Nejste přihlášen/a.
Ano
Natočit chvili nechat odstát a pít.Nic čerstvějšího a přísně několikrát denně kontrolovatelného neseženete..Nebo si myslíte že voda z kohoutku Vás zabije a zničí kompletně zdraví?
Určtě je 100x lepší než minerální vody které se dlouho povalují v plastových lahvích po kamionech a skladech.Někdy za skladem venku na sluníčku,pak se odvezou zase do chladu, tmy atd..
A proč by to mělo být závadné?
Jisté riziko je, když pojedete na měsíc na dovolenou a po návratu si napustíte vodu, která celou tu dobu stála v trubce, ale tady stačí odpustit, aby tekla čerstvá.
Víc riziková je balená... nikdy nevíte jestli nestála někde měsíc na sluníčku. Nemluvě o tom, že většina balené vody je stejně kohoutková, kterou nějaký vykuk se ziskem prodává.
Na to není potřeba žádný zdroj, to oficiálně nikdo nezveřejní, ale já osobně jsem byl u toho, když jsem se snažil sehnat ty 20 ti litrový flašky, abych v nich vozil vodu na chatu a tak jsem se dostal až do místa, kam ty flašky sváželi.
Tam jsem na vlastní oči viděl, jak to do těch flašek plnili, pak na to naklepli nový uzávěr, který neměl ještě odtržený ten jistící pásek a na to potom nalepili tu samolepící blombu přes ten středový malý špuntík, který při nasazení do stojanu na pití zatlačí trn do flašky a tam pak zůstane do dalšího plnění.
Když to dorazí na plnění, stahnou se ty starý uzávěry sundají, vysypou zevnitř tu malou zátku, naplní je vodou z kohoutku, naklepnou nový uzávěr a přelepí blombou a jde to za velký peníze dál do oběhu pro důvěřivce.
Dali mi ty trochu odřený flašky a k tomu i 10 nových uzávěrů.
Tohle ti nikdo oficiálně nepotvrdí.
@pavel21 Například zde (odstavec "pitná voda"- plzen.rozhlas.cz/...
A četl jsem to na víc místech... určitě dohledáte.
A co by podle vás mělo být čistšího než voda z kohoutku? To že je škodlivá (PITNÁ VODA) psali předpokldáám výrobci balené vody (ti mnohdy natočí vodu z kohoutku do lahví a prodávají ji jako stolní vodu - při pohledu na složení zjistíte, že obsahuje pitnou vodu). Max natočit a nechat minutku odstát, aby vyprchal "chlor". Vodu z kohoutku piju asi 20 let.
Čistší a zdravější a chuťově lepší vody pochopitelně jsou. Možná laik, který chuťovně řekne voda, tak nepozná ani ten chlór, ale mě třeba než kohoutková voda (máme tvrdou) chutná Rajec v PETkách.
Z kohoutkové vařím nebo dělám čaj či kafe. Někdy se sirupem.
Nejznámější "lepší"a dostupná balená voda je asi Evian.
Mě ovšem chutná více ten Rajec. Takže určitě bych se neřídil cenou.
...
Pokud jako "kohoutkovou"berete městskou vodu, tak ta je opravdu bezzávadná.
Pokud do kohoutku teče ze studni někde v JZD, tak bych jí bral co by užitkovou a nepil ji.
fascinuje mě výraz "laik" ve spojení s pitím. Jen tam mimochodem, s výjimkou Švejka pijou vodu všichni lidé na světě. Odborník na pití vody je možná někdo ve výrobně stáčených vod, ale i ten je jen...piják vody. Co člověk, to chuť.
Kohoutkovou vodu v hodně velkém městě piju už víc, než 60 let, žádné minerály uměle nedoplňuji. Minerálku jen výjimečně (když nic jiného není, nechutná mi). Zatím bez problémů. Nevím jak v kterém městě, ale u nás i v mnoha jiných českých městech mi voda chutná jako voda, žádného "hnusu" jsem si nevšiml.
Rozkládající se minerálku, stojící řadu dní v plastových lahvích někde v teple ve skladu teda za zdravou rozhodně nepovažuu.
Můj zaměstnavatel s Vámi zásadně nesouhlasí. Podle jeho sdělení je přítomnost tekoucí vody z kohoutku na pracovišti dostatečným naplněním požadavků zákoníku práce ohledně pitného režimu při vyšších teplotách.
Nápoje poskytované povinně na pracovišti jsou ale určeny k něčemu jinému než jen doplnění tekutin, takže tento argument je mimo.
Třeba v Praze je několik zdrojů vody a kvalitou se liší. Během výpadků při nějakých rekonstrukcích pouštěli na P5 vodu z Vltavy, která měla trochu bahnitou příchuť.
Jinak za bojem proti kohoutkové vodovodě samozřejmě stojí "výrobci"balené vody.
restaurace s vodovodou zdarma: kohoutkova.cz/...
Tak to vám změstnavatele ani nezávidím. Oblastní inspektorát práce docela často řsší neposkytnutí ochranného nápaje zaměstnanci. Kdyby voda v vodovodního řadu byla bez problémů, proč by to asi řešili? Pro kancelářské krysy to může být ale pro nás ostatní pracující ne. A tak nás zásobuje slazenou a neslazenou minerálkou zaměstnavatel. Kdyby nemusel, nedělal by to. Pitím pouze vody z řadu tělo ochuzujete o nezbytné minerály. Dál není co dodat. Vaše věc ale zase extrém.
K nám chodí inspektorát bezpečnosti práce 1x za 3 roky a NIKDY nebyl problém s vodou. Řešili jsme karty s ochranými pomůckami, klíčky ve VZV, zdravotní prohlídky, čistotu, ale nikdy pití vody z kohoutku, která je pitná..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.