Nejste přihlášen/a.
Ty přídavky jsou na děti, překlikl je zajímavý :D ... nicméně souhlasím - s termínem "silný žaludek" - možná bych to přiklonil k příživnictví, parazitování, ...
nechci nabádat k vraždě, ale už jsem slyšel o lidech, co zabili... a když oni ano, tak proč ne někdo a zrovna vás, pane "všicikradů"
Opravdu nerozumím tomu "všici kradů, tak proč bych nemohl" - ovšem dokud se nebudou znovu sekat ruce, lidstvo se nenapraví.
Já se jim ani nedivím, že v tomto státě chtějí zatajit příjmy. Když se podíváme od shora /vláda, podnikatelé aj./ až dolů /romská menšina, asociálové a j./, tak skoro všichni berou státní peníze plnými hrstmi a neoprávněně, tak proč by si pracující nepřilepšil? Není to morální, nedělají to všichni, ale lze se jim divit?
K věci: Já bych to řešil tak, že buď bych nemovitost napsal na někoho jiného /naprosto spolehlivého/, nebo bych pronajímal načerno. Ale vám to nedoporučuju abych neporušil pravidlo. Vy jste určitě čestní a příjmy přiznáte.
Napíšu tedy jiný pohled na věc.
Bytů do milionu (nepočítám poplatky k tomu) může být v ČR kolik? Podle jednoho portálu kolem 222.
Z toho - Ostrava, Přerov, Ústí nad Labem...- všechno lokality/gheta.
Nejvíce "rozumných bytů" jsem našel v západních Čechách. Pokud chcete byt pronajímat, musíte mít i zájemce. Zaměříme se tedy čistě na okolí Karlových Varů - protože odtud je lehké jet do Německa, případně tam bydlí Rusové apod.
Potřebujete buď spolehlivého nájemce nebo dokonce firmu, která se bude zabývat správou majetku...to něco stojí.
Ceny bytů ve městech vzrostly i 10x za poslední roky - podle lokality v tom daném městě. Ceny bytů do milionu byly, jsou a budou stále do milionu - lokalita cenu výrazně ovlivňuje.
Vámi plánovanou investici vidím jako nereálnou.
Stran dávek a bonity je můj názor jasný.
Divne : 1 mil na nakup nehnutelnosti mate, ale prijem mate nizky? Na prenajme nezarobite, za 1 mil mozete kupit len nieco, kam sa vam nastahuju chytraci vasho razenia a ostane vam poskodeny byt a nevymahatelne dlhy.
Co sa tyka rady, ako mate podvadzat stat, pozrite si pravidla poradne, je zakazane radit protipravne veci.
Záleží na tom, kolik tomu budete chtít věnovat času. Pronájem bytu je docela časově náročný. Když natrefíte na neplatiče, musíte mít finanční rezervu na marginální výdaje. Výnos z úspěšného pronájmu je sotva 5%. Je to spíš spekulace na růst ceny, která už je v současnosti dost vysoko. Za současné situace bych raději koupil propachtovanou zemědělskou půdu. Ceny stoupají, pachtovné je kolem 2% a je to naprosto bezpracný příjem.
Velice důrazně varuji před jakýmikoli investicemi do jakýchkoli fondů, akcií nebo bitcoinů. Jsou to investice velice rizikové, u kterých nemáte zaručenou ani návratnost vkladu. Podle toho, co o sobě píšete, je to pro vás naprosto nevhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.