zaplatit vstup a užít si Prahu skutečně z výšky.

Pokud chcete i nějaké vnitřní aktivity, muzea, výstavy, či ěnco takového, řekněte, co vás dva baví, pak poradíme.

Stejné je to s kavárnami a restauracemi - neznám ani vaše chutě, ani finanční možnosti, tak je těžké vás kamkoli poslat...

doplněno 05.12.12 01:38:

Pokud Prahu moc neznáte, vyražte před stromečkem na Pražský hrad, ten jsem zapoměla zmínit. K tomu Karlův most a takové ty věci...

doplněno 05.12.12 01:49:

mowla: Když jedou do prahy na stromeček, asi bych jim stromeček nerozmlouvala ;) Koukám, že zmínka o vysílači padla od obou v podobnou dobu, príma. Sama bych si volila jiný program, než jsem popsala, bližší tomu, co popisujete vy, ale tak nějak mám pocit, že to pro tazatele není to pravé ořechové...

doplněno 05.12.12 02:20:

mowla: Já z Prahy jsem a žiju tady, a mám jí ráda (snad čím dál tím víc), taky nejsem na davy turistů, jak říkám, sama bych volila jiný program... ale vím, že když za mnou přijede někdo, kdo se do Prahy často nedostane, nezajímají ho "vychytávky", ale profláklá místa, většinou.

Ta návštěva Emauzy musela stát za to, přitom je to dost opomíjené místo. Mě baví. I klášter uvnitř má krásnou atmosféru.

Na Vysílači jsem byla naposledy před opravou, až bude příležitost, chci se dostat znovu, jsem zvědavá na to, jak to působí nyní.

hodnocení

1x

Teď je sice chladno, ale pro mě návštěva Prahy pokaždé znamenala: z Hlavního nádraží procházka Václavákem dolů, na Staroměstské náměstí, pak si počkat na apoštoly, Karlův most, Nerudovka, Hradčany - střídání stráží, a Petřín. Rozhledna a salvy smíchu v bludišti.

Jinak mě v Praze nelákají krámy a nákupy, ale kdybych mohla strávit nerušený den v Praze, ráno zalezu do technického muzea a vyhodí mě až večer. To je krásy, co tam člověk může uvidět na jednom místě! Jenže každý zase na ta auta a lokomotivy není, takže záleží, co koho zajímá.

Já bych v NTM chtěla dělat hlídače. A nikdy by se mi to neokoukalo! Jaga.

joudic*
hodnocení

0x

okolo reky, vysehrad, petrin, prazsky hrad, stare mesto, Sarka, vystava apod podle toho jaka je, a co ji zajima... nakupy na vaclavaku H&M, NewYorker, palladium, prikopy a tak... no ale spis by si mohla pamatovat, ze tam byla s tebou, a ne ze byla na vysehrade ;)

iz*
hodnocení

0x

Já jsem návštěvy vždycky vodila na Kampu a na Nový svět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]