Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se jet taxi cca.100km

Od: jiroutkova odpovědí: 14 změna:

Mám noční odjezd z Prahy v 01:30h.na zájezd do Francie a nevidím na idosu žádný rozumný přípoj, abych nemusela tam v noci dlouho čekat sama a bylo to alespoň trošku návazné na můj přípoj busu.Nyní jsem volala z Jičína taxi ohledně informace a řekli mi 2.600 Kč.Jedu až v pátek a zajímalo by mne, jestli je to dobrá cena a vyplatí se to autem(taxi)?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x
Vlakem 20.37 na hlavák s přestupem v Nymburce. Na Hlaváku 23.08 s rezervou pro případné zpoždění. A těch 2600.- utratit rači ve Francii.

hodnocení

4x
Nechcete se raději vyspat? Jet na ubytování do Prahy. Check-in bývá v odpoledních hodinách 14h apod.
Jet do Prahy, odpočinout si, vyspat se trochu.
Noc strávíte v autobuse. Na druhý den budete unavená a budete dospavat po celou dovolenou.
Levnější penzion, hotel, kde je klid, poblíž odjezdoveho místa. Zaplatíte méně než za taxi.
Taxi v noci mají dražší kilometry než ve dne. Za noc je příplatek.
doplněno 24.08.21 21:24: Jakou máte zpáteční cestu? Nebudete opět v Praze v pozdních nočních hodinách?
liska5

*palec*Jsem ze severu Moravy. Když jedu někam daleko z Prahy, taky si beru noc předem v penzionu v Černošicích kousek u nádraží, odkud jezdí vlaky do Prahy každou chvilku . Za ten klid a pohodlí to stojí.

id
hodnocení

3x

Můžete porovnat taxiklub.cz/...

hodnocení

3x

Cena za taxi je odpovídající. Vyplatí se v tom případě, když si v ušetřeném čase tuto částku vyděláte, tedy víc než 1 000 Kč/hod. Jinak by bylo lepší jet s čekáním v Nymburce a v Lysé s příjezdem do Prahy v 0:49 za 151 Kč.

jiroutkova
hodnocení

Vzpomněla jsem si,že před pár lety si syn zaplatil jako zážitek jízdu s Ferrari a jedna 20 minutová jízda ho vyšla na 3.500Kč.Tak možná,že jízda s taxi je v dnešní době už na vysoké úrovni s nejmodernějšími auty se silnými motory a komfortem sedačky v kůži, tak proto ta cena asi odpovídá.Jsem ženská a tak se v motorech moc nevyznám,jen se domnívám že cena se odvíjí od typu auta.Naposledy jsem jela taxi ještě ve Felicií,ale dnešní doba je asi o jiných autech a benzín hodně podražil.

Vy ale počítáte jen cenu paliva, taxikář tam musí započítat opotřebení auta tak, aby až morálně doslouží staré, mohl koupit nové a také svoji výplatu.

lee*
hodnocení

2x
Já bych to nedala. Fakt nemáte ve svém okolí nikoho, kdo by vás tam hodil? Benzín na 200km je u dnešních aut tak za 350-400kč tak i kdybyste dala 1000kč je to o dost levnější...
jiroutkova
hodnocení

Jak píšete,že běžná spotřeba benzínu je o dost nižší a cesta obyčejným autem výjde tak 400Kč do 200km.Není to náhodou tím,že taxi je většinou luxusní drahé auto,které stojí při pořízení pár milionů,provoz je
dražší a větší spotřeba paliva?
hhh

Ano, taxi je drahé. Ale když nemáte nikoho na odvoz obyč.autem,, proto se také ptáte, musíte jedině luxusním taxíkem, vlastně cenu uznáváte.

hodnocení

2x

Ještě se musí počítat s cetou zpět pro toho, kdo by vás do Prahy vezl .

Nejlepší rada je jet tím vlakem, aspoň budete v klidu a včas na místě. Peníze za taxíka utraťte jinak a jinde. ;)

A hezký výlet do Francie...

hodnocení

2x
A jak víte, čím pojedete. Když se dívám na taxikáře v okolí, tak většinou to jsou staré kraksny. Fakt je problém jet vlakem a cca 1,5hod tam počkat? Nakonec jsou to vaše peníze, ale nejspíš je za tu dobu nevyděláte.

tomas13
hodnocení

0x
Z Mladé Boleslavi do centra Prahy se platí 1500 Kč, tak jestli to není lepší vzít nějak do MB.

amfr
hodnocení

0x

200x levnější cesta je přímým autobusem. 88km za 1.hod a 20min. Na Hlaváku se dá příjemně počkat třeba v ČD Lounge. Nekoušou tam, servírují, pravda ve 22.30 se musíte asi přesunout. Taxíka si vezměte až v Praze na místo odjezdu vašeho zájezdu. Za 2000 Kč si dejte pražskou večeři, nemusí být špatná*mnam*

Bus 169226 12 R z Vrchlabí,,aut.st.

18:05

Jičín,,aut.st. MHD

18:12

Jičíněves,,hostinec

18:20

Kopidlno,,nám.

18:44

Poděbrady,,žel.st. x

19:20

Praha,,Černý Most

19:45

Praha,,Hlavní nádraží

cena 120 Kč,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]